Παναθηναϊκός: Η περίπτωση Γιαννούλη δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στις μεταγραφές

eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός θέλει ποιοτική ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι με λύσεις που θα του δώσουν την απαιτούμενη βοήθεια και ώθηση για να παραμείνει πρωταθληματικός.

Από τη στιγμή που ακούστηκε από επίσημα χείλη, αυτά του Γιάννη Αλαφούζου, πως ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει 3-4 μεταγραφές μέχρι τα μέσα Ιουνίου ώστε να είναι ενισχυμένος στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, είναι λογικό να μπούμε σε… μεταγραφικό μουντ. Τα τελευταία 24ωρα το… πράσινο θερμόμετρο πήγε στα ύψη και ήδη ακούγονται και γράφονται διάφορα ονόματα.

Να φτιάξει δύο δυνατά δίδυμα στα άκρα

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στοχεύει αρχικά να ενισχύσει τα δύο άκρα της άμυνας της ομάδας του προτού προχωρήσει στις υπόλοιπες θέσεις. Εύλογη η κίνηση, αφού ήδη οι “πράσινοι” μετρούν δύο απώλειες. Η μία είναι του Σάντσεθ και η άλλη είναι του Πούχατς. Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση από τη στιγμή που ο Γκανέα παραμένει ερωτηματικό ο Παναθηναϊκός θέλει το μπακ απ του Χουάνκαρ. Η περίπτωση του Δημήτρη Γιαννούλη όχι μόνο “παίζει” αλλά είναι από αυτές που χρειάζεται η ομάδα του τριφυλλιού για να ανέβει στο επίπεδο που επιθυμεί για να διατηρηθεί σε πρωταθληματική πορεία και να μη φοβάται ούτε άλλες παραμέτρους. Κατά το “φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και τη διαιτησία”.

Η περίπτωση του Γιαννούλη δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι παίκτης που βοηθάει άμεσα, προσφέρει λύσεις, έχει εμπειρία, “ψήθηκε” με μεγάλες παραστάσεις στην Αγγλία και μπορεί να μοιράζεται τον χρόνο με τον Χουάνκαρ ώστε ο Ισπανός να μη χρειάζεται να σηκώσει ξανά όλο το βάρος. Ανάσες χρειάζεται και συνάμα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα καλό δίδυμο λύσεων για τα αριστερά της άμυνας.

Καλές περιπτώσεις στην αγορά υπάρχουν και εκεί πρέπει να στοχεύσει ο Παναθηναϊκός. Δεν θέλει μία ντουζίνα μεταγραφές όπως έγινε τα τελευταία χρόνια, αλλά πρέπει να πάει στοχευμένα, σε ποιοτικές λύσεις που θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

Θέλει μεταγραφές και πάγκο γιατί οι απαιτήσεις μεγάλωσαν

Ο κορμός υπάρχει και πλέον είναι πρωταθληματικός. Το ρόστερ των “πράσινων” χρειάζεται το αλατάκι του και το πιπεράκι του (με φωνή Μαμαλάκη) για να γίνει ακόμα πιο… νόστιμο για τη νέα και απαιτητική χρονιά. Μην ξεχνάτε ότι η μεταβατική περίοδος τελείωσε, το ίδιο και οι δικαιολογίες. Η πορεία του Παναθηναϊκού γέννησε προσδοκίες και απαιτήσεις, η κλωστή που χωρίζει την αποθέωση και τη στήριξη από την αποδοκιμασία είναι λεπτή. Αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα γιατί πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά η κανονικότητα.

Οι μεταγραφές, λοιπόν, που θα γίνουν δεν πρέπει να είναι συμπληρωματικές, αλλά να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα δώσουν την απαιτούμενη ώθηση. Φέτος ο Παναθηναϊκός πλήρωσε (και) την απουσία λύσεων και βάθους πάγκου. Του χρόνου δεν πρέπει να επαναληφθεί η… ηρωική εικόνα με ποδοσφαιριστές να καταπίνουν παιχνίδια και χιλιόμετρα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News