Παναθηναϊκός: Θα έλεγαν τα ίδια στην ΑΕΚ αν το έπαιρναν οι «πράσινοι»;

eurokinissi

«Σημαία» από την ΑΕΚ οι δηλώσεις του Σπόραρ και ερμηνεία των όσων είπε σε μία επίδειξη… χειρουργικής δημοσιογραφίας για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Eίπε κανείς ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα; Είπε κανείς ότι η ΑΕΚ άδικα τερμάτισε στην πρώτη θέση; Δεν είπε κανείς, όμως, τι θα έλεγαν οι «κιτρινόμαυροι» αν το πρωτάθλημα το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός.

H «κιτρινόμαυρη» αποδόμηση του Παναθηναϊκού

Στη χρονιά του Νταμπάνοβιτς, της μεζούρας και των… νέων ποδοσφαιρικών κανονισμών για το χέρι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τις ίδιες πιθανότητες με την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι γεγονός που δεν χωρά αμφιβολία. Για να φτάσουν οι «πράσινοι» στην κατάκτηση του τίτλου είχαν να αντιμετωπίσουν πολλούς περισσότερους αντιπάλους, συν αυτόν της τελευταίας στιγμής, τον κορωνοϊό. Ακόμα και αυτό το γεγονός αποδομήθηκε, αμφισβητήθηκε, έγινε περίγελος στα χείλη των αντιπάλων ως δικαιολογία για την απώλεια του τίτλου.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έζησε την κατάσταση της αποδόμησης ολόκληρη τη χρονιά. Ακόμα και όταν ήταν μπροστά στη βαθμολογία με διψήφιο αριθμό πόντων. Μία ανεξήγητη τάση να μειώσουν το έργο του Γιοβάνοβιτς και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και για «δώρα» έγινε λόγος, το ξεχάσατε;

Χειρουργική δημοσιογραφία

Και τι γίνεται τις τελευταίες ώρες; «Σημαία» οι δηλώσεις του Σπόραρ, ο οποίος σε ένδειξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού τόνισε πως η ΑΕΚ είναι επάξια πρώτη. Και τις προσθέτουν στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Κουρμπέλη, από τον οποίο φρόντισαν με «χειρουργική δημοσιογραφία» να απομονώσουν τα όσα είπε για τα λάθη του Παναθηναϊκό τον Γενάρη λες και αυτό αναιρεί την αδικία των «πράσινων» και τα όσα έγιναν που τους έφεραν στη δεύτερη θέση αντί της πρώτης που δικαίως κρατούσαν μέχρι λίγο πριν από το φινάλε.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα αν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πρωτάθλημα θα είχαμε αντίστοιχες δηλώσεις από την αντίπερα όχθη ή θα γιγάντωναν την αποδόμηση με xgoals και στατιστικές αναλύσεις για να αποδείξουν την ανωτερότητα της ΑΕΚ;

Είναι μάλλον δυσκολοχώνευτο το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλά το έχασε ο Παναθηναϊκός και ο μηχανισμός να πειστούν άπαντες καλά κρατεί. Γιατί πλέον έχουμε περάσει σε μία Άλλη Εντελώς Κατάσταση, για να δανειστούμε και το πρόσφατο διαφημιστικό σλόγκαν.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News