Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το μπάσκετ επιστρέφει και οι «αιώνιοι» θα το πάνε… μέχρι τέλους

Οι δύο «αιώνιοι» ενισχύονται και η «κόντρα» επιστρέφει σε μία σεζόν που το μπάσκετ θα αναγεννηθεί και θα επιστρέψει στην κανονικότητά του με ενδιαφέρουσες «μάχες».

«Το μπάσκετ επιστρέφει». Το σλόγκαν μίας διαφήμισης μπασκετικού περιοδικού. Είναι αυτό που αποτυπώνει το εφετινό καλοκαίρι, βγαλμένο από προηγούμενες δεκαετίες.

Λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Ο Ολυμπιακός σάρωσε τα πάντα στο διάβα του στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς να έχει αντίπαλο. Καμία αξία ο Παναθηναϊκός της «μαύρης» του περιόδου, παρά μόνο οι φανέλες και τα λάβαρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ να θυμίζουν για ποιο σύλλογο μιλάμε.

Τώρα μπαίνουμε σε φάση restart. Ο Εργκίν Αταμάν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απλώνει τα ευρώ στο τραπέζι για τους μεταγραφικούς στόχους που θα επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Επιστροφή στα… 90s

Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό αντίπαλο και ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό. Κάτι από 90s θυμίζει όλο αυτό τότε που αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος προσπαθούσε να «χτίσει» την «πράσινη» αυτοκρατορία που θα έβαζε τέλος στη «δυναστεία» του Ολυμπιακού.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε ό,τι υπήρχε διαθέσιμο σε τίτλους στην Ελλάδα, έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρωλίγκα (ίσως ένα από τα καλύτερα μπάσκετ όλων των εποχών στη διοργάνωση), ατύχησε στον τελικό, ενισχύθηκε με τον Μιλουτίνοβ, έχει τις εκκρεμότητες με Βενζέκοφ και Σλούκα και δείχνει την ίδια διάθεση και όρεξη να πρωταγωνιστήσει και του χρόνου.

Πέρυσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα σκιά του εαυτού του. Καμία ανταγωνιστικότητα, έρμαιο στις διαθέσεις του Ολυμπιακού, τρανταχτές αποτυχίες στην Ευρωλίγκα, απογοήτευση από τον κόσμο.

Ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου

Η ψαλίδα μεγάλωνε, ο Ολυμπιακός έπαιρνε διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά πλέον αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει. Ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θα έχει απέναντί του έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης και περσινό κάτοχο της Ευρωλίγκα. Ο αχτύπητος εντός Ελλάδας Ολυμπιακός φαίνεται πως θα βρει άξιο ανταγωνιστή και η «μάχη» των δύο θα «φουντώσει» για τα καλά, σε μία αναγκαία αναγέννηση του μπάσκετ ώστε να αποκτήσει ξανά τη δόξα του παρελθόντος.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου. Ο Ολυμπιακός θέλει δυνατό τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός θέλει δυνατό τον Ολυμπιακό. Κάθε «δυναστεία» στην ιστορία του μπάσκετ, είτε «ερυθρόλευκη» είτε «πράσινη», απαιτούσε ισχυρό ανταγωνιστή. Ο Αρης των 80s, ο Ολυμπιακός των 90s, ο Παναθηναϊκός, στη συνέχεια, των απίστευτων συνεχόμενων επιτυχιών.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με προβάδισμα, ο ΠΑΟ θα το πάει… μέχρι τέλους

Νικητή για του χρόνου ουδείς μπορεί να προδικάσει. Είναι αστείο να μιλάμε από τώρα για κάτι τέτοιο, μόνο το προβάδισμα του Ολυμπιακού στην αφετηρία πρέπει να καταγραφεί. Μπορούμε, όμως, να μιλάμε για το restart της κόντρας των δύο «μεγαθήριων» που θα ζεστάνει ξανά τον μπασκετικό κόσμο (ας ελπίσουμε όχι τους κάφρους που θα θελήσουν να χαλάσουν ό,τι ετοιμάζεται).

Το έχει ανάγκη το ίδιο το άθλημα, με ισχυρούς τους «μεγάλους» και ανταγωνιστικούς στην Ευρωλίγκα. Μία κόντρα εντός παρκέ, χωρίς τις αθλιότητες όσων θέλουν να καταστρέφουν κάθε τι υγιές, ένα μπρα ντε φερ μέχρι τέλους. Ωραία είναι αυτά, μας είχαν λείψει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News