Παναθηναϊκός: Η ποιότητα του Τζούρισιτς και του «τριφυλλιού» και οι αυξήσεις μισθών που δεν πήραμε χαμπάρι

Ο παλαιάς κοπής χαφ, Φίλιπ Τζούρισιτς, η εικόνα του Παναθηναϊκού που σκορπάει χαμόγελα και η διοίκηση που μάλλον πιστεύει πως ήρθε η ανάπτυξη, αυξήθηκαν οι μισθοί και ο κόσμος… τρέχει ξέγνοιαστος στα λιβάδια.

Σε μία περίοδο που υπάρχει η γκρίνια για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, το φιλικό με την Πετρολούλ ήρθε να υπενθυμίσει πως οι «πράσινοι» δεν είναι ομάδα για… πέταμα ούτε χρειάζονται κρίσεις πανικού.

Προφανώς και χρειάζονται μεταγραφές, δεν το συζητάμε. Δείτε, για παράδειγμα, όσα έγιναν στο παιχνίδι με τη ρουμάνικη ομάδα και πώς ο Παναθηναϊκός απέκτησε δύο έξτρα παίκτες, με περίσσια ποιότητα, στα αριστερά της άμυνας και στον άξονα (Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς). Οι λύσεις που δεν απέκτησε τον χειμώνα και έλειψαν την περσινή σεζόν στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Ποιοτικές προσθήκες, αλλά δεν φτάνουν αυτές

Άρα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πηγαίνει στη νέα χρονιά με συν δύο ποδοσφαιριστές, συν δύο έξτρα λύσεις και μία ποιοτική αναβάθμιση που χρειαζόταν. Και χρειάζεται φυσικά, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με Ντνίπρο που κακά τα ψέματα εκεί έχει πέσει όλο το βάρος.

Δεν φτάνουν, λοιπόν, μόνο αυτές οι μεταγραφές για να προχωρήσει. Ακούμε για στόπερ, ακούμε για δεξί μπακ, αλλά δεν τους βλέπουμε. Οι επόμενες κινήσεις στα χαφ αργούν με μεγάλο ρίσκο. Γενικά, τα μέτωπα είναι ανοιχτά, η ανησυχία αρκετή, αλλά ταυτόχρονα, για να επανέλθουμε στα του φιλικού, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας μετά από τρία φιλικά φέρνει χαμόγελα.

Ο Τζούρισιτς έχει μάτια και στην πλάτη

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς, ο οποίος έκανε χθες το ντεμπούτο του και έπαιξε για 45 λεπτά, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Με όρεξη, με ποιότητα, με έξυπνο παιχνίδι, χωρίς να κρατάει μπάλα και με μάτια στην πλάτη (το τακουνάκι στο πρώτο γκολ του τριφυλλιού).

Ένας «μαέστρος», ένας παλαιάς κοπής χαφ που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό (βλέπε Μπερνάρ), αλλά ταυτόχρονα ανεβάζει την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Μεταγραφή από το πάνω ράφι, από αυτούς που μπορούν να γίνουν σύνθημα στην εξέδρα.

Μαζί με τον Μλαντένοβιτς, τον οποίο, λόγω του τρικ του Γιοβάνοβιτς στο πρώτο μέρος, τον βλέπαμε να συγκλίνει στον άξονα ως τρίτος χαφ, θα δώσουν λύσεις. Αυτές τις λύσεις που δεν είχαν πέρυσι οι «πράσινοι» στα παιχνίδια που δυσκολεύτηκαν. Στις κλειστές άμυνες, κόντρα σε ομάδες που κατέβαιναν μόνο για να παίξουν άμυνα. Και σε αυτό το μονότονο πολλές φορές τρόπο παιχνιδιού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πλέον το φάρμακο.

Αυξήθηκαν οι μισθοί και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Αρκεί, βέβαια, να έρθουν το συντομότερο και οι υπόλοιποι και να συμπληρωθεί το παζλ του εφετινού ρόστερ. Σε μία ομάδα που για ακόμα μία φορά η γκρίνια και η εσωστρέφεια έκαναν την εμφάνισή τους. Όχι άδικα. Τα εισιτήρια διαρκείας που ανακοινώθηκαν προκάλεσαν αντιδράσεις λόγω των τιμών. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού προφανώς περιμένει… την ανάπτυξη, να αυξηθούν οι μισθοί, να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση για αυτή την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα διαρκείας, χωρίς να υπολογίζονται μάλιστα τα ματς των ομίλων στην Ευρώπη.

Καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, μία διοίκηση που είναι killer και αντιμετωπίζει τον κόσμο με ασέβεια. Τον κόσμο που πέρυσι έκανε απανωτά sold out και στάθηκε στο πλευρό της ομάδας. Τον κόσμο που τώρα πρέπει να κόψει (πολλά) για να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αγοράσει διαρκείας στη Λεωφόρο. Προσέξτε, στη Λεωφόρο. Σε ένα γήπεδο που προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα κι αυτά όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Πώς θα πείσεις τον κόσμο να δώσει τόσα λεφτά;

Και να είχε γίνει κάτι που θα ξεσήκωνε τον κόσμο, ένα μεταγραφικό «μπαμ» που θα προκαλούσε πανζουρλισμό, να πούμε ας πάει στην ευχή. Αξίζουν τα λεφτά. Τι έχει γίνει που πιστεύουν οι επικεφαλής πως θα στηθεί ο κόσμος στην ουρά για να πληρώσει τόσο ακριβά διαρκείας; Και μη χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι οι περσινές, φθηνές, τιμές. Γιατί ακόμα και να δεχθούμε αυτή τη δικαιολογία, θα μπορούσε η αύξηση να γίνει με έναν πιο ομαλό τρόπο, ουχί με τον σοκαριστικό που έγινε.

Είναι πραγματικά κατόρθωμα και… case study ο τρόπος που η διοίκηση του τριφυλλιού ξενερώνει τον κόσμο. Είναι και συνάμα κουραστικό, πλέον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News