Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ο Βιλένα είναι ο «πράσινος» Πινέδα για τον οποίο τα «έσκασε» και θα τον ανεβάσει επίπεδο

Το «all in» του Παναθηναϊκού για τον Τόνι Βιλένα, που είναι ο δικός του Πινέδα και έρχεται για να γεμίσει τη μεσαία γραμμή και να δώσει τις πολύτιμες και ποιοτικές λύσεις που δεν είχε πέρυσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πριν από τον Ολλανδό ήταν ο Τζούρισιτς. Η χαφάρα που λέγαμε, ένας τεχνίτης παλαιάς κοπής. Πού να ξέραμε ότι θα έχει και συνέχεια. Ο Γιάννης Αλαφούζος «απάντησε» σε εκείνο το άρθρο που αναρωτιόμασταν τον λόγο που ο Παναθηναϊκός δεν ασχολείται με την περίπτωση του Πινέδα. Λίγο καιρό μετά κι αφού πρώτα ο Μεξικανός παρέμεινε στην ΑΕΚ, ήρθε η αντίδραση. Οι «πράσινοι» παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, από αυτούς που δεν έχει το ελληνικό πρωτάθλημα και από αυτούς που θες για να κατακτήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν πληρώνεις, παίρνεις!

Οικονομικά ο Παναθηναϊκός τα «έριξε» όλα στο τραπέζι, έκανε all in. Ο Τόνι Βιλένα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν το 1.5 εκατομμύριο ευρώ, βάλτε και κάποια μπόνους, βάλε και ζαμπόν κυρ Στέφανο. Μιλάμε κοντά στο 1.8 εκ. ευρώ.

Στα παραπάνω υπολογίστε πως ο Παναθηναϊκός έδωσε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό του. Και αν κάνετε τη συνολική σούμα, εφόσον ο Ολλανδός χαφ εξαντλήσει την τετραετία, θα διαπιστώσετε πως μιλάμε για μία μεταγραφή που φτάνει και ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις δηλαδή. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, αν πληρώσεις, παίρνεις. Ακόμα κι αν είναι Ιούλιος, κόντρα στο μεταγραφικό κλισέ πως οι παικταράδες έρχονται Ελλάδα μόνο τον Αύγουστο εφόσον δεν έχουν βρει κάτι καλύτερο. Ο Βιλένα είχε προτάσεις, είχε και από Ιταλία μεριά, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε την οικονομική υπέρβαση και τον έκανε δικό του.

Τέτοιοι παίκτες δεν χαλάνε τα αποδυτήρια, τα εκτοξεύουν

Ειρήσθω εν παρόδω η μεταγραφή Βιλένα δείχνει πως μάλλον έμαθαν από τα λάθη τους οι «πράσινοι» και δη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πέρυσι δεν έκαναν δικό τους τον Γκατσίνοβιτς και τον άφησαν να πάει στην ΑΕΚ για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ο Βιλένα τις… χάλασε τις ισορροπίες και μαγκιά του. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή, τέτοιους παίκτες τους χρειάζεσαι ακόμα κι αν σου χαλάσουν τη μαγιά.

Ο Βιλένα θα του γεμίσει το κέντρο

Γιατί, λοιπόν, τέτοιος χαμός για τον Βιλένα; Πρώτον και κυριότερο, πηγαίνει στον Παναθηναϊκό στα 28 του, στην καλύτερη ηλικία. Ουχί σε… συνταξιοδοτική. Δεύτερον, είναι ο παίκτης που δεν είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Πολυθεσίτης στη μεσαία γραμμή, δυνατός στα αμυντικά του καθήκοντα, προσόν του (και) η δημιουργία, αλλά και το σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός, πλέον, αποκτά παίκτες game changers. Για να κερδίζει και τον Βόλο. Και δεν είναι υπερβολή, προφανώς δεν χρειάζεσαι τον Βιλένα ή τον Τζούρισιτς για να κερδίσεις τον Βόλο, να όμως που αποδείχθηκε πέρυσι πως οι «πράσινοι» ξέμειναν από λύσεις στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Τα εύσημα στον Παπαδημητρίου

Και μπράβο στον Γιάννη Παπαδημητρίου που δούλεψε αθόρυβα και έκλεισε μία σπουδαία μεταγραφή. Ξέρετε, περνάει από εξέταση και ο ίδιος, όχι φυσικά για τις ικανότητές του, αλλά για το αν θα λειτουργήσει η συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Βλέπετε πως οι δυό τους τα πηγαίνουν μία χαρά και ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει σπουδαίες μεταγραφές, προχωρώντας και για τις άλλες. Τέτοιου επιπέδου θα είναι και ο βασικός στόπερ που θέλει. Από το «πάνω ράφι».

Ναι, το καλοκαίρι δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Από πρωταθλητές αεροδρομίου χορτάσαμε, τον Μάιο είναι το ζουμι. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει έως τώρα τις πιο μεγάλες και ποιοτικές μεταγραφές από τους ανταγωνιστές. Μόνο η ΑΕΚ μπορεί να τον συναγωνιστεί που διατηρεί τον περσινό κορμό και φυσικά τον παικταρά και MVP του πρωταθλήματος, Ορμπελίν Πινέδα.

Το σίγουρο είναι πως το τριφύλλι θα μπει δυναμικά στις επίσημες υποχρεώσεις του. Πρώτα η Ευρώπη και η Ντνίπρο και έπειτα η Ελλάδα. Θα μπει ως καλύτερος από πέρυσι, ενισχυμένος στο κέντρο, συν την πολύτιμη επιστροφή του Αϊτόρ. Έχτισε στην περσινή χρονιά για να κάνει το βήμα παραπάνω την επόμενη. Ξεκάθαρα, δηλαδή, για το πρωτάθλημα. Φτιάχνει ομάδα για να κερδίζει και τη διαιτησία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News