Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Τα «γκάζια» και ο μήνας του μέλιτος που τελείωσε

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε λίγες ώρες στα επίσημα παιχνίδια και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να κρούσει τον «κώδωνα κινδύνου» γνωρίζοντας πως η εφετινή χρονιά θα έχει απαιτήσεις και γκρίνια.

Ο μήνας του μέλιτος στον Παναθηναϊκό τελείωσε πέρυσι, με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη στη Λεωφόρο. Χειροκροτήματα, αποθέωση και αναγνώριση από τον κόσμο για την πρωταθληματική χρονιά. Από εκείνο το ματς έως τώρα, λίγα πλέον 24ωρα από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του τριφυλλιού κόντρα στη Ντνίπρο πολλά έχουν αλλάξει, κυρίως οι απαιτήσεις και η περίοδος χάριτος.

Η «καμπάνα» που «ήχησε» ο Γιοβάνοβιτς

Έγινε είδηση ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε με σκληρά λόγια, μετά το τέλος του φιλικού με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Το αυτονόητο που ξεχώρισε στην πράσινη επικαιρότητα. Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε στην πρόβα τζενεράλε, δεν ικανοποίησε τον προπονητή του και αυτός με τη σειρά του δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου. Ολάκερη καμπάνα.

Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι αλλάζει ο Παναθηναϊκός και μεγαλώνει κι άλλο βάσει των απαιτήσεων. Τέρμα τα γλυκόλογα όταν δεν χρειάζεται, προτιμότερη η γλώσσα της αλήθειας, ακόμα κι αν αυτή είναι σκληρή.

Τι περιμένατε, δηλαδή, να πει ο Γιοβάνοβιτς όταν δεν του άρεσε αυτό που είδε; Γιατί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και να πάει σε δηλώσεις κλισέ; Και γιατί ενόχλησαν, αν ενόχλησαν, τα όσα είπε;

Παίρνει τα μέτρα του

Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, ο Παναθηναϊκός σε λίγες ημέρες παίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κρίσιμο, που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Το αν είναι έτοιμος ή όχι για το συγκεκριμένο ματς είναι άλλη κουβέντα, αλλά το ότι ο Γιοβάνοβιτς παίρνει τα μέτρα του και ταρακουνάει τους ποδοσφαιριστές του είναι το λογικό του πράγματος.

Ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και να αποθεώσει τους παίκτες του, ξέρει πότε θα τους «βάλει χέρι». Γιατί, δηλαδή, δεν έγινε πέρυσι θέμα όσες φορές έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του και γίνεται θέμα τώρα που αποφάσισε να ρίξει γκάζια γιατί ξέρει πόσο κρίσιμα είναι τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο;

Από την αποθέωση, στην αποδόμηση

Τουλάχιστον ο προπονητής του τριφυλλιού έχει συναίσθηση και ξέρει τι έρχεται. Οι απαιτήσεις όχι μόνο ενόψει Ντνίπρο είναι μεγάλες κι αν κάνετε μία γύρα στα social media που είθισται να αποτελούν τα ιδιότυπα… exit polls, ο κόσμος εφέτος θέλει έναν Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό, που θα κάνει τα αυτονόητα στην Ευρώπη (αυτονόητο για τον φίλαθλο είναι να περάσει τη Ντνίπρο θεωρώντας τη κατώτερη της ομάδας του) και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα πιο πειστικά σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Και ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις μία λεπτή (πράσινη) κλωστή είναι αυτή που χωρίζει την αποθέωση από την αποδοκιμασία και το χειροκρότημα από την αποδόμηση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, λοιπόν, πήρε τα μέτρα του. Δεν βγάζει την ουρά του απ’ έξω, ξέρει καλά ότι και ο ίδιος θα κριθεί. Και η μέρα της κρίσης είναι την προσεχή Τρίτη, στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα επίσημα. Εκεί όπου απαιτείται απ’ όλους συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και το μαχαίρι στα δόντια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News