ΑΕΚ: Ποιος προβληματισμός; Ας έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα και όλα θα ήταν καλά

Η γκέλα της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό που γέννησε μία ανούσια συζήτηση, οι επιθετικές επιδόσεις των «κιτρινόμαυρων» και η σιγουριά πώς το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν απλώς μία κακή παρένθεση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε επτά αλλαγές κόντρα στον Βόλο. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε περισσότερες απέναντι στον Πανσερραϊκό. Ο πρώτος είδε την ομάδα του να κερδίζει 3-0, ο δεύτερος είδε την ομάδα του να μένει στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό.

Για τους ιστορικούς του μέλλοντος η πρώτη είναι μία εύκολη νίκη, η δεύτερη μία μεγαλοπρεπέστατη γκέλα. Ποιος θα θυμάται, για παράδειγμα, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν απλά πιο εύστοχος σε σχέση με τους «κιτρινόμαυρους»; Η AEK είχε 33 τελικές, με xGoals 5.6. Αυτά για όσους έχουν λατρεία με τα νούμερα. Το χθεσινό παιχνίδι στην OPAP Arena έπρεπε να λήξει τουλάχιστον 3-1, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.

Της λείπει το εύκολο γκολ

Γκέλα με γκέλα έχει διαφορά. Η ΑΕΚ ήταν συντριπτικά καλύτερη κόντρα στον Πανσερραϊκό, είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, είχε χαμένο πέναλτι, δεν είχε το γκολ, ίσως ακόμα και το εύκολο γκολ, την ισοφάριση τη βρήκε με το δύσκολο σουτ του Γκατσίνοβιτς. Λόγος προβληματισμού, όμως, δεν υπάρχει.

Ο Αλμέιδα έκανε σωστή διαχείριση του αγώνα ενόψει Άντβερπ. Είναι το ρόστερ τέτοιο που μπορεί να κάνει τόσες μαζεμένες αλλαγές. Αν είναι θέμα συνοχής, λόγω ακριβώς των πολλών αλλαγών, το συζητάμε, αλλά ακόμα και έτσι η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο.

Η γκέλα με τον Βόλο και η γκέλα με τον Πανσερραϊκό

Η χθεσινή εμφάνιση δεν είναι από αυτές τις προβληματικές που γεμίζουν ανησυχία. Δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, τέλος. Πέρυσι, τέτοια εποχή, το 0-1 από τον Βόλο στη Ριζούπολη ήταν γκέλα, χαστούκι. Καμία σύγκριση στην εικόνα των δύο αγώνων. Εκείνη η ήττα έκανε καλό στην ΑΕΚ και στον Αλμέιδα, βρήκε αυτό που ήθελε στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του. Η χθεσινή γκέλα θα κάνει το ίδιο καλό. Όχι γιατί θα αλλάξει κάτι ο Αλμέιδα, δεν χρειάζεται, αλλά γιατί θα κάνει άπαντες να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές που θα έρθουν τέτοια αποτελέσματα που απαιτούν σωστή διαχείριση στην επόμενη μέρα.

Περισσότερο θέλει το γκολ από αμυντικό

Το ότι η ΑΕΚ θέλει αμυντικό προτού κλείσει η μεταγραφική σεζόν δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε χθες. Ούτε αυτός ήταν ο λόγος της απώλειας βαθμών. Είναι μία ανεξάρτητη κουβέντα, η οποία ίσως τώρα να γιγαντώνεται, για τους λάθους λόγους. Εξάλλου δεν ήταν αυτό που προβλημάτισε χθες. Τα τελειώματα ήταν εκείνα που φέρνουν σκοτούρες στον Αλμέιδα και το γεγονός πως η ΑΕΚ πετυχαίνει πολλά λιγότερα γκολ από αυτά που δημιουργεί. Και χθες και με την Άντβερπ στο Βέλγιο. Αυτό, ναι. Το συζητάμε. Το ότι δεν έχει αποκτήσει αμυντικό είναι μία άκαιρη συζήτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πάντως το ότι αυτή τη στιγμή, μετά το αποτέλεσμα του Σαββάτου, δεν υπάρχει γκρίνια και καταστροφολογία, χαρακτηριστικό προηγούμενων ετών, είναι κάτι που αποτελεί έργο Αλμέιδα και ποδοσφαιριστών. Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και η σιγουριά ότι το ματς με τον Πανσερραϊκό ήταν μία κακή παρένθεση ουχί η απαρχή προβλημάτων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News