Παναθηναϊκός: Πηγαίνει στο Καραϊσκάκη όπως δεν πήγε πέρυσι

Ένα ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με πέρυσι και το αρνητικό σερί που θέλουν να τερματίσουν οι «πράσινοι» την Κυριακή, πατώντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για το αυριανό ντέρμπι στο γήπεδο Καραϊσκάκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό και εύλογο είναι να στριφογυρίζει στο μυαλό όλων το προηγούμενο ντέρμπι στο ίδιο γήπεδο, πριν από λίγους μήνες, για τα περσινά πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1.

Υπό κανονικές συνθήκες

Ένα ντέρμπι που για τον Παναθηναϊκό ήταν ο «τελικός» των «τελικών» την περασμένη σεζόν, στη μεγάλη μάχη που έδινε με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με ένα ρόστερ που οι περισσότεροι ταλαιπωρήθηκαν από κορωνοϊό, πήγε να παίξει με συνθήκες διαφορετικές από το κανονικό και όλα αυτά έφεραν εκείνο το… ιστορικό ξέσπασμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

Στο ίδιο γήπεδο, λοιπόν, επιστρέφει αύριο το βράδυ ο Παναθηναϊκός, με κόσμο αυτή τη φορά, αφού το περσινό ντέρμπι έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με τον προπονητή του τριφυλλιού να έχει κανονική ομάδα και την κανονικότητα που απαιτείται για τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι. Σημαντική ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το περσινό ματς των δύο ομάδων το κίνητρο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, είναι πρώτος και θέλει να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό.

Ξεμένει από αμυντικούς

Το κίνητρο της ομάδας του τριφυλλιού εξίσου μεγάλο, αφού πηγαίνει να παίξει στο Φάληρο για να πάρει τη νίκη που θα τον φέρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συνάμα θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα για το συγκρότημα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που παραμένει αήττητο. Όχι πως λείπουν, βέβαια, τα προβλήματα για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα, αφού στα στόπερ έχει μείνει μόνο με τους Σένκεφελντ και Γεντβάι μετά τους τραυματισμούς των Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν.

Μάλιστα, χθες η άμυνα “χτυπήθηκε” ξανά, αυτή τη φορά με τον Έλτον Φικάι. Ο νεαρός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού Β’ με τον Ολυμπιακό Β’ (για την 4η αγωνιστική της Super League 2 (νίκη των Πειραιωτών με 3-1) και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για μυϊκός τραυματισμός.

Εκεί θα στηριχτεί στο Φάληρο

Αυτό, για να ανοίξουμε μία παρένθεση, ισχυροποιεί την επιθυμία του τριφυλλιού για ενίσχυση στην αμυντική γραμμή τον προσεχή Γενάρη, κάτι που θα γίνει με τις… έρευνες να έχουν ήδη ξεκινήσει ώστε να αποκτηθεί αμυντικός έτοιμος για να προσφέρει, ο λεγόμενος ενδεκαδάτος, που θα καλύψει το κενό του Μάγκνουσον και θα δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.

Αυτοί είναι οι «πονοκέφαλοι» του Γιοβάνοβιτς, αφού στα ευχάριστα δεν έχει προβλήματα στη γραμμή κρούσης, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα δυνατός εφέτος και εκεί που θέλει να στηριχτεί στο κυριακάτικο ντέρμπι του Φαλήρου.

Το αρνητικό σερί στα ντέρμπι

Οι «πράσινοι» θα κατέβουν για ό,τι καλύτερο στο συγκεκριμένο ματς, έχοντας και ένα «πρέπει» που βαραίνει τις πλάτες και δεν αφορά μόνο το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά και το γόητρο. Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και έχει πάρει μόνο ένα βαθμό άρα βάλτε και αυτό στα κίνητρα για τον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Μη ξεχνάτε πως τον Δεκέμβριο ακολουθεί και η πρώτη μάχη για το Κύπελλο, με τον ίδιο αντίπαλο και αν μη τι άλλο η ψυχολογία πάντα παίζει ρόλο, σε αυτά τα ιδιότυπα mind games.

Για επιμύθιο αυτό: τελευταία νίκη του τριφυλλιού σε ντέρμπι το 1-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στα περσινά πλέι οφ, στις 23 Απριλίου. Ακολούθησαν οι ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και η ήττα από τον Ολυμπιακό. Συν τα δύο εφετινά, 5 ντέρμπι χωρίς νίκη για τους «πράσινους». Είναι κι αυτά που έχουν τη σημασία τους, για τα mind games που λέγαμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News