Παναθηναϊκός: Εδώ δεν είναι Ελλάδα – Η Ευρώπη μεγεθύνει τα προβλήματα

Φτηνά γκολ, κακή εμφάνιση, κακή βραδιά. Ο Παναθηναϊκός της Ρεν, ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης πληρώνει τα λάθη του και δείχνει ανήμπορος να φανεί ανταγωνιστικός. Οι «πράσινοι» βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια πετώντας στα σκουπίδια βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός έπαθε… Βασίλη Δανιήλ, βραχυκυκλώθηκε όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή στη Ρεν και το 1-1 που άνοιγε το δρόμο για την ανατροπή και το διπλό, έγινε οδυνηρό 3-1.

Οι «πράσινοι» έψαχναν το γαλλικό κλειδί απέναντι στη Ρεν, αλλά τελικά κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Παναθηναϊκό δεν είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, η εμφάνιση γύρισε την ομάδα πολλά χρόνια πίσω, προ εποχής Γιοβάνοβιτς.

Όλα ήταν στρωμένα για να έρθει το διπλό. Δεν είναι μόνο η αποβολή, ήταν η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Και προσέξτε: μιλάμε για μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο και δέχθηκε γκολ μετά το λάθος του Μπρινιόλι, στα πρώτα λεπτά. Δηλαδή εύκολα σου στραβώνει το παιχνίδι και γίνεται… ροντέο. Αντ’ αυτού, οι «πράσινοι» έβαλαν την μπάλα κάτω, πήραν την κατοχή, είχαν τον έλεγχο, έψαξαν το γκολ και το βρήκαν με το πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη. Άψογη αντίδραση μετά τη ψυχρολουσία.

Κι έρχεται το δεύτερο μέρος κι αυτό το «καταραμένο» πεντάλεπτο και το «καράβι» βουλιάζει. Ακυβέρνητο καράβι, που λέει και το τραγούδι. Ο Παναθηναϊκός είδε τη Ρεν να κάνει ό,τι δεν μπόρεσε όταν έπαιζε με 11, είδε τη Ρεν να βγάζει αντεπίθεση χωρίς να βρεθεί ένας να τη μαρκάρει, ο Παναθηναϊκός είδε το 1-1 να γίνεται 3-1.

Κακή βραδιά συνολικά για την ομάδα, μαζί και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Εμφάνιση που προβληματίζει γιατί βγήκαν μαζεμένες όλες οι αγωνιστικές παθογένειες της ομάδας. Επίδειξη… αδυναμιών και λαθών σε ένα παιχνίδι που επί της ουσίας ήταν do or die.

Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, είναι η εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι. Δεν έδειξε χαρακτήρα, δεν είχε απαντήσεις, πολλές λάθος τοποθετήσεις, καμία ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί. Και κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί ούτε στα προηγούμενα κακά παιχνίδια εφέτος. Τέτοιο ήταν, ας πούμε, με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Βάλτε αυτό το παιχνίδι… επί δέκα.

Ο εφετινός Παναθηναϊκός έχει δομηθεί για να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ, να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Στη Super League. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι αλλιώς, όπως αλλιώς είναι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων αγώνων στο Europa League. Ποια η σχέση με την ομάδα που υποδέχθηκε και κατάπιε τη Βιγιαρέαλ και ποια η σχέση στη συνέχεια με προβληματικές εμφανίσεις απέναντι στη Μακάμπι και τη Ρεν;

Η Ευρώπη μεγεθύνει τις αδυναμίες και δεν μπορείς να κρυφτείς. Ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά τα φτηνά γκολ που δέχεται και ο τρόπος που πετάει βαθμούς τον «κρατάνε» στο έδαφος. Κι αυτό είναι πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να σταματήσει το… ασανσέρ συναισθημάτων.

ΥΓ:  Ο Μπρινιόλι αξίζει θύρα με το όνομά του στο νέο γήπεδο, με τις εμφανίσεις που έχει κάνει. Έκανε ένα λάθος, το παραδέχθηκε, απολογήθηκε και τέλος. Ο Ιταλός παραμένει ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην Ελλάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News