Παναθηναϊκός: «Έγκλημα» στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο θύμα

Το καραμπινάτο πέναλτι του Πινέδα στον Βέρμπιτς αλλοιώνει την όποια συζήτηση για ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός την «πάτησε» ξανά στο ίδιο γήπεδο και είδε τι τον περιμένει. Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Είναι εύκολο να μιλάμε για ποδόσφαιρο, για τακτικές, για τις κινήσεις των προπονητών αν όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά. Σε ματς της ΑΕΚ αυτό δεν είναι εύκολο όταν έχει προηγηθεί το καραμπινάτο πέναλτι του Πινέδα στον Βέρμπιτς, στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν είδαν ούτε ο διαιτητής μα ούτε το VAR.

Και μιλάμε για το συγκεκριμένο ντουέτο που γενικώς τα πήγε καλά το βράδυ της Κυριακής, είχε τις υπόλοιπες αμφισβητούμενες φάσεις, ακόμα και αυτή με τον Βαγιαννίδη για την οποία η ΑΕΚ «ανακάλυψε» πως υπάρχει χέρι, αλλά στην κρίσιμη, που από το πρώτο ριπλέι βλέπεις την παράβαση, όλα πήγαν λάθος. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, όλα πήγαν υπέρ της ΑΕΚ.

Να μιλήσουμε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι που τόσο κόπτονται όλοι όταν πάντα στην εξίσωση μπαίνει η διαιτησία, δεν γίνεται.

Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό με σκοπό να πάρει το ντέρμπι, ούτε μισόλογα ούτε μισές δουλειές. Του βγήκε ο τρόπος που έπαιξε στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό, το επανέλαβε με Κώτσιρα στα χαφ, έπαιξε την ΑΕΚ για πάνω από 70 λεπτά μέσα στο γήπεδο της, δέχθηκε γκολ σε φάση που λειτούργησε λάθος η πίεση, το γύρισε και αν υπήρχε καλύτερη διαχείριση στο τέλος, από πάγκο και παίκτες στο χορτάρι, θα έβλεπε την ομάδα του να φεύγει με το διπλό.

Δεν την είδε, όμως και το σερί χωρίς νίκη στα ντέρμπι μεγαλώνει. Ο Τερίμ πήρε τη σκυτάλη από τον Γιοβάνοβιτς κι έχει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες χωρίς να πείσει απολύτως. Πεταμένο ένα ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, πεταμένο ένα εικοσάλεπτο, το τελευταίο με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος έδιωξε τον Γιοβάνοβιτς και πήρε τον Τερίμ για να πάρει το πρωτάθλημα θα υπομένει και τη σύγκριση των δύο προπονητών και της απόφασής του γενικότερα. Γιατί αν, στο τέλος της σεζόν, ο Παναθηναϊκός μείνει ξανά χωρίς τίτλο τότε το εγχείρημα του Αλαφούζου θα είναι απολύτως αποτυχημένο.

Αποτυχημένο θα είναι αν χάσει και το πρωτάθλημα γιατί θα πηγαίνει στην OPAP Arena και θα παίζει εναντίον 12 παικτών, ενίοτε εναντίον 13 αν βάλουμε και τον VARίστα.

Την πάτησε πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, την πάτησε και χθες το βράδυ. Κι αν η ΑΕΚ πάρει τον Μπρινιόλι θα την πατήσει και τρίτη φορά και πείτε μου εμένα ποιος θα θυμάται την καλή εμφάνιση των «πράσινων» στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γεγονός ότι έχασε τη νίκη από ένα πέναλτι στο 96ο λεπτό.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για το πρωτάθλημα ξέροντας πως έχει απέναντί του ξανά μία ομάδα που δεν παίζει μπάλα μόνο εντός γηπέδου και δεν ξέρει πότε και πώς θα του ‘ρθει. Κι ας φέρει μετά και τον Γκουαρδιόλα…

ΥΓ: Μεγάλο πλήγμα ο μυϊκός τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη. Δεν είναι μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη είναι και τα άλλα ματς που ακολουθούν, αλλά και ο χρόνος για να επανέλθει στην ίδια κατάσταση. Ο φορ του τριφυλλιού κάνει πολλά παραπάνω από αυτά που φαίνονται μέσα στο γήπεδο, είναι τρομερό πόσο επιδραστικός είναι συνολικά στο παιχνίδι της ομάδας του και η απουσία του θα είναι τεράστια και αυτομάτως θα γεννήσει το ερώτημα αν ο Φατίχ Τερίμ δώσει ευκαιρία, όπως έχει δώσει σε όλους έως τώρα, στον Γερεμέγεφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News