Παναθηναϊκός: Η πρώτη γκέλα ολκής του Τερίμ και ο Αλαφούζος που ξεκινά πόλεμο χωρίς να ξέρει να πολεμά

Η συζήτηση για το ροτέισον του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού και η ερμηνεία του ξεσπάσματος του Γιάννη Αλαφούζου.

Κόντρα σε ΠΑΣ και Παναιτωλικό ο Παναθηναϊκός του Τερίμ έπαιξε χειρότερα σε σχέση με το ματς απέναντι στη Λαμία. Πήρε αποτελέσματα, το Σάββατο δεν πήρε. Η ειδοποιός διαφορά. Κι αυτό διότι από τις τα δύο δοκάρια και τις 30 τελικές δεν είδαμε το τρίτο τρίτο γκολ, σε αντίθεση με την ομάδα του Βόκολου που με ποσοστά… μπάσκετ και 2 γκολ σε 4 τελικές έφυγε με τον βαθμό.

Είναι, όμως, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού οι χαμένες ευκαιρίες και η επιθετική αδυναμία στο συγκεκριμένο ματς; Όχι. Θα ήταν αν ο Καρλίτος στο 0-1 δεν εξέθετε όλη την άμυνα των γηπεδούχων, σε μία εικόνα που θύμιζε ερασιτεχνική ομάδα. Θα ήταν αν η άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ντραγκόφσκι, που με τη φορά που είχε το σώμα του τον πήρε η μπάλα μέσα, αντιδρούσαν καλύτερα στο 2-2.

Κι αν θέλετε να σηκώσουμε συζήτηση για τον Τερίμ και το ίσως υπερβολικό ροτέισον, δεν γίνεται να κρίνεται αναλόγως του αποτελέσματος. Υπερβολικό ήταν το ροτέισον και με τον Πανσερραϊκό, αλλά πήρε αποτέλεσμα και αποθεώθηκε γι’ αυτό  μετά το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αν θέλετε σώνει και ντε να σηκώσουμε συζήτηση για τον Τερίμ ας το κάνουμε για την άμυνα, εκεί όπου ίσως ο Τούρκος προπονητής πρέπει να βρει τουλάχιστον ένα μόνιμο δίδυμο στόπερ και από τη στιγμή που το Γεντβάι-Αράο λειτούργεί άψογα ας βασιστεί σε αυτό μέχρι τέλους.

Κακά τα ψέματα είναι γκέλα ολκής το αποτέλεσμα με τη Λαμία. Οπως ήταν πέρυσι με τον Βόλο επίσης στη Λεωφόρο. Αποτελέσματα που στο τελικό ταμείο θα μετρήσουν, πιθανόν να μετρήσουν κι ως μη αναστρέψιμες ζημιές.

Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός του Τερίμ βγάζει αντίδραση μετά από γκέλες. Το έκανε μετά τον Ατρόμητο, το έκανε μετά το ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Τώρα μένει να το κάνει την προσεχή Τετάρτη στη ρεβάνς με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το αρνητικό είναι ότι οι «πράσινοι» έχουν το ευκολότερο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, αλλά χάνουν «κανονάκια». Μαζί με αυτό με τη Λαμία τρία σερί παιχνίδια πριν πάνε στο Ηράκλειο να παίξουν με τον ΟΦΗ. Το ένα από τα τρία χάθηκε και πιθανόν αυτό το 2-2 να φέρει τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση.

Όσον αφορά στο ξέσπασμα του Γιάννη Αλαφούζου θα ήταν δικαιολογημένο σε άλλο παιχνίδι, υπό άλλες συνθήκες. Το μόνο που έκανε με τις δηλώσεις του είναι να δημιουργήσει κλίμα, εκτός αν θεωρεί πως πράγματι η ομάδα του αδικήθηκε στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Αν τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων τα θεωρεί λίγα, τότε συνολικά είναι λίγος ο οργανισμός για πρωταθληματικές συνθήκες. Αν θεωρεί ότι οι διαιτητές φοβούνται και ότι υπάρχουν θυγατρικές ομάδες δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στην 23η αγωνιστική για να αντιδράσει.

Παρά το γεγονός ότι έχει διορθώσει πολλές παθογένειές του και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει στους τίτλους, παραμένει μακριά από αυτό που λέμε σωστή διοίκηση. Η οργίλη αντίδρασή του «on air» ήταν σε λάθος τάιμινγκ και μόνο ως προειδοποιητική «βολή» για τους αντιπάλους μπορεί να εκληφθεί. Αιτία «πολέμου». Έχει τις αντοχές και το «know how» για μπει στο «μέτωπο»; Πέρυσι, πάντως, τον έπιασαν «αιχμάλωτο» και πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News