Παναθηναϊκός: Καταλάβατε τώρα γιατί γκρινιάζαμε, κ.Τερίμ;

Το θριαμβευτικό αποτέλεσμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη αποδεικνύει πόσο έχει αδικήσει ο Παναθηναϊκός τον εαυτό του.

Από τις γκέλες με Λαμία και Κηφισιά μέχρι το εμφατικό διπλό στο Καραϊσκάκη είναι μία… παράνοια δρόμος. Η παράνοια που είναι το κύριο συστατικό του εφετινού Παναθηναϊκού. Είτε όταν αυτή προέρχεται από τον ιδιοκτήτη που μεσούσης της σεζόν πάει να «ανατινάξει» όλη την ομάδα με την αλλαγή προπονητή είτε από τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος δεν μπορεί να βρει την ισορροπία και τη διάρκεια που θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή.

Αυτό είναι το βασικότερο που λείπει από τους «πράσινους». Να σταματήσει αυτό το ρόλερ κόστερ συναισθημάτων και αποτελεσμάτων. Το ασανσέρ στη βαθμολογία και τη ψυχολογία.

Η ομάδα που δεν κέρδισε Λαμία και Κηφισιά είναι η ίδια που πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού και πήρε ένα από τα πιο εύκολα διπλά των τελευταίων ετών. Είναι η ομάδα που μπήκε στα πλέι οφ κυνηγώντας και με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνοντας με ένα συνδυασμό δύο αποτελεσμάτων να τα φέρει όλα τούμπα: νίκη στο Φάληρο, διπλό του Άρη επί του ΠΑΟΚ. Το -4 από την κορυφή έγινε -3 με άλλον ενοικιαστή στην πρώτη θέση και πλέον ξέρει πολύ καλά ο Παναθηναϊκός ότι μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει για επιστροφή στους τίτλους μετά από 14 χρόνια.

Εξ ου η γκρίνια για τον Τερίμ το προηγούμενο διάστημα και η απογοήτευση για κάτι που ο ίδιος, κατά κύριο λόγο, προκάλεσε. Αυτοί οι πεταμένοι στα σκουπίδια 4 βαθμοί με τη Λαμία και την Κηφισιά θα μπορούσαν να έχουν τους «πράσινους» στην κορυφή. Μικρή διαφορά, θα πείτε. Θα ήταν στο +1 από την ΑΕΚ, ε και; Ναι, αλλά στο +1 έχοντας βγάλει νικητής το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τώρα έχει πάρει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Πάλι είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει και να ζει στην πίεση. Ακολουθεί, τέλος του μήνα, ο ΠΑΟΚ την ίδια ώρα που η ΑΕΚ θα παίζει με τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ να τον βρει στην πρώτη θέση, δεν αποκλείεται να τον βρει πάλι τέταρτο. Το ασανσέρ που λέγαμε.

Το στοίχημα είναι στο να αποκτήσει την ισορροπία και τη σταθερότητα που χρειάζεται σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Να καταλάβει ο Φατίχ Τερίμ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες που καλύπτονται, να καταλάβει ότι η ομάδα του έχει να καλύψει ένα ντεσαβαντάζ που ο ίδιος προκάλεσε. Τουλάχιστον το παρήγορο είναι ότι έδειξε ξανά πως στα ντέρμπι λειτουργεί αλλιώς, ίσως είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Είναι, όμως, ο οδηγός για τη συνέχεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News