Εθνική Ελλάδας: Η τέλεια βραδιά λες και έπαιξαν… με cheats στο playstation

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το τέλειο παιχνίδι, σαν πρόβα τζενεράλε για τον κρίσιμο τελικό με τη Γεωργία. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ας πούμε λίγο την αλήθεια με την άνεση που μας δίνει το εντυπωσιακό 5-0. Το Καζακστάν δεν ήταν αντίπαλος για να τρομάξει την Εθνική μας ομάδα, δώσαμε περισσότερη βάση από αυτή που χρειαζόταν, ίσως να προστέθηκε κι ένα έξτρα βάρος στους Έλληνες διεθνείς. Δεν είναι το 5-0 και η εκ των υστέρων… φανφάρα επιβεβαίωσης, είναι ότι αυτή η Εθνική δεν μπορεί και δεν πρέπει να φοβάται τέτοιες ομάδες. Πλέον, τους έχει, οφείλει να κοιτάζει πιο ψηλά κι αυτή τη στιγμή το ψηλά είναι η τελική φάση του Euro της Γερμανίας.

Για να έρθει, βέβαια, αυτή η επιβλητική νίκη η Ελλάδα τα έκανε όλα τέλεια. Είναι σαν το ποδοσφαιράκι που «κλέβεις» και βάζεις όλους τους παίκτες στο 10. Οι ποδοσφαιριστές του Πογέτ μπήκαν τσιτωμένοι από το πρώτο λεπτό, το έβλεπες στα μάτια τους, όχι μόνο για να κερδίσουν, αλλά να κάνουν τον κόσμο χορτάτο με την εμφάνισή τους. Η ειδοποιός διαφορά. Δεν έπαιξαν κυνικά για τη νίκη και την πρόκριση, έπαιξαν μέχρι… τελευταίας ρανίδος για να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο, να βάλουν όσο περισσότερα γκολ μπορούν και να μετατρέψουν σε γιορτή τον αγώνα.

Ο Μπακασέτας να τον πιείς στο ποτήρι, επιθετικά και ανασταλτικά. Ο Μασούρας δημιουργός στα τρία από τα τέσσερα γκολ της Ελλάδας (από δική του σέντρα κερδίζουμε, στη συνέχεια της φάσης, το πέναλτι για το 1-0). Ο Πέλκας ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του Πογέτ, ο Κουρμπέλης «κατάπιε» τους αντιπάλους στη μεσαία γραμμή, ο Μάνταλος ουσιαστικός και ορεξάτος, του έλειψε ένα γκολ για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ιωαννίδης ο φορ killer. Τρομερή βραδιά από τη μέση και μπροστά. Δεν υπάρχει κάποιος που υστέρησε, όλοι έπαιξαν με τη φλέβα να πετάγεται από το λαιμό και το μάτι να γυαλίζει. Απόλαυσαν αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν στο χορτάρι της OPAP Arena και τώρα πηγαίνουν για τον μεγάλο τελικό. Λες και το Καζακστάν ήταν η πρόβα τζενεράλε για το παιχνίδι της Τρίτης.

Προσέξτε: μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα λόγω της εντυπωσιακής εικόνας, το ματς της Τρίτης είναι τελείως διαφορετικό. Πάλι στα μέτρα μας, η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτή που θα ορίσει τη μοίρα του, αλλά μη περιμένετε ό,τι είδατε με το Καζακστάν. Ελληνες είμαστε, δεν θέλουμε και πολύ να πάμε από την αποθέωση στη γκρίνια. Η Γεωργία είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και την ίδια δίψα με εμάς για να προκριθεί στα τελικά. Η Ελλάδα που είδαμε το βράδυ της Πέμπτης δεν πρέπει να φοβάται, η Ελλάδα της Πέμπτης είναι η ομάδα που πρέπει να πάει το καλοκαίρι στη Γερμανία.

Ένα βήμα έμεινε, πιο δύσκολο από το προηγούμενο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Δεν έχουμε μπροστά μας Γολγοθά να ανεβούμε. Συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και «μεντάλιτι» που λέει κι ο Πογέτ με την ισπανόφωνη προφορά. Aυτός παραμένει πιστός στο πλάνο του και σε όσα υποσχέθηκε, σε αντίθεση με την ΕΠΟ που τον έχει στο… περίμενε και είναι ικανή να κρίνει το μέλλον του ανάλογα με το αποτέλεσμα της Τρίτης. Στη θέση του Πογέτ, βέβαια, άλλος θα έφευγε ακόμα κι αν πετύχαινε το στόχο της πρόκρισης. Mε drop mic, γιατί έτσι αξίζει σε μερικούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News