Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα «κάψει» τον Μπακασέτα

Η διαχείριση του Έλληνα διεθνή από τον Τούρκο προπονητή και οι σοβαροί κίνδυνοι. Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο. Αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Χωράει, όμως, αμφιβολία ο τρόπος διαχείρισης του αρχηγού της Εθνικής ομάδας από τον Φατίχ Τερίμ, με αποκορύφωμα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μπακασέτας παίζει ανελλιπώς από τη στιγμή που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού και δεν μιλάμε για (θεωρητικά) εύκολα παιχνίδια, αλλά για συνεχόμενα ντέρμπι. Δύο με ΠΑΟΚ στο κύπελλο, με Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των πλέι οφ, βάλτε κι ένα ΟΦΗ στο Ηράκλειο και τον Άρη στη Λεωφόρο, βάλε και ζαμπόν κυρ Στέφανε που έλεγε η αείμνηστη Αλίκη. Σε αυτά προσθέστε και τα δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στα πλέι οφ των προκριματικών του Eurο.

Η εικόνα του Μπακασέτα κόντρα στη Γεωργία έδειξε ότι ο παίκτης πλησιάζει στα «κόκκινα» και η αλήθεια είναι πως έχει καταπονηθεί από το δύσκολο πρόγραμμα με τα συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια. Εξ ου η σκέψη του Φατίχ Τερίμ να χρησιμοποιήσει κόντρα στον ΠΑΟΚ τον Φίλιπ Τζούρισιτς και να δώσει ανάσες στον Έλληνα μέσο.

Βέβαια, ο Τούρκος προπονητής κατέληξε τελικά σε άλλη επιλογή, εκπλήσσοντας τους πάντες. Όχι μόνο έβαλε τον Μπακασέτα και με τον ΠΑΟΚ βασικό, αλλά άλλαξε το σύστημα, έκανε άνω-κάτω χωρίς λόγο τον Παναθηναϊκό, μπέρδεψε τους παίκτες του και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Το θέμα είναι ότι ο Τάσος Μπακασέτας αντιμετωπίζεται, χωρίς να φταίει ο ίδιος, ως ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να πάρει στις πλάτες του ολάκερη την ομάδα, σαν άλλος… Μέσι. Η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό κάπως έτσι αντιμετωπίστηκε και του φορτώθηκε χωρίς λόγο περισσότερο βάρος στις πλάτες από αυτό που μπορεί να σηκώσει.

Ξάφνου ο Μπακασέτας έγινε ο game changer και γεννήθηκε η επιτακτική ανάγκη να τα κάνει όλα στον Παναθηναϊκό. Η ανάγκη του κόσμου να επιστρέψει η ομάδα στο θρόνο του πρωταθλητή γέννησε πολλά «πρέπει» και τα περισσότερα εξ αυτών «φορτώθηκαν» πάνω του.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής, ιδανικός για τον κάθε προπονητή, αλλά για να λειτουργήσει πρέπει να τον βοηθήσει το ίδιο το σύστημα. Αν δεν λειτουργεί συνολικά η ομάδα, δεν θα λειτουργήσει κι αυτός. Και αν δεν βοηθηθεί από τον Τερίμ δεν θα μπορέσει να τον βοηθήσει.

Η αυστηρή κριτική προς το πρόσωπό του προέρχεται κυρίως από τη λανθασμένη εντύπωση που έχει η πλειοψηφία, αλλά και από τις προσδοκίες που δημιούργησε η μεταγραφή του. Ναι, ήταν «μπαμ», τεράστια η επιτυχία του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηκώσει στις πλάτες του την ανάγκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τα πλέι οφ έχουν ακόμη 8 αγωνιστικές, η κρισιμότερη είναι η επόμενη και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός η κρισιμότερη θα γίνει η μεθεπόμενη κ.ο.κ. Αν όχι, οι «πράσινοι» πιθανόν θα πουν ξανά «αντίο» στον τίτλο. Και μέσα στην εσωστρέφεια που θα «πνίξει» την ομάδα θα αρχίσει η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων. Ο Μπακασέτας θα είναι ένας εξ αυτών. Και κάπως έτσι «τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται». Δεν είναι άδικο αυτό για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News