Παναθηναϊκός: Μη τα τινάξει όλα στον αέρα ο Τερίμ!

Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Γιατί αισθάνεται στριμωγμένος ο Φατίχ Τερίμ

Η Λαμία ίσως φέρει εφησυχασμό και… πειράματα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για νέα «δώρα». Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Τα συνεχόμενα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ τελείωσαν με γλυκόπικρη γεύση. Τρεις νίκες (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αρης) και μία ήττα (ΠΑΟΚ) μέτρησαν οι «πράσινοι», οι οποίοι πλέον μπορούν να αισθάνονται κάπως πιο άνετα για τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Αντίπαλος της ομάδας του Τερίμ η Λαμία σε back to back αναμετρήσεις και είναι ευκαιρία να προστεθούν 6 βαθμοί πριν από την επόμενη εξαιρετικά κρίσιμη σειρά αγώνων.

Βέβαια, το να λες εύκολα τα παιχνίδια με τη Λαμία είναι οξύμωρο ειδικά όταν παραμένει φρέσκια η γκέλα στη Λεωφόρο με την ομάδα του Βόκολου. Κι όπως έχουμε δει την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός του Τερίμ είναι πιο επικίνδυνος στις απώλειες βαθμών με αντιπάλους κατώτερούς του παρά στα ντέρμπι.

Οτιδήποτε άλλο εκτός από νίκη στα δύο παιχνίδια με τους Λαμιώτες θα συνιστά τεράστια αποτυχία. Αν θέλει ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και να έχει αξιώσεις για το πρωτάθλημα οφείλει να πάρει τα δύο τρίποντο. Αρκεί, βέβαια, να μην αποτελέσουν οι συγκεκριμένοι αγώνες ευκαιρία για τον Τερίμ να αρχίσει τις… αλλοπρόσαλλες επιλογές.

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και το κάζο που υπέστη ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο Τούρκος προπονητής με την ενδεκάδα και το σύστημα που κατέβασε, στα επόμενα ματς με ΑΕΚ και Άρη είδαμε μία ορθολογική και κανονική ομάδα. Ούτε πειράματα ούτε τακτικές που δεν έχει δοκιμάσει ξανά, απόλυτη επιτυχία στις επιλογές και δικαίωση με δύο νίκες.

Στο χέρι, λοιπόν, του Τερίμ είναι να συνεχιστεί αυτό. Τα πλέι οφ φτάνουν στην κορύφωσή τους, ο Παναθηναϊκός παλεύει με νύχια και με δόντια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών. Ηδη οι «πράσινοι» πληρώνουν τις γκέλες μεγατόνων με Λαμία και Κηφισιά και ψάχνουν αυτούς τους 4 χαμένους βαθμούς που θα μπορούσαν να τους έχουν στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού οφείλει να αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που πρέπει και τα παιχνίδια με τη Λαμία χωρίς να πέσει στην παγίδα που ο ίδιος ενδεχομένως να στήσει, κάνοντας δοκιμές αλλά και πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα επηρεάζοντας έτσι την εικόνα της ομάδας του. Μη τινάξει στον αέρα την προσπάθεια και τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο. Έπαθε, έμαθε; Θα δείξει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News