Παναθηναϊκός: Λίγος σε όλα, απροετοίμαστος κι απροστάτευτος

Το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού, αυτό που του κόστισε περισσότερο και ο… εξαφανισμένος Αλαφούζος. Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη χειρότερη εφετινή του εμφάνιση, η ΑΕΚ την καλύτερη, 3-0 το σκορ, καλό βράδυ. Τι άλλο χρειάζεται να γράψεις; Κι αν θες να το ακούσεις, βάλε τις δηλώσεις του Φώτη Ιωαννίδη μετά το στραπάτσο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα είπε όλα.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει με την ΑΕΚ απροετοίμαστος. Αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Λιγόψυχος, δεν κέρδισε ούτε μία σοβαρή μονομαχία, δεν έδειξε ούτε μία στιγμή ότι μπορεί να κοντράρει την ΑΕΚ.

Δεν έφτανε το κακό του ξεκίνημα (φάνηκε από τα πρώτα λεπτά και τα πρώτα τρεξίματα της ΑΕΚ ότι το βράδυ θα είναι εφιαλτικό), αλλά όλοι κόλλησαν στο πεντακάθαρο πέναλτι που δεν είδε ο διαιτητής πάνω στον Κώτσιρα και λες και μπήκε στο μυαλό τους ένα «what if». Τους βασάνιζε τι θα γινόταν αν έδινε το πέναλτι και γινόταν το 1-1.

Για το πέναλτι, ειρήσθω εν παρόδω, κουβέντα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος μια χαρά… λαλίστατος ήταν για τον διαιτητή του Λαμία-ΠΑΟΚ, αλλά μετά εξαφανίστηκε. Ακόμα μία από τις αψυχολόγητες ενέργειές του, από τις πολλές που πληρώνει ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια.

Φταίει ο διαιτητής που δεν πήρε έστω ισοπαλία ο Παναθηναϊκός; Φταίει κι αυτός, θα μπει στην κουβέντα, αλλά η απάντηση στο τι θα γινόταν αν οι «πράσινοι» ισοφάριζαν μάλλον έχει δοθεί. Πάλι τρία θα έτρωγαν. Φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού η ψυχολογική γύμνια τους απέναντι σε μία ομάδα που έτρωγε σίδερα και ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ έμαθε από την ήττα της στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκεί, σε εκείνο το βράδυ. Οπως έμεινε και στη Λαμία, πιστεύοντας πως με το 0-5 τελείωσε το πρωτάθλημα.

Ναι, μεγάλη ζημιά η απουσία Μπερνάρ, άλλαξε όλα τα σχέδια του Παναθηναϊκού, χάλασε τα πλάνα του Τερίμ που έχασε τον καλύτερό του παίκτη. Ποια ήταν, όμως, η προετοιμασία του για το εναλλακτικό σχέδιο; Ο Λημνιός;

Αδιάβαστος ο Τούρκος προπονητής, τουλάχιστον παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έκανε το χειρότερό της παιχνίδι από τότε που ανέλαβε. Πρώτη φορά γιατί ακόμα περιμένουμε μία παραδοχή για άλλες χοντρές γκέλες που συνέθεσαν, μαζί με το χθεσινό βαρύ 3-0, αυτό το -4 από την κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάλαβε μάλλον ότι πήγε να παίξει το πιο κρίσιμο παιχνίδι του απέναντι σε μία ομάδα που μετρούσε μόλις μία ήττα στα παιχνίδια με το λεγόμενο «Big-5», αυτή από τους «πράσινους» πριν από λίγο καιρό. Βάλτε και την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, το σύνολο 2 (μόλις).

Οι «πράσινοι» από την άλλη με έναν προπονητή με τον οποίο μόνο κυνηγούσαν αντί να τους κυνηγούν, από τότε που αντικατέστησε τον Γιοβάνοβιτς ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, για να γίνει δηλαδή πρώτος και να… στεριώσει στην κορυφή, δεν έβγαλαν τίποτα στο γήπεδο που θα μπορεί να σταθεί ως θέμα συζήτησης για την επόμενη μέρα και να αφήσει μία αχτίδα φωτός. Ναυάγιο, με λίγα λόγια.

Ένα κύπελλο του έμεινε του Παναθηναϊκού, το οποίο έχει γίνει αυτοσκοπός για τον αντίπαλο, όπως αυτοσκοπός ήταν για την ΑΕΚ η χθεσινή νίκη. Αυτοσκοπός για τον Παναθηναϊκό συνήθως είναι να γκρεμίζει ό,τι χτίζει. Η ειδοποιός διαφορά για να γίνεις πρωταθληματικός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News