Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ που «έριξε» τα μούτρα του και η καραμέλα της εσωστρέφειας

Το ρόστερ που περιορίστηκε, οι παίκτες που «εξαφανίστηκαν» και το εύκολο θύμα για να καλυφθούν τα λάθη του Αλαφούζου.

Αϊτόρ, Μαντσίνι, Σένκεφελντ, Τζούρισιτς, Βιλένα. Παίκτες που επί Τερίμ βρέθηκαν από την ενδεκάδα στον πάγκο και κάποιοι εξ αυτών στην εξέδρα. Προφανώς ζυγίσθηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπείς. Η εξήγηση θα δοθεί απ’ τον ίδιο στο… καφέ στο Κορωπί.

Δικαίωμα του Τούρκου προπονητή να κρίνει το ρόστερ του προκατόχου του και να δουλέψει με τους παίκτες που πιστεύει ότι θα κάνουν αυτά που θέλει και θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του. Ο Τερίμ ξέρει ότι θα κριθεί για τις επιλογές του, στο τέλος της σεζόν (αν φτάσει ως εκεί), όπως ήξερε καλά («γάτα» είναι, πολλά χρόνια έχει στην προπονητική) πως στις γκέλες καλύτεροι είναι πάντα αυτοί που δεν παίζουν.

Βέβαια, κάπως έτσι θα το σκέφτηκε και ο ίδιος όταν είδε ότι το 0-1 κόντρα στον Άρη δεν άλλαζε. Ξάφνου θυμήθηκε τον Τζούρισιτς και τον Μαντσίνι πιστεύοντας πως είναι ο Μέσι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και θα γυρίσουν μόνοι τους το παιχνίδι. Ξάφνου θυμήθηκε και τον Βιλένα, τον οποίο έριξε στο δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ μπας και πάρει κάτι καλύτερο.

Το ίδιο ξαφνικά θυμήθηκε και τον Βίτορ Ούγκο και από εκεί που τον είχε… εξαφανίσει, προφανώς γιατί δεν του έκανε και δεν ήθελε να ενεργοποιηθεί αυτόματα η -βάσει συμμετοχών- οψιόν του, τον έκανε βασικό την Κυριακή. Ο μοναδικός στόπερ που ήταν διαθέσιμος.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, ένα χαρτί που ο ίδιος «έκαψε». Ένα ρόστερ που ο ίδιος διαμόρφωσε μετά την αποδόμηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών (ναι, δεν ήταν δική του η ομάδα που παρέλαβε, αλλά δική του ήταν η ομάδα που είδαμε από τον Δεκέμβριο και μετά και κάποια στιγμή ας μπει ένα τέλος στο συγκεκριμένο άλλοθι που έρχεται στην επιφάνεια μόνο στα στραβά αποτελέσματα).

Το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε σε απόγνωση και ίσως να «έριξε» και τα μούτρα του ελπίζοντας ότι θα κάνουν την ανατροπή ποδοσφαιριστές που ο ίδιος παραγκώνισε. Ενας εξ αυτών, ο Τζούρισιτς, μίλησε ανοιχτά μετά το ματς με τον Άρη για το πώς αισθάνεται και τι θέλει από τον Παναθηναϊκό: «Εάν έχουν κάτι μαζί μου και θεωρούν ότι δεν μπορώ να προσφέρω την επόμενη σεζόν, τότε θα προσπαθήσω να βρω μία άλλη λύση».

Ο Τζούρισιτς μίλησε ανοιχτά. Άλλοι το κρατούν μέσα τους, ο Αϊτόρ για παράδειγμα δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και είναι απολύτως λογικό. Με τον Τερίμ έχει ζήσει την απόλυτη ψυχρολουσία, ρόλερ κόστερ συναισθημάτων. Βασικός, αλλαγή, εξέδρα. Τελευταία μονίμως εξέδρα.

Μία από τα ίδια και με τον Μαντσίνι. Καλό θα ήταν να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Αργεντινό και δεν χρειάζεται η… πρόσκληση για καφέ, στο τέλος της σεζόν, για να γίνουν οι… αποκαλύψεις.

Μιλάμε για ποδοσφαιριστές-κλειδιά, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ειδικά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος όταν ο Παναθηναϊκός ήταν για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ουδείς έχει συμβόλαιο με την ενδεκάδα, αλλά ουδείς περισσεύει όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Εκτός αν για τις επιλογές του Τερίμ φταίει πάλι ο κόσμος που γεμίζει με εσωστρέφεια την ομάδα και θέλει το κακό της και όλα όσα συνθέτουν αυτή την «καραμέλα», η οποία εδώ και χρόνια έχει «λιώσει». Άλλη δουλειά δεν έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που έχει να δει 14 χρόνια πρωτάθλημα, από το να σηκώνεται το πρωί και να αναρωτιέται «τι να κάνω σήμερα για να γεμίσω με εσωστρέφεια την ομάδα μου;».

Ως πότε για κάθε τι στραβό θα φταίει ο κόσμος για να καλύπτονται τα λάθη του πραγματικού υπεύθυνου που ο ίδιος και οι εμμονές του ορίζουν το μέλλον της ομάδας; Εκτός αν ο κόσμος αποφάσισε την αλλαγή προπονητή και την επιλογή του Φατίχ Τερίμ ως τον κατάλληλο για να μπει ένα τέλος στα «πέτρινα χρόνια»…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News