Εγκληματική η παραμονή του Τερίμ στον Παναθηναϊκό, επιτακτική η αλλαγή προπονητή! Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Ένας στραπατσαρισμένος Παναθηναϊκός πήγε να παίξει στην Τούμπα. Η ομάδα που έχασε από ΑΕΚ και Άρη, έχασε μέσα σε λίγες ημέρες το πρωτάθλημα και είχε ολάκερες 20 μέρες για να βρει νέο προπονητή. Εκτός αν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συνεχίζει το σερί των ιστορικών αποτυχιών του, θεωρεί ακόμα υπεύθυνο τον Γιοβάνοβιτς.

Τι έκαναν οι «πράσινοι» αυτές τις 20 ημέρες; Προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ένα φαγητό σε εστιατόριο για σύσφιξη σχέσεων. Ούτε το ένα έπιασε ούτε και το άλλο. Έκοψε η μαγιονέζα.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας πως το μεγάλο κίνητρο το είχε ο ΠΑΟΚ. Το κίνητρο των «πράσινων» χάθηκε κάπου στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας μετά το χοντρό στραπάτσο κόντρα στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν, όπως κάνει κάθε φορά με τον Παναθηναϊκό. Τα τρία γκολ στα πλέι οφ από το ματς της Λεωφόρου, έγιναν επτά το σύνολο. Εννέα παθητικό τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, στις τρεις σερί ήττες.

Περαστικούς να μαζέψεις από το δρόμο και να τους δώσεις να φορέσουν την φανέλα του Παναθηναϊκού μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα βγάλουν από το συνονθύλευμα που έκανε την ομάδα ρόλερ κόστερ… στον κατήφορο.

Ο Τερίμ δεν τους προετοίμασε σωστά για τον «τελικό» με την ΑΕΚ. Παράτησε την ομάδα και με τον Άρη, την άφησε στη μοίρα της κόντρα και στον ΠΑΟΚ. Ο Γιοβάνοβιτς με λιγότερα αποτυχημένα παιχνίδια στην πλάτη του εκδιώχθηκε από τον Αλαφούζο σε μία μέρα. Ο Τούρκος συνεχίζει να απολαμβάνει το… καταστροφικό δημιούργημά του. Με Τερίμ στον πάγκο στους δύο «τελικούς» με Ολυμπιακό και Άρη. Πιο τρομακτική πρόταση κι από το «αποφασίζει για προπονητή ο Αλαφούζος».

«Θα τα πούμε μετά τον τελικό», μας προετοίμασε ο Τερίμ μιλώντας μετά το παιχνίδι της Τούμπας. Θα μας πει τι κόλλημα έχει φάει με τον Μαντσίνι που τον έθαψε; Θα μας πει γιατί εξαφάνισε τον Ούγκο; Θα μας πει τι είχε στο μυαλό του όταν βάζει τρία φορ και δύο δεκάρια; Θα μας πει τι έχει γίνει στο Κορωπί και ο Παναθηναϊκός μοιάζει με εκπομπή της Σίας Λιαροπούλου;

Ο,τι και να πει ποιος θα τον ακούσει; Αλλά, αλήθεια, ποιος άκουγε όσους ανησυχούσαν και γκρίνιαζαν για τον Τούρκο προπονητή, ειδικά την περίοδο που τον αντιμετώπιζαν σαν αυτοκράτορα; Οσοι φώναζαν ήταν το «κακό σπυρί» του Παναθηναϊκού, που κάνουν ζημιά στην ομάδα και την πολεμάνε εκ των έσω. Ανακαλύπτουν σενάρια που ούτε ο Τεντ Σαράντος δεν έχει σκεφτεί για το Netflix, στοχοποιούσαν την πλειοψηφία των φιλάθλων που έβλεπε το κακό να έρχεται και τώρα σαν «Νέρωνες» βλέπουν τη φωτιά και γελάνε τάχα μου δικαιωμένοι. Μιλάμε όχι απλά για αρρώστια. Πλέον περνάμε σε ψυχωτικά επίπεδα.

Αλλά οκ, αναμένουμε την επόμενη πλύση στους 20 βαθμούς Κελσίου, στα λευκά, μπας και ψηθούμε να δούμε το μαύρο άσπρο και να μην είμαστε τόσο αυστηροί. Και μετά ξανά προς την κατρακύλα θα τραβά.

Αλήθεια τώρα, ο Τερίμ ακόμα εδώ είναι;

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News