Παναθηναϊκός: Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι εγκλωβισμένος στη μετριότητα περιμένοντας μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ρίξει 5 γκολ στην Μπότεφ. Ναι, πιθανόν. Αλλά αυτό είναι το θέμα μας; Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Πήγε, λοιπόν, ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό για να κάνει τι; Να δουλέψει με την περσινή ομάδα και τις παθογένειές της, χωρίς μεταγραφές επί της ουσίας (μόνο ο Μαξίμοβιτς θεωρείται τέτοια) και να περάσει την Μπότεφ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τον Τσέριν που ξεκουράζεται μετά το Euro και που δεν γίνεται να μην είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ όταν επιστρέψει, που δείχνει εμπιστοσύνη και δίνει ευκαιρίες στον Βιλένα, αλλά από την πλευρά του δεν δείχνει κάτι παρά παίζει με τις αντοχές των φιλάθλων με αποκορύφωμα τη γκάφα στο γκολ της Μπότεφ, που βλέπει τον Σπόραρ να μπαίνει αλλαγή και να μην ακουμπάει την μπάλα (!) και τον Γερεμέγεφ να δείχνει κλάσεις καλύτερός του, που βλέπει πως μετά τον Μλαντένοβιτς υπάρχει το χάος και είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ποιοτικού αριστερού μπακ, που εμπιστεύτηκε το δίδυμο Γεντβάι-Σένκεφελντ το οποίο δείχνει αταίριαστο κι αν δεν ήταν ο Ίνγκασον μάλλον θα βλέπαμε ξανά τον Αράο στο κέντρο της άμυνας και που περιμένει στη ρεβάνς τον Τετέ μπας και δει κάτι διαφορετικό, σύντομα θα γίνει σαν τον Γιοβάνοβιτς στα μαλλιά της κεφαλής του αν δεν αλλάξει η κατάσταση.

Που θα αλλάξει η κατάσταση γιατί δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί και σίγουρα θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, αλλά το θέμα είναι πότε θα γίνουν όλα αυτά και πότε θα δούμε την κανονική ομάδα. Αν έχει χαθεί το τρένο της Ευρώπης και ο Μέσι να έρθει στους «πράσινους» ο κόσμος θα είναι στα κάγκελα και με το δίκιο του που βλέπει 25 Ιουλίου την περσινή ομάδα, η οποία με τα καλά και τα κακά της κρίθηκε ανεπαρκής. Εξ ου η ανάγκη ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις, εξ ου η αλλαγή προπονητή. Γιατί αν ήταν όλα ρόδινα ούτε μεταγραφές θα χρειαζόταν ούτε ο Τερίμ θα έφευγε. Που ευτυχώς που έφυγε γιατί το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ πιθανόν να βλέπαμε τον Ντραγκόφσκι επιθετικό και τον Μαντσίνι στόπερ, σε μία από τις κλασικές… εμπνεύσεις του Τούρκου, που θα τις βαφτίζαμε επινοήσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ρίξει 5 γκολ στην Μπότεφ. Ναι, δεν αμφιβάλουμε. Αν έβαζε το δεύτερο γκολ ο Γερεμέγεφ στην παράλληλη μπαλιά του Μαντσίνι κι αν στο (καλό) πρώτο ημίχρονο δεν εμφάνιζαν οι «πράσινοι» επιπολαιότητα και βιασύνη στις τελικές προσπάθειες, θα μιλούσαμε για άλλο ματς. Αμ δε. Γιατί και δεύτερο γκολ είδαμε και όλα ήταν στρωμένα για μία εύκολη νίκη. Αντιθέτως, είδαμε στην πρώτη στραβή να έρχεται η κατάρρευση. Η γκάφα του Βιλένα έφερε το 2-1 και ξάφνουν οι «πράσινοι» σταμάτησαν να παίζουν, κάτι που ορθώς διέκρινε στις δηλώσεις του ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Το θέμα δεν είναι αν ο Παναθηναϊκός περάσει τη Μπότεφ. Θα είναι κάζο να μη το κάνει και με δεύτερη νίκη. Το θέμα είναι ότι έτσι όπως είναι, χωρίς τις μεταγραφικές «ενέσεις» δεν είναι για πολλά πράγματα. Και το ΟΑΚΑ που -όπως αναμενόταν- δεν γέμισε βάσει του διαθέσιμου αριθμού εισιτηρίων, θα θυμίζει ένα κενό τοπίο, με άδεια καθίσματα και την εσωστρέφεια να αντικαθιστά το προβληματικό στέγαστρο του Καλατράβα.

Αυτά τα ματς τα καθαρίζεις εύκολα ειδικά όταν σου παρουσιάζονται οι συνθήκες να το κάνεις. Αυτό ισχύει και για την ΑΕΚ και για τον ΠΑΟΚ. Ποια Μπότεφ, ποια Ίντερ Εσκάλδε και ποια Μπάνια Λούκα. Αν θεωρούμε πως πρόκειται για δυνατούς αντιπάλους δεν αξίζει να συζητάμε για ευρωπαϊκές πορείες. Ας αποκλειστούμε, να κάτσουμε σπίτι να βλέπουμε Power of love, να μη χρειάζεται να βγάζουμε κάθε εβδομάδα τα κομπιουτεράκια για τη θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News