Παναθηναϊκός: Να τελειώνει το ανέκδοτο με τον Αλόνσο

Είναι πλέον επικίνδυνος, εκτός από άσχετος και είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής προπονητή. Γράφει ο Στ. Καραΐνδρος.

Η Τσέλσι είναι η Τσέλσι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουτέστιν, ένας πανίσχυρος αντίπαλος που πηγαίνει στο ΟΑΚΑ όχι για τουρισμό, αλλά για να «καθαρίσει» το ματς και να επιβεβαιώσει το ρόλο του απόλυτου φαβορί.

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα ο Ντιέγκο Αλόνσο αποφάσισε να κάνει πειραματισμούς στην ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης, έχοντας στο μυαλό του τον Άρη. Από τη μία αυτό σαν σκέψη δεν είναι κακό, από την άλλη ο Ουρουγουανός προπονητής δείχνει πως είναι ανίκανος να κάνει ακόμα και αυτό.

Το δυνατό ξεκίνημα των «πράσινων» και η χαμένη ευκαιρία του Γεντβάι μετρίασε το σοκ του κόσμου στο άκουσμα της ενδεκάδας. Είδαν έναν Παναθηναϊκό με πάθος και στόχο να μην αφήσει την Τσέλσι να παίξει γρήγορα το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που ξέρει και που δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ομάδες. Το κατάφερε μέχρι το 22ο λεπτό. Εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ακόμα ένα γκολ την τρέχουσα σεζόν στο αμυντικό τρανζίσιον. Αργές επιστροφές, αδράνεια της άμυνας και 0-1. Κάπου εκεί η Τσέλσι κατάλαβε ότι δεν χρειάζεται να… φοβάται τον Παναθηναϊκό και κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Το 0-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το 0-3 λίγο αργότερα ήταν η ταφόπλακα στα όποια όνειρα των γηπεδούχων. Το 0-4 έφερε στο ΟΑΚΑ… τον Γιοβάνοβιτς, σε μία αν μη τι άλλο ξεχωριστή στιγμή όπου ο κόσμος αποθέωσε τον Σέρβο προπονητή.

Το 0-4 και το 1-4 από τον Πελίστρι έγραψαν την ιστορία του αγώνα. Η Τσέλσι λυπήθηκε τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσε να γραφτεί ντροπιαστικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας και τώρα το ερώτημα έχει να κάνει με το… πότε θα φύγει ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Το άλλοθι περί αργοπορημένων μεταγραφών και ανέτοιμης ομάδας δεν υπάρχει πια. Οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και μπόλικα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα. Το μόνο που βλέπουμε είναι να γιγαντώνονται οι αγωνιστικές του παθογένειες. Μία εκνευριστική λούπα, ένα ιδιότυπο deja vu μίας «άρρωστης» ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό πίστεψαν πως ο Αλόνσο θα τους βγει σε νέο Αλμέιδα. Έλα, όμως, που βγήκε… Στραματσόνι. Ακατάλληλος προπονητής, αδούλευτη ομάδα και επιτακτική η ανάγκη να πάρει μέτρα ο Γιάννης Αλαφούζους.

Βουίζει η πιάτσα ότι ήδη έχει γίνει προεργασία για την επόμενη μέρα. Ας μην καθυστερήσουν, λοιπόν, οι επικεφαλής και ας τρέξουν τις διαδικασίες όχι γιατί ο Παναθηναϊκός έφαγε 4 γκολ από μία ανώτερη ομάδα, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον προπονητή που του αξίζει βάσει του ρόστερ και των δυνατοτήτων αυτού. Και κάπως έτσι στριφογυρίζει πάντα στο μυαλό ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο του παρελθόντος: Άσχετος ή βλαξ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News