Παναθηναϊκός: Δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει!

Ο Παναθηναϊκός Aktor έδωσε ρεσιτάλ στα δύο ματς με τη Βαλένθια, η ποιότητά του πλημμύρισε το παρκέ και «μίλησε» την πιο κατάλληλη στιγμή, στο δρόμο προς το ΟΑΚΑ και το Final-4.

Την Τρίτη αλλοίωσε το dna της Βαλένθια και την ανάγκασε να «βραχυκυκλώσει». Με άμυνα-τανάλια, την άφησε πολύ κάτω από τους 90+ πόντους που έχει μέσο όρο και έκανε το 1-0. Την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός είδε ότι δεν βγαίνει δεύτερο σερί ματς με τον ίδιο τρόπο και ακολούθησε το ρυθμό της ισπανικής ομάδας. Σε αντίθεση με το παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο, στην κανονική διάρκεια, όπου οι «πράσινοι» έχασαν τ’ αυγά και τα πασχάλια, αυτή τη φορά ο «επτάστερος» απάντησε με το ίδιο νόμισμα. Τρίποντο εσείς, τρίποντο εμείς. Run ‘n gun εσείς, το ίδιο κι εμείς. Της έβγαλε κυριολεκτικά το λάδι και έφτασε σε μία απίθανη νίκη στην παράταση με τον τρομερό Χέιζ-Ντέιβις, στο ίσως καλύτερο, εφετινό παιχνίδι της Ευρωλίγκας.

Ο Εργκίν Αταμάν για δεύτερο σερί παιχνίδι έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο αντίστοιχο ματς της regular season παρουσίασε μία ομάδα παρατημένη και αποθέωσε τη Βαλένθια. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που δέχθηκε αυστηρή κριτική επειδή ακριβώς αποθέωσε τον αντίπαλο και τον παρουσίασε… αχτύπητο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που από το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει ξανά ο τρομερός, συγκλονιστικός, μαέστρος, mind gamer και όλα τα συνήθη κλισέ από όσους προσπάθησαν να τον αποδομήσουν.

Ρεσιτάλ Αταμάν

Ουδείς σκέφτηκε ότι ο Τούρκος το έβλεπε να έρχεται και άρχισε τα δικά του για να αποπροσανατολίσει τις «νυχτερίδες». Ουδείς σκέφτηκε ότι ο Αταμάν έκανε τη Βαλένθια να νομίζει ότι θα έχει μία εύκολη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ουδείς σκέφτηκε ότι ο Αταμάν το πίστευε πιο πολύ απ’ όλους. Ουδείς σκέφτηκε ότι… τώρα αρχίζουν τα καλά.

Ο Παναθηναϊκός πήγε δύο επίπεδα πιο πάνω το μπάσκετ που έπαιξε επιθετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Θα μπορούσε, μάλιστα, να το «καθαρίσει» χωρίς να χρειαστεί το ψυχοφθόρο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, αν έβρισκε πιο εύκολα σκορ στο τελευταίο χρονικό διάστημα, ή θα μπορούσε να πάρει σημαντική διαφορά στο ξεκίνημα της παράτασης στις συνεχόμενες καλές του άμυνες, που δεν είχαν όμως αντίκρισμα επιθετικά.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα

Πολλοί είναι οι αστερίσκοι με βασικότερο την άμυνα που θα πρέπει να βελτιώσει σε υπερθετικό βαθμό ο Παναθηναϊκός στο Game 3, αν θέλει να «σκουπίσει» και να πάει άνετα κι ωραία στο Final-4. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν τα έκαναν όλα τέλεια (ας μη ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» δέχθηκαν 105 πόντους), αλλά κόντρα σε μία ομάδα που την τρέχουσα σεζόν έχει γεμίσει εγκωμιαστικά σχόλια -και είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να του πέσει στα πλέι οφ- έβαλαν χαρακτήρα, ψυχή και ποιότητα και τα έφεραν όλα τούμπα.

Εξαιρετική η Βαλένθια, αλλά και άπειρη. Κάτι ήξεραν όσοι έβαζαν κι αυτό στην κουβέντα. Ξεχειλίζει από ταλέντο, αλλά στα κρίσιμα, όταν η ποιότητα και πληρότητα του ρόστερ του αντιπάλου απλώνεται στο παρκέ, δεν έχει απαντήσεις γιατί απλούστατα δεν ξέρει από που θα της έρθει. Της ήρθε από τον απίθανο Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις, με το γνωστό ήρεμο στιλ του, έδωσε το σύνθημα για το Game 3: «Δεν κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα αυτή τη φορά. Πρέπει να διορθώσουμε μερικά πράγματα ώστε να κερδίσουμε και άλλο παιχνίδι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News