ΑΕΚ: Το πράγμα είναι απλό, δεν πρέπει να μείνει κανείς

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το μεγάλο συμπέρασμα που προκύπτει από την παταγώδη αποτυχία της ΑΕΚ.

Χάθηκε η Ευρώπη από το χωριό του Μόσταρ. Χάθηκε το πρωτάθλημα από νωρίς με τις εμπνεύσεις για τον μαθητευόμενο μάγο από τη Γερμανία και την ανύπαρκτη ενίσχυση τον Γενάρη. Χάθηκε το Κύπελλο χωρίς να καταλάβει κανείς τι παθαίνει η ΑΕΚ και έχει κάνει ξαφνικά «μάγκα» τον ΠΑΟΚ. Εχασαν και την Ευρώπη από τον Αρη, σε ματς που προηγήθηκαν με δύο γκολ. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Καλό δρόμο όλοι.

Η απώλεια της ευρωπαϊκής προοπτικής είναι καταστροφική για την ΑΕΚ και εάν κάποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, είναι επικίνδυνος και δεν έχει κατανοήσει που βρίσκεται. Όχι πως είχε κάποια αμφιβολία για πρόσωπα και πράγματα όλον αυτόν τον καιρό. Απαντες έχουν κριθεί και δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα εάν έσωζαν το ελάχιστο που θα μπορούσαν. Ωστόσο, αποδείχθηκαν ανίκανοι ακόμα και γι’ αυτόν τον ελάχιστο στόχο.

Η ΑΕΚ είναι βαθιά άρρωστη. Και είναι δεδομένο κατά τη δική μου κρίση, πως οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ποτίσει με αυτήν την άρρωστη νοοτροπία την ομάδα, δεν μπορούν να έχουν λόγο και άλλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Είναι δεδομένο, πως με φθαρμένα υλικά είναι δεδομένο πως θα φτιάξεις κάτι σαθρό που δεν θα έχει τύχη. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ βουλιάζει ολοένα και περισσότερο και δεν υπάρχει τίποτα για να πιαστεί.

Ολη η χρονιά της ΑΕΚ σε ένα ματς

Το παιχνίδι με τον Αρη ήταν ο καθρέπτης όλης της χρονιάς. Μια ομάδα που έχει κάτι. Εχει κάποιους παίκτες, στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Λιβάι, που μπορούν να κάνουν κάτι με την ατομική τους ποιότητα. Μια ομάδα αδούλευτη, κακοφτιαγμένη, με παίκτες δύστροπους και περίεργους, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους. Μια ομάδα που καταρρέει στην παραμικρή πίεση. Η ΑΕΚ έκανε μάγκα τον Τσόλακ, η ΑΕΚ έκανε μάγκα τον Πάλμα. Ενδεχομένως θα έκαναν μάγκα και εμένα ακόμα, εάν βρισκόμουν κάπου αντίπαλος τους.

Φαντάζει απίθανο, να λες πως η ΑΕΚ υπέστη τέτοια ανατροπή από το 78’ ως το φινάλε. Να μην έχει η ΑΕΚ δυνάμεις, να μην έχει λύσεις, να μην έχει έναν παίκτη που θα είχε τους κοχόνες να φάει την μπάλα και να την εξαφανίσει. Αμοιροι και ανίκανοι θεατές μιας απόλυτης ανατροπής, που έκαναν τον Αρη να φαντάζει κράμα Ρεάλ και Λίβερπουλ. Εχασαν ακόμα και την Ευρώπη, ξεφτίλισαν τη φανέλα της ΑΕΚ στον έσχατο βαθμό.

Η ώρα του Μελισσανίδη

Και τώρα τι; Τώρα είναι η στιγμή που η διοίκηση, που ο Μελισσανίδης θα πρέπει να αναλάβει δράση. Να πάρει αποφάσεις με ποιους θα πορευθεί, ποιους θα εμπιστευθεί, πως θα βρει έσοδα για την ομάδα που πάει να μπει στη χειρότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της στο νέο γήπεδο. Ως δεδομένο πρέπει να θεωρούμε, πως δεν μπορεί να μείνει κανείς από εκείνους που βγάζουν αυτήν την αρρωστημένη νοοτροπία. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό το πράγμα.

Το πράγμα δεν έχει γυρισμό. Η ΑΕΚ μετά τα μεγαλεία του πρωταθλήματος και του Champions League βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Κάθε χρόνο και χειρότερα και κανείς δεν μπορεί να πείσει, ότι θα αλλάξει κάτι του χρόνου. Το γήπεδο είναι τεράστιο έργο, θα προσφέρει δυναμική στην ομάδα, αλλά μην παραμυθιάζεται κανείς. Κανείς δεν έχανε από τη Δεκελείας, κανείς δεν θα χάνει εάν η ΑΕΚ δεν είναι μια καλή ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να φανεί και πως θα βγάλει σχέδιο η ΑΕΚ. Πόσο μπορεί να σταθεί και να βγει ζωντανή. Κατά το παρελθόν, έχει υποστεί καταστροφές και μεγάλες ζημιές και βρήκε τρόπους να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αλλά είναι φανερό, πως αυτό πρέπει να γίνει σε υγιείς βάσεις. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν μεγάλη σημασία. Είναι καταστάσεις προβληματικές που την έφεραν εδώ και τώρα δεν υπάρχει σωτηρία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News