ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Μια ΑΕΚ γεμάτη ποδοσφαιρική αυτοπεποίθηση!

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το πρώτο σημαντικό επίτευγμα του Έλληνα τεχνικού

Αναμφίβολα, είναι μια πρεμιέρα που περιμένουμε άπαντες με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά από πολύ καιρό, η κουβέντα στην ΑΕΚ περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο επίτευγμα του Αργύρη Γιαννίκη. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, η ΑΕΚ είναι και ιδιαίτερα ευάλωτη σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά είναι δεδομένο πως ο νέος προπονητής κατάφερε να βάλει το ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο. 

Εχει γίνει φανερό σε αυτές τις λίγες ημέρες που έχει μπει ο Γιαννίκης στην καθημερινότητα μας, πως το μόνο που δεν λείπει σίγουρα από τη φαρέτρα του, είναι η αυτοπεποίθηση. Δείχνει να πιστεύει πολύ στον εαυτό του, να αισθάνεται πως μπορεί να καταφέρει εκεί που απέτυχαν άλλοι. Σίγουρα, έχει το γνωστικό επίπεδο που απαιτείται και αυτό είναι μια σημαντικότατη παράμετρος. Βέβαια, για να έρθει επιτυχία, θα πρέπει να πάρει υψηλό βαθμό και στη διαχείριση χαρακτήρων.

Πιστεύει στον εαυτό του 

Πάντως, ως τώρα ο Γιαννίκης αιφνιδιάζει ευχάριστα. Ακόμα και η δημόσια τοποθέτηση του, που περιλάμβανε λακωνικές, ως και κοφτές απαντήσεις, έδειξαν άνθρωπο που δεν θέλει να κερδίσει στα λόγια, αλλά μέσω της δουλειάς του στο γήπεδο. Εδειξε ευγενής, ιδιαίτερα ψύχραιμος και άνετος στη διαχείριση της πίεσης που αισθάνεται φυσιολογικά κάποιος που βρίσκεται για πρώτη φορά υπό την πίεση τόσων δημοσιογράφων που αναζητούν απαντήσεις, εκεί που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοι του. 

Ο Γιαννίκης εξ αρχής, στάθηκε στο θέμα της αυτοπεποίθησης. Στοιχείο που φαίνεται να έχει έμφυτο και είναι φανερό πως λείπει από την ΑΕΚ. Το είδαμε στα ματς με τη Βελέζ και αποδόθηκε στην κακή νοοτροπία και τα «συμπλέγματα» κατωτερότητας που κουβαλούσαν παίκτες που είχαν ξεμείνει από την περυσινή σεζόν. Αλλά επαναλήφθηκε στα ματς με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, πλανάται στον αέρα ακόμα και στις νίκες και είναι πρόβλημα.

Κάντο όπως ο Τσούμπερ 

Συνήθως, σιγουριά και πίστη, αναδύει εκείνος που είναι πεπεισμένος για την ποιότητα. Για την αγωνιστική διαφορά. Πως το κάνει ο Τσούμπερ, κλείνοντας τα ματάκια όταν σκοράρει; Αυτό είναι που λείπει από την ΑΕΚ και αποτελεί ζήτημα, πως με τόσους νέους ποδοσφαιριστές, έμπειρους και ποιοτικούς, εμφανίζονται ξανά τέτοια φαινόμενα. Η αυτοπεποίθηση προκύπτει μέσα από τις νίκες, άρα φαντάζει απόλυτα λογικό ο Γιαννίκης να θέλει πρώτιστα. 

Η πρώτη εικόνα που περιμένει να δει κάποιος από την ΑΕΚ απόψε είναι μια ομάδα κυνική. Που θα μπει να παίξει για το αποτέλεσμα και να μη μετατρέψει ακόμα ένα παιχνίδι της σε ντέρμπι. Θα είναι σημαντικό μέσα στο παιχνίδι η ΑΕΚ να διαπιστώνει εμπράκτως, αυτό που πιστεύουμε οι περισσότεροι για το υλικό της, πως είναι δηλαδή μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά και έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. 

Οσο κοφτός και λιτός ήταν στις απαντήσεις του ο Γιαννίκης, ανάλογη εικόνα φαίνεται πως θα δούμε και από την ΑΕΚ. Μια ομάδα που θα ψάχνει την ευκαιρία της, θα μπαίνει μπροστά στο σκορ και θα βάζει τη δυσκολία στον αντίπαλο της. Με ομάδες τύπου Ατρόμητου που θα βρει σήμερα, το μυστικό της επιτυχίας είναι σε πλήρη συνάρτηση με το πόσο γρήγορα θα βρει το γκολ που θα κόψει τα πόδια στον αντίπαλο και θα τονώσει την ψυχολογία.

Να ζήσει το σήμερα 

Αλλωστε, μη λησμονείτε πως ο Γιαννίκης το είπε αυτό, έστω και εάν πέρασε στα ψιλά. «Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Προτεραιότητα έχει η προετοιμασία του κάθε ματς με στόχο τη νίκη. Η εξέλιξη θα έρθει σταδιακά», τόνισε. Δηλαδή, μεταφράζοντας όσα είπε, μπορεί να είναι βέβαιος κάποιος πως η προσπάθεια για θεαματικό ποδόσφαιρο και μπαλάρα, θα έρθει συν τω χρόνω και μόνο εφόσον η ΑΕΚ πειστεί και πείσει πως μπορεί να πάει για ψηλά. 

Επίσης, είναι σημαντικό η ΑΕΚ να ζει το σήμερα. Είναι όμορφη η κουβέντα για όσα θα συμβούν με την είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο, προφανέστατα και θα περιποιεί τεράστια τιμή για τον καθένα να είναι μέλος της ομάδας στη νέα εποχή, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχει το παρόν. Ο Γιαννίκης έδειξε να ξέρει καλά, πως η πρόσφατη ιστορία στη νέα του ομάδα κάνει την απόσταση που τον χωρίζει ως παρουσία από το νέο γήπεδο να φαίνεται τεράστια αυτή τη στιγμή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News