ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΑΕΚ είναι βαριά «άρρωστη» και δεν γλιτώνει με ασπιρίνες

ΑΕΚ: Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βαρέθηκε να αναζητά δικαιολογίες για τα προφανή και περιμένει να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βαρέθηκε να αναζητά δικαιολογίες για τα προφανή και περιμένει να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα στην ΑΕΚ.

Βαρέθηκα. Την πρώτη φορά που βλέπεις την ΑΕΚ μπορεί να σοκαριστείς. Την επόμενη να εκνευριστείς. Βλέποντας ξανά και ξανά και ξανά και ξανά το ίδιο σενάριο, ζώντας μια αρρωστημένη κατάσταση, φτάνεις κάποια στιγμή στο μη παρέκει. Δεν μπορείς να ψάχνεις μονίμως την ελπίδα και να βρίσκεσαι μονίμως στα βράχια. Ας γίνει τουλάχιστον αυτό το νέο ξεφτίλισμα από το Βόλο, η τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα από μικρομεσαία ομάδα, η αφορμή για να μπουν πράγματα στη θέση τους.

Η ΑΕΚ είναι βαριά άρρωστη και επιχειρεί να λύσει το κομβικό ζήτημα της με ποδοσφαιρικές «ασπιρίνες». Δεν θέλει να δει την αλήθεια κατάματα και ανακυκλώνει τα ίδια λάθη. Το ζήτημα είναι πως σχεδόν όλοι όσοι έρχονται είναι χειρότεροι από εκείνους που φεύγουν. Και αυτό δεν είναι μια αλήθεια που προκύπτει από τον εξωραϊσμό του παρελθόντος, αλλά την αδήριτη πραγματικότητα. Κάθε ένας που έρχεται στην ΑΕΚ, υπολείπεται του προκατόχου του.

Ιλαροτραγωδία για την ΑΕΚ

Η Κυριακή έφερε ξανά διπλό χτύπημα. Πρώτα, το σοκ από τη νέα ήττα με κάτω τα χέρια από το Βόλο. Μια ομάδα που ήρθε με τον τρίτο τερματοφύλακα της, χωρίς προπονητή και έκανε την ΑΕΚ να χάσει τα αυγά και τα καλάθια, πετώντας ένα δεύτερο ημίχρονο. Και εκεί που έχεις σκοτεινιάσει και ψάχνεις τρόπο για να σταθείς, έρχεται και η ενημέρωση πως η ΑΕΚ δεν θα πάρει χαφ, γιατί δεν βρήκε αυτό που ήθελε. Αρα, θα παίξει ως το τέλος της σεζόν με τον Λε Ταλέκ, τον Σιμόες και τους υπόλοιπους. Θλίψη, στα όρια της ιλαροτραγωδίας.

Πως είναι δυνατόν να μη βρίσκεις έναν, έναν ρε γαμώτο, παίκτη σε ολόκληρη τη μεταγραφική περίοδο. Πως είναι δυνατόν να μη βρίσκεις έναν παίκτη για να λύσεις το πρόβλημα σου, αν και το γνωρίζεις από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά σε μια ομάδα που θέλει να προχωρήσει σε ολική μετάβαση και δεν θέλει να χάνει μεταγραφικές περιόδους δίχως να εξελίσσεται. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια ομάδα που έχει στόχους. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό στην ΑΕΚ.

Ανικανότητα

Είπαν από την ΑΕΚ πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει να κάνει με την ήττα από το Βόλο. Πως οι δυο τελευταίες περιπτώσεις που δούλεψαν, η μια εκ των οποίων ήταν ο Μπαλάντα, δεν μπόρεσαν να έρθουν εις πέρας. Ας πούμε, ότι αυτά είναι σωστά. Αλλά ας εξηγήσει κάποιος, τι εννοούν οι «ποιητές», όταν λένε: «Η ΑΕΚ είχε πει ότι έψαχνε παίκτη (αμυντικό χάφ) που θα έκανε τη διαφορά και από τη στιγμή που δεν βρήκε τέτοιο παίκτη αποφάσισε σε συνεννόηση διοίκησης και αγωνιστικού να μην προχωρήσει σε μεταγραφή μόνο για να πάρει κάποιον παίκτη που δεν θα της έκανε τη διαφορά».

Δηλαδή, για ποιον λόγο δεν είχαν έτοιμες άλλες εναλλακτικές επιλογές. Γιατί δεν δούλεψαν πιο γρήγορα, πιο μεθοδικά, πιο πολύ, για να είναι έτοιμοι για κάθε λύση. Κάποιες επιλογές είναι δύσκολες, φτάσαμε στο παρά ένα των μεταγραφών, αλλά συνιστά ανικανότητα να μην μπορείς να βρεις έναν χαφ ανά τον πλανήτη που θα έρθει να κάνει τη διαφορά για την αδύναμη μεσαία γραμμή που ήδη διαθέτει. Δεν χωρά καμία δικαιολογία.

Τα χειρότερα έρχονται

Είναι λευκή πετσέτα, ο ανταγωνισμός της ΑΕΚ να ενισχύεται και να φέρνει συνεχώς παίκτες και η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη να μένει απλός θεατής. Είναι ομολογία αποτυχίας να βλέπεις πως δεν μπορείς να απαλλαχθείς καν από παίκτες που δεν κάνουν στο σχέδιο που υποτίθεται πως θέλεις να εφαρμόσεις. Ολα αυτά είναι μέρος του τεράστιου προβλήματος της ΑΕΚ και εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος παίκτης πάει καλά, ποια φάση έχασε ο Λιβάι, αν κάνει ο Τσούμπερ, τι σκέφτηκε ο Τζαβέλλας.

Φαντάζομαι πως κάποιοι λένε, τι χειρότερο μπορεί να έρθει; Με πέντε ματς ακόμα με τον ΠΑΟΚ, με τουλάχιστον τρία απέναντι στον Ολυμπιακό, με αδυναμία να δείξεις δυνατός ακόμα και με αντιπάλους που παραδοσιακά ήταν του χεριού σου, φοβάμαι πολύ για όσα θα ακολουθήσουν. Εάν πέρυσι η ΑΕΚ κατέβηκε τον Μπράλο δίχως φρένα, ας δούμε τι θα έχει φέτος ο κατήφορος και τι μπορεί να το σταματήσει. Οπως τα έκαναν, ας τα λουστούν.

Το μόνο πρόσωπο που δεν εξαιρώ από την αδυναμία είναι ο Γιαννίκης. Οχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά επειδή ο ρόλος του προπονητή, ειδικά στην ΑΕΚ, είναι ιδιαίτερα κομβικός. Αυτός ο προπονητής, δεν κάνει για την ΑΕΚ. Δεν μπορεί να παίξει όπως χρειάζεται η ΑΕΚ, έχει μόνο το σχέδιο με αντεπιθέσεις, δίνει χώρο και μπάλα ακόμα και σε αντιπάλους μικρής δυναμικότητας και απλά περιμένει. Το λάθος δεν μπορείς να το κρατάς για πολύ, καιρός να πάμε παρακάτω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News