Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Την έλιωσε, την ισοπέδωσε, την ταπείνωσε!

Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 3-0 την ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο και εξασφάλισε και μαθηματικά τα πλέι οφ!

Ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός “καθάρισε” την ΑΕΚ (3-0) από το πρώτο ημίχρονο στο αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ!

Η πίεση της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι κι αυτό γιατί οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να εγκλωβίσουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού που πήγε με δυνατή τριάδα στο κέντρο. Οι “πράσινοι” είθισται να παίζουν στην επίθεση με τρεις πίσω για να δίνουν χώρο στον Χουάνκαρ, αλλά η ΑΕΚ ούσα διαβασμένη μπήκε με ξεκάθαρο στόχο να “καταστρέψει” το παιχνίδι των γηπεδούχων και να γίνει αυτή το αφεντικό στο χορτάρι.

Όλα αυτά άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά. Τόσο χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του αγώνα να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο αθηναϊκό ντέρμπι! Το 1-0 ήρθε στο 16ο λεπτό με πέναλτι του Αϊτόρ (που κέρδισε ο Αλεξανδρόπουλος και ορθώς έδωσε ο διαιτητής μετά από έλεγχο στο VAR) και το 2-0 ήρθε στο 18ο λεπτό με τον Παναθηναϊκό να φεύγει στην κόντρα και τον Παλάσιος να σκοράρει “σκοτώνοντας” νωρίς-νωρίς την Ένωση.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει και να επιστρέψει στην αρχική της εικόνα. Λίγο πίεσε τον Παναθηναϊκό και του δημιούργησε ξανά προβλήματα, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια! Ναι, καλά διαβάσατε, δύο δοκάρια σε διάστημα λίγων λεπτών (με Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ) για μία ομάδα που το μόνο που κατάφερε να πάρει… είναι να δεχθεί και τρίτο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός σε απόλυτο ποσοστό ευστοχίας κατάφερε να φτάσει στο 3-0 στο 29ο λεπτό με τον Φώτη Ιωαννίδη να ενεργεί ως γνήσιος γκολτσής και με ένα ακούμπημα της μπάλας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ σε ένα ονειρικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό… χωρίς να είναι καλύτερος των “κιτρινόμαυρων”! Τουλάχιστον όχι τόσο για να δικαιολογείται το 3-0.

Το παιχνίδι “φώναζε” για Αραούχο και ο Γιαννίκης ανέτρεψε τα πλάνα του ρίχνοντας τον Αργεντινό στο δεύτερο μέρος. Μαζί με Αραούχο στο ματς πέρασαν και οι Μοχαμάντι-Μάνταλος, με τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Τσούμπερ να αποχωρούν.

Η είσοδος του Αραούχο άλλαξε επιθετικά την ΑΕΚ κι αυτό φάνηκε στην ευκαιρία των πρώτων λεπτών του β’ μέρους με τον Διούδη να διώχνει δύσκολα το σουτ του στράικερ της Ένωσης. Λίγο αργότερα, ο Αραούχο πάλι βρέθηκε σε θέση βολής, στο 56′, αλλά το κορμί του Σένκεφελντ και το δοκάρι του Διούδη έστειλαν την μπάλα κόρνερ.

Ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη στο β’ μέρος και ο Παναθηναϊκός είχε πάει σε ένα ποδόσφαιρο… διαχείρισης. Του το επέτρεπε, βέβαια, το 3-0. Να είναι λίγο πιο άνετος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Τις ευκαιρίες του, πάντως, τις είχε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα απείλησε τρεις φορές, με κλασικότερη τη φάση του Ιωαννίδη που τα έκανε όλα, πέρασε και τον Τσιντώτα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 4-0. 

Το ντέρμπι παρέμεινε στον εξαιρετικό του ρυθμό και από τις δύο ομάδες, υψηλό σε ένταση, χωρίς να λείπουν οι φάσεις και από τις δύο ομάδες. Το 3-0 δεν άλλαξε και ο θριαμβευτής Παναθηναϊκός με τη μεγάλη νίκη του εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (76′ Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (66′ Koυρμπέλης), Αϊτόρ (86′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (46′ Μοχαμαντί), Σάκχοφ, Σιμόες (74′ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ (46′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (46′ Ανσαριφάρντ)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News