Διαιτησία: Νταμπάνοβιτς, όπως Χακίμ, όπως… Μαρέφκα

ΜΑΡΕΦΚΑ

Οι ορισμοί της ΚΕΔ δείχνουν ότι το σπρώξιμο στην ΑΕΚ θα συνεχιστεί όσο εκεί που δεν πάει. Γράφει ο Παντελής Περιβολάρης.

Ο ίδιος ο Σταύρος Μάνταλος παραδέχτηκε ότι ο Αλ Χακίμ έσπρωξε την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ανέφερε στην έκθεσή του ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Βέρμπιτς. Η ίδια η ΚΕΔ παραδέχτηκε ότι ο Μανούχος και ο Παπαδόπουλος επιχείρησαν να «σφάξουν» στο γόνατο τον Ολυμπιακό, αλλά τους χάλασε τα σχέδια ο Ελ Αραμπί. Γι’ αυτό τους άφησαν εκτός ορισμών για το Κύπελλο.

Στην «Sportday» τα είχαμε γράψει. Θυμίζω το κείμενο: «Για μία ακόμα φορά η ΚΕΔ έδειξε ότι όχι απλά δεν είναι ικανή να βρει καλούς ξένους διαιτητές για τα ελληνικά ντέρμπι, αλλά είναι επικίνδυνη. Ο Σουηδός με Ιρακινή καταγωγή Μοχάμεντ Αλ Χακίμ θα διευθύνει το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για την 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο οποίος έρχεται για τρίτη φορά σε αγώνα της ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι στη Σουηδία δεν υπάρχει VAR και ο διαιτητής δεν έχει εμπειρία σε αυτό. Το απέδειξε και σε ένα ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ 1-2, όταν το «τίναξε στον αέρα».

Για τον Μανούχο να θυμίσουμε ότι ήταν πρωταγωνιστής στην γελοία ιστορία με τα δοκάρια στο Ατρόμητος – ΑΕΚ, με τους Περιστεριώτες στον αθλητικό δικαστή να λένε ότι ήταν σχέδιο εναντίον του Ολυμπιακού». Αυτά είχαμε γράψει.

Σημασία στη διαιτησία έχει ο ορισμός. Όταν ο διαιτητής είναι κακός, τότε οι πιθανότητες να τα κάνει μπάχαλο είναι μεγάλες. Και την πληρώνει αυτός που είναι καλύτερος τη δεδομένη στιγμή. Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματά του, είναι κλάσεις καλύτερος της Κηφισιάς. Μανούχος και Παπαδόπουλος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αφήσουν τους «ερυθρόλευκους» να κερδίσουν. Η ΑΕΚ δεν είναι στα καλά της. Ο Χακίμ την έσωσε.

Και τώρα έρχεται ο Νταμπάνοβιτς, ο οποίος την είχε σώσει στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0. Αν δεν το έκανε, σήμερα θα λέγαμε ότι ο περσινός πρωταθλητής είναι ο Παναθηναϊκός και πιθανόν στον πάγκο να ήταν ακόμα ο Γιοβάνοβιτς. Ο Αλαφούζος ακόμα φωνάζει. Και αυτός, που έχει αποδείξει ότι είναι επικίνδυνος διαιτητης ορίστηκε για το κρίσιμο παιχνίδι Αρης – ΑΕΚ. Με τον Άρη να έχει πάρει το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Το μοτίβο είναι πλέον γνωστό. Ο Νταμπάνοβιτς γίνεται Μαρέφκα, γίνεται Χακίμ γίνεται ξανά Νταμπάνοβιτς και πάει λέγοντας. Μένει να δούμε πότε θα ξαναφωνάξουν τον απίθανο Σλοβάκο για να τον ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίας του. Προφανώς όταν θα ο καιρός θα είναι καλύτερος. Γιατί με καλύτερο καιρό στην Ελλάδα έχει και παραλία, έχει και ψαράκι.

Πως το είπε κάποτε ο Τάκης Μπαλτάκος; «Να μην ελληνοποιηθούν οι ξένοι διαιτητές». Μα το έκαναν ήδη. Πως; Αποκλείοντας τους ελίτ από τους ορισμούς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News