Εθνική ομάδα: Η ΕΠΟ καταστρέφει ότι ο Πογέτ έχτισε με κόπο

Ο Γκουστάβο Πογέτ σε συνέντευξη του στην αγγλική Sun εξέθεσε για μία ακόμα φορά την ΕΠΟ για το θέμα του συμβολαίου του.

Οι όμορφες ομάδες, όμορφα καίγονται, παραφράζοντας τον τίτλο της πολύ καλής σερβικής ταινίας του 1996, «τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται». Το αναφέρω για την Εθνική Ομάδα, την οποία ο Γκουστάβο Πογέτ έχτισε με κόπο και κάποιοι στην Ομοσπονδία προσπαθήσουν να την καταστρέψουν. Γιατί;

Διότι σημασία δεν έχει η επιτυχία μίας ομάδας, αλλά σημασία έχει ποιος κάνει το κουμάντο στην ομάδα. Αυτό σημαίνει παραγοντισμός. Σε αυτή την ομάδα ο Γκουστάβο Πογέτ κάνει κουμάντο και αφήνει έξω τους παράγοντες, όπως έκανε κάποτε ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Φερνάντο Σάντος. Και αυτό δεν αρέσει. Όπως δεν αρέσει ότι ξεφτιλίζει τους παράγοντες της ΕΠΟ όταν μιλά δημοσίως για την έλλειψη αθλητικού κέντρου και το γεγονός ότι η Εθνική σαν τσιγγάνα επαιτεί δεξιά και αριστερά για κάποιο γήπεδο προκειμένου να γίνονται οι προπονήσεις. Πότε στη Ριζούπολη, πότε στη Νέα Σμύρνη και πότε οποιοδήποτε αλλού.

Ο Γκουστάβο Πογέτ σε συνέντευξη του στην αγγλική Sun εξέθεσε για μία ακόμα φορά την ΕΠΟ για το θέμα του συμβολαίου του. Θυμίζω ότι το συμβόλαιό του λήγει στις 31 Μαρτίου λίγο μετά τα πλέι οφ του Nations League, όπου η Εθνική θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro. Η Ελλάδα είναι φαβορί με το Καζακστάν το οποίο θα υποδεχτεί σε μονό παιχνίδι στην OPAP Arena και αν κερδίσει θα παίξει στον τελικό πρόκρισης, εκτός έδρας, με αντίπαλο το νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Η ΕΠΟ αντί να φωνάξει τον Πογέτ για να του προτείνει νέο συμβόλαιο, τον έχει αφήσει να πιστεύει ότι δεν τον θέλουν. Και φυσικά έχουν ακουστεί σενάρια για τον Φερνάντο Σάντος, που πήγε στην Μπεσίκτας και τον Μανόλο Χιμένεθ. Το μυαλό του κόουτς χαλάει και έτσι χαλάει και το κλίμα στην Εθνική.

Παρακολουθώ το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας από το 2006. Το 2010 γνωρίζαμε ότι ο Ρεχάγκελ ήθελε να σταματήσει γιατί ήταν μεγάλος, γιατί είχε πετύχει ότι στόχο είχε βάλει με την Ελλάδα. Το 2014 η ΕΠΟ άφησε το Φερνάντο Σάντος χωρίς συμβόλαιο στο Μουντιάλ και το μυαλό χάλασε. Μέσα στην ομάδα είχε αρχίσει να χαλάει και το κλίμα. Είχαν περάσει 12 χρόνια χωρίς να εμπλέκονται οι παράγοντες στην ομάδα. Ο Ρεχάγκελ τους είχε πετάξει έξω από το ξενοδοχείο της αποστολής.

Οι παράγοντες της ΕΠΟ είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν. Γιατί το κουμάντο πρέπει να το κάνουν αυτοί. Έτσι φτάσαμε να αλλάζουν οι προπονητές σαν τα πουκάμισα. Να καλούνται 50-60 παίκτες σε μία σεζόν στην ομάδα, μόνο και μόνο να μπει στο βιογραφικό τους ότι γίνονται διεθνείς. Και η Εθνική βούλιαξε στην ανυποληψία. Η ιστορία θυμίζει το 2014. Στην ΕΠΟ κάποιοι ονειρεύονται ότι θα κάνουν κουμάντο στην ομάδα με κάποιον άλλο προπονητή. Και θα την ξαναδιαλύσουν…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News