ΕΠΟ: Σκανδαλώδης απόφαση η πρόσληψη Λίντμπεργκ

ΕΠΟ

Υπεύθυνος VAR χωρίς πιστοποίηση, εξαφανισμένος επικεφαλής της ΚΕΔ και όλα καλώς καμωμένα στην Ομοσπονδία.

Όσο η Κυβέρνηση δεν κάνει μία σοβαρή έρευνα στα πεπραγμένα της ΕΠΟ, τόσο όλο το κατεστημένο που την ελέγχει θα κινείται ασύδοτα ξεφτιλίζοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή γίνεται αντιληπτό ότι η Ομοσπονδία σκορπά χρήματα -που πολλά από αυτά είναι και του ελληνικού λαού και εν πάση περιπτώσει δεν είναι από τον κορβανά των παραγόντων της ΕΠΟ- δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα έλεγχο.

Το θέμα της πρόσληψης του Λίντμπεργκ (η οποία ανακοινώθηκε) είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που έχει και την υποστήριξη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, των συμμάχων που ελέγχουν την ΕΠΟ. Είναι σκανδαλώδης διότι ο Λίντμπεργκ δεν είναι πιστοποιημένος από την FIFA για το VAR και προέρχεται από μία χώρα, τη Σουηδία, που δεν χρησιμοποιεί VAR στο ποδόσφαιρό της.

Και εδώ έχω διάφορες προτάσεις προς την ΕΠΟ. Τώρα που είναι πιθανό να φύγει ο Γκουστάβο Πογέτ από την ομάδα να προσληφθεί κάποιος, ένας παλαίμαχος της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ χωρίς δίπλωμα προπονητή. Το ίδιο είναι. Να προσληφθεί ως γιατρός στην Εθνική ομάδα, ένας οδοντίατρος. Από ορθοπεδική μπορεί να μην σκαμπάζει τίποτα, αλλά τα δόντια θα είναι μία χαρά.

Για προπονητής τερματοφυλάκων θα μπορούσε να προσληφθεί ένας που κάποτε θα έπαιζε αριστερό μπακ. Γιατί όχι; Και η λίστα αυτή μπορεί να μεγαλώσει.

Αλλά όταν μιλάμε για χρήματα της ΕΠΟ, η πλάκα σταματά. Δεν γίνονται να προσλαμβάνονται άνθρωποι σε μία Ομοσπονδία, πάνω από την οποία είναι το Υπουργείο Αθλητισμού, άνθρωποι που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα. Δεν γίνεται ο επικεφαλής της ΚΕΔ, ο Σουηδός Φρόιντφελντ, να μην πατά πουθενά το πόδι του.

Την έκρηξη του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά προκάλεσε η απουσία του Φρόιντφελντ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Τα μέλη περίμεναν μία ώρα τον αρχιδιαιτητή να βγει σε τηλεδιάσκεψη, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ. Θυμίζω ότι και την προηγούμενη εβδομάδα, στην τελετή παράδοσης των σημάτων FIFA στους διεθνείς διαιτητές ο Φρόιντφελντ απουσίαζε. Αντιθέτως κάθε πρώτη του μήνα είναι παρών να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό για τα χρήματα που εισπράττει από την Ομοσπονδία. Περί τα 15.000 ευρώ είναι η μηνιαία αποζημίωσή του. Για να είναι μονίμως στη Σουηδία, εξαφανισμένος στο τροχόσπιτό του. Είναι σα να του είπαν, «εσύ μόνο θα πληρώνεσαι και τη δουλειά θα την κάνουν άλλοι», δηλαδή, ο Σταύρος Μάνταλος, ο σκιώδης αρχιδιαιτητής στην ΕΠΟ. Και εγώ θέλω μία τέτοια δουλειά. Καλοπληρωμένη και να μην πατάω ποτέ το πόδι μου στο γραφείο. Ούτε καν στην τηλεδιάσκεψη.

Προβλέπω ότι και ο Λίντμπεργκ θα κάνει παρέα στο Φρόιντφελντ. Στην επίσκεψη στην τράπεζα για το μισθό. Για τα άλλα υπάρχει εργολαβία εδώ στην Ελλάδα. Που βάζει άλλα ντ’ άλλα τις γραμμές στο VAR. Όπως στο Κηφισιά – Ολυμπιακός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News