Ολυμπιακός και CAS: Θέμα τιμής, ζήτημα δικαιοσύνης

ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΕΑ

Ο Ολυμπιακός ορθότητα κυνηγά την υπόθεση Χουάνκαρ και την ιστορία της εγκληματικής οργάνωσης σε CAS και ελληνικά δικαστήρια

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό μόνο τυπικά βρίσκεται εντός διεκδίκησης τίτλου. Ουσιαστικά με την εικόνα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» σε αντιδιαστολή με τους άλλους μεγάλους, αλλά και με την στήριξη που έχουν όλοι άλλοι εκτός αγωνιστικών χώρων, η ομάδα του Πειραιά είναι εκτός μάχης πρωταθλήματος.

Και το ερωτήματα που μου έχει τεθεί από διαφόρους είναι: Τι ασχολείται ο Ολυμπιακός με το CAS και γιατί πηγαίνει ο Αλέξης Κούγιας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την εγκληματική οργάνωση; Το ερώτημα έρχεται με το επιχείρημα, ας κοιτάξουν να φτιάξουν την ομάδα.

Σαφέστατα την ομάδα πρέπει να την φτιάξουν. Γι’ αυτό και ήρθε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, γι’ αυτό και ο Κριστιάν Καρεμπέ αναβαθμίζεται σε ότι αφορά το σχεδιασμό της ομάδας. Το τι θα κάνουν, θα το δούμε προσεχώς. Οι προηγούμενοι δεν πέτυχαν αυτό που ήθελε η διοίκηση και γι’ αυτό απομακρύνθηκαν.

Όμως, το τι κάνει ο Ολυμπιακός εκτός γηπέδων είναι κάτι άλλο και αυτό που κάνει στο CAS και στην ΕΕΑ και όπου αλλού χρειαστεί είναι σωστό, ανεξάρτητα της πορείας της ομάδας. Η ιστορία του Χουάνκαρ είναι ζήτημα τιμής για τον Ολυμπιακό. Αφενός να αποδειχθεί η κουτοπονηριά των αντιπάλων του για να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά. Αφετέρου διότι και στα πλεϊ οφ και του χρόνου θα έρθουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να κάνουν τα ίδια πράγματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να το πάει μέχρι τέλους και αυτό κάνει.

Το θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι θέμα δικαιοσύνης. Συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική πολιτεία. Είμαστε οργανωμένη πολιτεία ή είμαστε μπάτε σκύλοι αλέστε και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, φτιάχνει καρτέλ λες και είμαστε στην Κολομβία. Αφού κανείς δεν αναλαμβάνει αυτή την προσπάθεια κάθαρσης, αναλαμβάνει να το κάνει ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό πήγε ο Αλέξης Κούγιας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και κατέθεσε όσα στοιχεία έχει. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός πίεσε να πάει η αντιπροσωπεία της Super League στον αρμόδιο εισαγγελέα για να πιεστεί να προχωρήσει η έρευνα για τα στημένα παιχνίδια. Ο ίδιος ο εισαγγελέας είχε πει σε συνέδριο ότι η έρευνά του θα καταλήξει σε καταλογισμό ευθυνών και κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί. Ο ίδιος ο εισαγγελέας είχε πει ότι η έρευνά του δεν θα πάει στο αρχείο. Τα είπε προ μηνών. Το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι οι αργοί ρυθμοί της.

Ο Ολυμπιακός καλά κάνει και πάει όλες τις υποθέσεις μέχρι τέλους. Είναι το ποδοσφαιρικό «μέχρι τέλους». Θυμίζω ότι το μπασκετικό «μέχρι τέλους» έφερε αποτελέσματα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News