Εθνική ομάδα: Προπονητή εδώ και τώρα!

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, πρέπει από τώρα να μας πει τι έχει κάνει για το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό. Γράφει ο Παντελής Περιβολάρης

Ο Φερνάντο Σάντος έκλεισε στο Αζερμπαϊτζάν και ο μόνος διαθέσιμος που κυκλοφορεί είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και ο Γκουστάβο Πογέτ, που τον θέλουν οι παίκτες κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Ο Μάκης Γκαγκάτσης συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα, τρέχοντας μόνος του σε αυτή διαδικασία. Είναι ήδη πρόεδρος, αλλά θέλουμε ένα μήνα για να αναλάβει και τυπικά.

Η Εθνική ομάδα, όμως, θέλει προπονητή εδώ και τώρα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά τους αγώνες της στο Nations League. Κανονικά τα φιλικά παιχνίδι με τη Γερμανία και τη Μάλτα θα ήταν μία ευκαιρία για το νέο προπονητή να δει τις επιλογές που έχει ενόψει εκείνων των αγώνων. Τώρα θα πάει σε αυτά τα παιχνίδια με εικόνα μόνο από τις προπονήσεις. Και αυτά αν ο προπονητής έχει επιλεγεί από τώρα. Δηλαδή, αν ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει βρει τον εκλεκτό, αν αυτός είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Αν, όμως, περιμένει να εκλεγεί πρώτα, να δει ποιες επιλογές υπάρχουν και να πάρει τις αποφάσεις του, τότε θα φτάσουμε στους αγώνες χωρίς να έχει προπονητή η ομάδα και θα παρακαλάμε πάλι το Νίκο Παπαδόπουλο να οδηγήσει ξανά ως υπηρεσιακός προπονητής την ομάδα.

Συνεπώς ο Μάκης Γκαγκάτσης καλό θα είναι να εξηγήσει από τώρα αν συμφωνήσει με προπονητή και όπως συναντάται με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και αναλύει το όραμά του και τα σχέδιά του για την Ομοσπονδία, έτσι να μας πει με ποιον προπονητή έχει συμφωνήσει και ποιο είναι το σχέδιό του για την Εθνική ομάδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Δηλαδή, η συνέλευση, όπου θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης. Εκεί από βήματος, ο Μάκης Γκαγκάτσης μπορεί να πει τι προεργασία έχει κάνει για την Εθνική ομάδα ή, το πολύ, πολύ να τα πει απ’ έξω, στους δημοσιογράφους που θα τον πολιορκήσουν και φυσικά θα τον ρωτήσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News