Opap Arena: Είναι fake news τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μ. Γκαγκάτσης, κ. Βούλγαρη;

Ο Παντελής Περιβολάρης απαντά στη λάσπη που πέταξε εναντίον του Sportday.gr και της Sportday ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταμάτης Βούλγαρης.

Ήταν 26 Ιουλίου όταν ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία από ρεπορτάζ μου στο Sportday.gr και στο κείμενό του ανέφερε: «Fake News. Χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της Sportday ανέφερε ότι: «Χρυσάφι στην ΑΕΚ θα πλήρωνε η ΕΠΟ αν επέμενε να παίξει τα τρία εντός έδρας παιχνίδια για το Nations League στην ΟΠΑΠ Arena». Το κείμενο κατέληγε: «Είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια κάποιων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά παιχνιδάκια στην πλάτη της ΑΕΚ, δε θα παίζει κανένας!»

Έχουν περάσει δύο ημέρες από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ για το θέμα. Ο Μάκης Γκαγκάτσης είπε: «Υπάρχει δωρεάν διάθεση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στην ΑΕΚ ήταν 60.000 ευρώ το ενοίκιο για το παιχνίδι και 20.000 για κάθε προπόνηση. Πήγαινε αρκετά. Για τα δύο ματς η ΕΠΟ θα γλυτώσει γύρω στις 300.000 ευρώ χάρη στον Ολυμπιακό».

Δεν είδα καμία αντίδραση από τον κ. Βούλγαρη. Ούτε από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Είναι fake news τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας; Είναι ή δεν είναι «χρυσάφι» τα 300.000 ευρώ που θα γλιτώσει η ΕΠΟ σύμφωνα με τον πρόεδρο της; Για το 99% των Ελλήνων είναι «χρυσάφι». Μπορεί ο κ. Βούλγαρης να το βλέπει ως «ψωροχιλιάρικα», δικαίωμά του.

Φυσικά δεν περίμενα καμία ευαισθησία από τον κ. Βούλγαρη όχι να κατεβάσει την ανάρτησή του, αλλά να αφαιρέσει τον χαρακτηρισμό fake news από το ρεπορτάζ μου.

Να σημειώσω εδώ ότι το Sportday.gr και η Sportday δεν ήταν τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης που το δημοσίευσαν και επίσης στο ρεπορτάζ αναφερόταν η πηγή, που ήταν η έκθεση του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή της Ομοσπονδίας, Κώστα Κωνσταντινίδη για τα κόστη των επερχόμενων αγώνων του Nations League. Προφανώς τα ρεπορτάζ της κορυφαίας ελληνικής αθλητικής εφημερίδας τους ενοχλούν.

Διάβασα με ενδιαφέρον τα σχόλια των οπαδών της ΑΕΚ. Εκτός από τα «γαλλικά» και τον οχετό για μένα και την Sportday, καλούσαν τον κ. Βούλγαρη να μου υποβάλλει μήνυση και αγωγή για το ρεπορτάζ μου. Δεν έχω λάβει καμία, σας διαβεβαιώ. Ευελπιστώ να το κάνει. Θα καλέσω ως μάρτυρα τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Αλλά εδώ τελειώνει η πλάκα. Την επόμενη φορά κ. Βούλγαρη που θα ρίξετε λάσπη σε μένα προσωπικά και στην Sportday θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή. Και το μόνο που θα ζητήσω ως αποζημίωση θα είναι το αντίτιμο ενός σαπουνιού να το πάρετε για να πλένετε το στόμα σας και τα χέρια σας όταν μιλάτε και γράφετε για μένα και την Sportday.

Φυσικά και αντιλαμβάνομαι ότι η φωτογραφία της υπογραφής μου στην ανάρτησή σας έχει ως στόχο τον εκφοβισμό μου. Για να ξέρουν οι διάφοροι χούλιγκαν.

Στα 32 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά από οπαδούς διαφόρων ομάδων έχω λάβει απειλητικά μηνύματα. Δεν φοβήθηκα ποτέ και θα συνεχίσω να ασκώ τη δημοσιογραφία όπως όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ δεν πουλώ οπαδιλίκι για να αναλάβω θέση σε μία ΠΑΕ.

Θα μπορούσα να αποστείλω στις επιτροπές δεοντολογίας του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ μία καταγγελία για τις πρακτικές σας, αλλά δεν θα το κάνω για μένα. Επιφυλάσσομαι αν δω να το ξανακάνετε για άλλους συναδέλφους. Προς το παρόν σας αφήνω να απολαύσετε την οσμή του βόθρου των σχολίων στον λογαριασμό σας που προφανώς σας εκφράζει και σας αρέσει.

 

ΥΓ: Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ που δικαιώθηκε

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News