Εθνική Ομάδα: Η generation X βγαίνει μπροστά

Ο Παντελής Περιβολάρης βγάζει τα συμπεράσματά του από τα δύο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με Φινλανδία και Ιρλανδία, τα δύο πρώτα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς προπονητή

Η Εθνική ομάδα του Φαν Σιπ δεν ήταν ακόμα ώριμη για να κάνει το μεγάλο βήμα. Η Εθνική ομάδα του Πογέτ είχε αποκτήσει την ωριμότητα να κοντράρει μεγάλες δυνάμεις όπως η Ολλανδία και η Γαλλία, αλλά της έλλειπε κάτι. Η Εθνική ομάδα του Γιοβάνοβιτς φαίνεται ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να καταφέρει να επιστρέψει μετά από μία άνομβρη δεκαετία, στα τελικά μεγάλων διοργανώσεων.

Τι περισσότερο έχει; Την generation X του ελληνικού ποδοσφαίρου που βγαίνει μπροστά. Ο Ιωαννίδης, ο Κουλιεράκης, ο Τζόλης, ο Ζαφείρης, ο Βαγιαννίδης, ο Κωνσταντέλιας ξεπετάγονται και δίνουν στους παλαιότερους, στον Μπακασέτα, στο Βλαχοδήμο, στο Μάνταλο, τον Πέλκα, το Σιώπη, το Τσιμίκα αυτό που χρειάζονται. Αυτό το μείγμα των έμπειρων και των νέων βγάζει καλή χημεία, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες.

Με μέντορα τον Μπακασέτα, με τον οποίο είναι αχώριστο δίδυμο, ο Ιωαννίδης ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής ομάδας. Και με τη φόρα που ξεκίνησε βλέπουμε να είναι αυτός που θα ξεπεράσει τους προηγούμενους μεγάλους σκόρερ, Γκέκα και Μήτρογλου και θα πλησιάσει τον Αναστόπουλο που εξακολουθεί να είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας.

Μέντορα τον Σιώπη έχει ο Ζαφείρης. Ο έμπειρος και πολύ αγαπητός στην Εθνική ομάδα μέσος πήρε υπό την προστασία του, το νεαρό που και αυτός μετά από δύο συμμετοχές ως αλλαγή περιμένει πλέον να γίνει και βασικός.

Ο Τζόλης έδειξε ότι θα είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα που έχει και τον Κωνσταντέλια. Ο πρώτος δεν έπαιξε κόντρα στη Φινλανδία και ήταν ο κορυφαίος κόντρα στην Ιρλανδία. Ο δεύτερος άλλαξε την εικόνα της Εθνικής με τους Φινλανδούς, αλλά δεν αγωνίστηκε εναντίον των Ιρλανδών.

Αυτή η Εθνική ομάδα βγάζει ποιότητα. Αποτελείται από πανάκριβους παίκτες. Για τον Ιωαννίδη η Σάουθαμπτον προσέφερε πάνω από 30 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός είπε όχι. Ο Κουλιεράκης πωλήθηκε για πάνω από 12 εκατ. ευρώ. Για τον Κωνσταντέλια υπήρξε πρόταση των 20 εκατ. ευρώ. Ο Ζαφείρης αξίζει πάνω από 20 εκατ. ευρώ. Η τελευταία μεταγραφή του Παυλίδη κόστισε 10 εκατ. ευρώ. Ο Μασούρας, ο Μπακασέτας, ο Πέλκας, ο Τσιμίκας, ο Βλαχοδήμος, ο Μαυροπάνος είναι παιδιά που έχουν πανάκριβα συμβόλαια. Και όλους τους έχουν εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα, από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βρισκόμαστε σε μία πολύ καλή χρονική συγκυρία. Οι έμπειροι είναι στα καλύτερά τους, στην κορύφωση του παιχνιδιού τους και οι νέοι ανεβαίνουν ραγδαία για να τους ξεπεράσουν. Αυτό μόνο όφελος μπορεί να φέρει στην Εθνική ομάδα. Η όρεξη των διεθνών έχει ανοίξει και θέλουν νίκη επί της Αγγλίας. Μαζί τους έχει ανοίξει και η δική μας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News