Παναθηναϊκός: Ποιος Ολυμπιακός; Η Λάρισα!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την έλλειψη διάρκειας και σταθερότητας των «πρασίνων» στη νίκη κόντρα στους φοβερούς Θεσσαλούς (87-77) και οφείλει να μάθει το μάθημα του.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να καταλάβει πως η Λάρισα θέλει να του κάνει δύσκολη τη ζωή και οφείλει να αντιδράσει

Ναι, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να επικρατήσει και να κάνει το 1-0 στην σειρά. Αυτό ήταν το ζητούμενο, αλλά το αρχικό. Το επόμενο ζητούμενο έχει να κάνει με το γεγονός πως οι «πράσινοι» «έχτιζαν» κατά διαστήματα διαφορές, αλλά με 1-2 λεπτά έλλειψης ενέργειας και συγκέντρωσης, έδιναν την δυνατότητα στην Λάρισα να επιστρέφει. Είτε με τον απίστευτο Μούντι είτε με τους Κρουμπάλι-Τσαϊρέλη είτε με την πιεστική της άμυνα. Αν νομίζει κάποιος πως η σειρά είναι διαδικαστική τότε θα έχει θέμα. Ναι, είναι λογικό να υπάρχει στο μυαλό η πρόκληση των τελικών με τον Ολυμπιακό, αλλά ένα δεκάλεπτο επιβλητικού μπάσκετ και μερικά μίνι… ξεσπάσματα δεν αρκούν. Χρειάζεται διάρκεια και σταθερότητα. Διότι ο Στεφάν Μούντι δεν… αστειεύεται και φάνηκε με τα σουτ από το κέντρο που σημείωσε. Θεωρώ πως ο Γιώργος Βόβορας έχει αρκετά να πει στους παίκτες του μετά τη νίκη, διότι το μόνο που μπορεί να κρατήσει η ομάδα από αυτό το ματς είναι το πρώτο βήμα. Το ευχάριστο πάντως ήταν ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς αρχίζει να επιστρέφει δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του, απλά ακόμα χρειάζεται προσοχή ενώ ο Παπαπέτρου επέστρεψε ξανά. 

Η 2η περίοδος θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την συνέχεια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με το δίδυμο Σίβα-Νέντοβιτς να βγάζει… ζωηράδα

Αν θες να έχεις ρόλο στον Παναθηναϊκό, τότε υπάρχει μια οδός. Ενας τρόπος. Να βγάλεις ενέργεια στην άμυνα. Να βάζεις χέρια για να χαλάσεις τις ισορροπίες των αντιπάλων σου. Αυτά έπραξαν οι «πράσινοι» στην δεύτερη περίοδο και αυτό όφειλαν να είχαν κάνει από την εκκίνηση ή μάλλον καλύτερα, οφείλουν να το πράττουν με το… καλημέρα όταν θα ανταμώσουν με τον Ολυμπιακό. Η πίεση στη μπάλα, το κλείσιμο της ρακέτας και φυσικά οι πιο ορθολογικοί αυτοματισμοί, «ξεκλειδώνουν» την οποιαδήποτε άμυνα. Κάτι που επίσης, είχα παρατηρήσει από το ματς με τον Αρη, το δίδυμο Σίβα-Νέντοβιτς δείχνει να «κολλάει» αρκετά. Η συνεργασία μεταξύ τους βοηθάει τον Σέρβο γκαρντ ώστε να απελευθερώνεται. Οι 11 σερί πόντοι που σημείωσε στην 2η περίοδο και κατά συνέπεια το επί μέρους 19-4 (36-29 στο 13’) δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της τρομερής επιθετικής ποιότητας του «Νέντο», αλλά και της δυναμικής άμυνας και έξυπνης οργάνωσης του Σίβα. Κάτι ευχάριστο για την συνέχεια. Ετσι οι «πράσινοι» με 19 πόντους από λάθη της Λάρισας, 16 μέσα στο «ζωγραφιστό» και 14 από το τρανζίσιον, έδειξαν τον δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει ένα «3-0», αλλά με διάρκεια και σταθερότητα κόντρα στην Λάρισα που του έβαλε δύσκολα

Αν ρωτήσεις τους «πράσινους» το πως θέλουν να τελειώσει η σειρά με την Λάρισα, προφανώς θα σου που το εξής. «3-0». Κάτι λογικό ούτως ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Αν τους ρωτήσεις τι βαθμό δυσκολίας θέλουν, προφανώς θα σου απαντήσουν το εξής σημαντικό. «Τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, θέλουμε να τον βάλουμε στον εαυτό μας. Να είμαστε σε εγρήγορση και όταν μας βάζει δύσκολα η Λάρισα, να μπορούμε να βρίσκουμε τις κατάλληλες απαντήσεις». Οι Θεσσαλοί τους δυσκόλεψαν αρκετά στο πρώτο δεκάλεπτο και μάλιστα έγιναν μάχες, αλλά τους είχαν και στην… τσίτα και στην 3η περίοδο με τον τρομερό Μούντι να τους κάνει άνω-κάτω και να τους βγάζει από την comfort zone τους. Φυσικά εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Φώτη Τακιανό διότι οι Θεσσαλοί δεν έχουν να χάσουν κάτι στα ημιτελικά, παρά μόνο να κερδίσουν και απέδειξαν πως δικαίως έφτασαν ως εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επαναπαύεται όταν «χτίζει» διαφορές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News