Λάρισα-Παναθηναϊκός: Η παρέα του Μούντι θέλει τελικό! Οι «πράσινοι» τι θέλουν;

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την εκπληκτική και ονειρεμένη αρμάδα του Φώτη Τακιανού που έκανε πάρτι (84-77) κόντρα σε μια ομάδα που ονομάζεται Παναθηναϊκός, αλλά δεν το έδειξε στο παρκέ.

Η Λάρισα του Φώτη Τακιανού δεν έχει ταβάνι, δεν πτοείται! Εχει παίκτες που ξέρουν τον ρόλο τους και παίζουν χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

Στον πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός κράτησε μόνο την ουσία. Δηλαδή το 1-0. Τίποτα παραπάνω. Δεν μπορούσε να κρατήσει και κάτι άλλο. Αυτό το τελικό 87-77 των «πρασίνων» έδειξε στους Θεσσαλούς πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Παρουσία του κόσμο τους, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα της εικόνας τους και έκαναν το παιχνίδι τους. Με ενέργεια και πάθος! Και με όσα πολεμοφόδια μπορούσαν να έχουν για να ορθώσουν το ανάστημά τους στους «πράσινους». Ο Μούντι, ο Κρουμπάλι, ο Γκριν και η παρέα του έδειξαν ξανά και με εμφατικό τρόπο πως έχουν τρυπήσει κατά πολύ το ταβάνι τους ή μάλλον καλύτερα, έδειξαν πως δεν έχουν ταβάνι. Σαν να έχουν κατακτήσει το δικό τους πρωτάθλημα και είναι σε… mood υψηλών πτήσεων! Κάτι που του αξίζουν και με το παραπάνω. Ο Φώτης Τακιανός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που πραγματικά ξέρει τι θέλει μέσα στο παρκέ. Ξέρει πως να βγάλει ενέργεια, πως να βγάλει σκληράδα και δεν πτοείται. Διότι ο εκάστοτε παίκτης που πατάει παρκέ ξέρει τον ρόλο του. Αυτό πιστώνεται στον Ελληνα κόουτς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς αρχή, χωρίς μέση και χωρίς τέλος στο πρώτο ημίχρονο και συνέβαλε στο πάρτι της Λάρισας

Αν έχεις άμυνα θα διαβείς! Αν δεν έχεις άμυνα, δεν έχεις μυαλό, δεν έχεις ενέργεια, τότε δεν σε σώζει τίποτα! Το έχω αναφέρει και άλλες φορές. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να ιδρώσει αρκετά κόντρα σε όλους για να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό, αλλά και την Λάρισα θα πρέπει να βγάλεις την ίδια ενέργεια στην άμυνα. Να γυαλίζουν τα μάτια σου. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο τους παίκτες της Λάρισας είδαν να βγάζουν πείσμα και τσαγανό. Να έχουν μυαλό, να έχουν συγκέντρωση, να μάχονται. Μόνο! Α… κατά διαστήματα υπήρξαν είτε ο Μέικον είτε ο Παπαπέτρου για να θυμίζουν ότι ο αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός. Ναι η ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή εν πάση περίπτωσή να δείξει ότι θέλει να το κατακτήσει. Στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς αρχή, χωρίς μέση και χωρίς τέλος. Δέχθηκε 50 πόντους μέσα και έξω από το «ζωγραφιστό» και κυρίως από την κάκιστη περιφερειακή του άμυνα. Το +26 των Θεσσαλών (43-17 στο 13’, με 8/14 τρίποντα) ήταν χαρακτηριστικό της θλιβερής εικόνας των «πρασίνων».

Οι 50 πόντοι που δέχθηκαν οι «πράσινοι» στα πρώτα 20’, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα ήταν κάκιστος

Ειλικρινά η Λάρισα αξίζει πάρα πολλά. Πολλά περισσότερα από όσα έχει πάρει μέχρι τώρα. Ο Παναθηναϊκός ένιωσε ένα γερό… καμπανάκι στο ματς του ΟΑΚΑ, αλλά έδειξε πως δεν το κατάλαβε ή δεν το άκουσε. Οι 50 πόντοι που σημείωσαν οι Θεσσαλοί στο πρώτο ημίχρονο με 19/36 σουτ αποτελούν ένα απαράδεκτο νούμερο για τους «πράσινους». Πιο πολύ για το γεγονός πως δεν είχαν καν μυαλό, δεν μπήκαν καν στο παρκέ. Δεν κατάλαβαν ότι έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ. Το πρώτο ημίχρονο και ο τρόπος που προσέγγισαν τον αγώνα θα πρέπει να προβληθεί πολλές φορές. Χωρίς συνοχή και με τρομερά και παιδαριώδη λάθη. Συγνώμη, αλλά αυτό που είδα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν Παναθηναϊκός. Από την άλλη είδα μια Λάρισα με συνοχή, με αρχές στο παιχνίδι της, με σκληράδα, με σωστή οργάνωση και ρυθμό και φυσικά όταν κάνεις μεγάλη προσπάθεια οι κόποι σου θα επιβραβευθούν και θα δεχθείς το χειροκρότημα. Μέσα σε όλα αυτά, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού και την Τετάρτη θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News