Παναθηναϊκός: Αποκαρδιωτικός και θλιβερός, χάθηκε στην τοποθεσία ΣΕΦ!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει το μπερδεμένο μυαλό του Παναθηναϊκού που παραδόθηκε πριν το τζάμπολ στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού (74-61), αλλά καλείται να “ξυπνήσει” στο δεύτερο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του πρώτου τελικού, αλλά οφείλουν να τα δώσουν όλα στο ΟΑΚΑ για την τιμή των… όπλων

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάκιστη βραδιά. Δεν έκανε τίποτα σωστά. Όλα ήταν λάθος. Βασικά «πλήρωσε» το κάκιστο πρώτο του δεκάλεπτο. Όμως αρχικά «εγκλωβίστηκε» από το θολωμένο του μυαλό και έπειτα από την πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού που είχε περισσότερες λύσεις, μεγαλύτερη ενέργεια και περισσότερη δίψα για να νικήσει. Το όποιο πλάνο του Γιώργου Βόβορα πήγε περίπατο διότι ο Ολυμπιακός είχε την άνεση να κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Προφανώς και με τέτοια εικόνα στο ΟΑΚΑ, το 3-0 θα είναι πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να παλέψει για την τιμή των… όπλων στο σπίτι του την προσεχή Τρίτη και να μπορέσει να «ξεμπλοκάρει».

Οι «πράσινοι» ήταν παραδομένοι στη μοίρα τους και το είχαν καταλάβει ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν απενεργοποιημένος

Όχι, ότι άλλαξε κάτι. Ναι, ο Παναθηναϊκός βρήκε επιθετικές λύσεις στην 3η περίοδο και μάλιστα ο Γιώργος Βόβορας έριξε στο παρκέ και το δίδυμο Σίβα-Μποχωρίδη. Υπήρξε ένας μίνι…σφυγμός με τον Παπαπέτρου και τον Γουάιτ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πάντα εκεί για να υπενθυμίζουν στους «πράσινους» πως με 1-2 λεπτά μπάσκετ, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα το ιδιαίτερο. Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός είχε ως απενεργοποιημένο ξανά τον Γιώργο Παπαγιάννη ο οποίος είχε νικηθεί κατά κράτος από τον Φαλ και φυσικά για πολλοστή φορά οι «πράσινοι» δεν τροφοδότησαν τον Ελληνα σέντερ. Μέσα σε όλα αυτά, η αμυντική προσέγγιση πήγε περίπατο και τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού ήταν αμέτρητα. Γενικότερα οι «πράσινοι» δεν κατάλαβαν ότι βρίσκονται σε τελικούς πλέι οφ. Ναι, δεν είχαν πολλές μέρες ξεκούρασης, αλλά αυτό δεν είναι καν δικαιολογία. Το μυαλό τους ήταν… αλλού και όχι στο ΣΕΦ.

Ο Γουάιτ έγινε… Γκιστ, αλλά αυτό δεν αρκούσε με τους γκαρντ του Παναθηναϊκού να έχουν 0/15(!) σουτ στο πρώτο ημίχρονο με τον Νέντοβιτς να έχει 0/8

Η μοναδική «έκλαμψη» που είχαν οι «πράσινοι» στη δεύτερη περίοδο ήταν στα πρώτα 5’. Ο Γουάιτ «βαφτίστηκε» Γκιστ και πίεζε ψηλά τον Σλούκα. Ο Αμερικανός είχε ήδη 2 φάουλ και κάπως ενεργοποίησε την ομάδα που έψαξε τη δημιουργία από μέσα προς τα έξω. Όμως αυτό δεν αρκούσε. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάρκεια και με διάφορα τρικ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για τον Ολυμπιακό που όποτε έψαχνε το ένας εναντίον ενός δεν είχε θέμα. Κάκιστη εικόνα και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως οι γκαρντ των «πράσινων» ήταν άποντοι στο πρώτο ημίχρονο. Νέντοβιτς (0/8 σουτ), Μέικον (0/2 σουτ), Ρος (0/4 σουτ) και Σίβα (0/1 σουτ). Εν ολίγοις οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα είχαν 7/32 σουτ στο πρώτο ημίχρονο με την τετράδα των γκαρντ τους να έχει 0/15(!) σουτ και μηδέν εις το πηλίκο. Ειδικά η αστοχία του Νέντοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο μια και η επιδραστικότητα στο επιθετικό κομμάτι είναι σημαντική για την ομάδα. Ετσι ο Σλούκας και οι «παγίδες» του Ολυμπιακού σε πολλές φάσεις «εγκλώβισαν» τους ήδη «εγκλωβισμένους» παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ένας μπερδεμένος Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε στα… δίχτυα του Φαλ που τον… φαλίρισε αμυντικά στο πικ εν ρολ

Στο… θολωμένο τους ή στο μπερδεμένο τους μυαλό. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκτός τόπου και χρόνου στην πρώτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Οκάρο Γουάιτ κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, γύρισε στον Γιώργο Βόβορα για να τον ρωτήσει ποιον μαρκάρει. Διότι υπήρχε ασυνεννοησία. Οι «πράσινοι» ήταν στατικοί στην επίθεση, χωρίς καν εμπνεύσεις το κοντό σχήμα (με τον Κασελάκη στο «4» ώστε να ματσάρει τον Βεζένκοφ και να εναλλάσσεται μαζί με τον Παπαπέτρου στο ματσάρισμα του Παπανικολάου) πήγε περίπατο και ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με τον Φαλ να κάνει ό,τι θέλει στο «ανύπαρκτο» ζωγραφιστό του Παναθηναϊκού. Τα συνεχόμενα πικ με τον θηριώδη Γάλλο σέντερ έπιασαν τόπο, υπήρξαν στιγμές που οι «πράσινοι» έκαναν αβίαστα νταμπλ-τιμ στους περιφερειακούς με αποτέλεσμα ο Φαλ να τους… φαλιρίσει. Τα 2/18 σουτ (τα περισσότερα ήταν σουτ αλάνας) και κατά συνέπεια οι μόλις 4 πόντοι (23-4) ήταν ενδεικτικό της τραγικής εικόνας των «πράσινων» που ταυτόχρονα έκλειναν την ρακέτα τους και ρίσκαραν τα τρίποντα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News