Παναθηναϊκός: Η απώλεια του τίτλου πρέπει να του δώσει κίνητρο για να επιστρέψει!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης αναφέρει πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να επεξεργαστούν υπέρ τους αυτή την απώλεια για να μπορέσουν να επανέλθουν δριμύτεροι από την επόμενη σεζόν.

Πώληση της ΚΑΕ ή ενεργοποίηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αυτές είναι οι δύο μοναδικές λύσεις της επόμενης μέρας

Να χάσεις ένα πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Συμβαίνουν αυτά. Αλλωστε αποδόθηκε μπασκετική δικαιοσύνη. Βάσει αγωνιστικής εικόνας τη φετινή χρονιά, ο Παναθηναϊκός θα ήταν άδικο να κατακτούσε τον τίτλο. Δεν το άξιζε. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο πλήρης, είχε σταθερότητα, είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και έτσι την Παρασκευή (εκτός απροόπτου) αναμένεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι τι θα πράξει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από εδώ και πέρα ή τι ετοιμάζεται να πράξει. Νούμερο ένα θέμα είναι το διοικητικό κομμάτι. Υπάρχουν δύο λύσεις. Μόνο! Να πουληθεί η ΚΑΕ ή να ενεργοποιηθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ούτε μοντέλο έσοδα-έξοδα (απέτυχε παταγωδώς), ούτε κάτι άλλο. Η παρουσία του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ στην ΕΟΚ, αλλά και στον πέμπτο αγώνα με την Λάρισα, έδειξε πως πήγε να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του. Προσωπικά το μετέφρασα ως μια διάθεση για επιστροφή. Τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή. Όπως και να έχει πρέπει μέχρι μετά το πέρας των τελικών να ξεκαθαριστεί αυτό το τοπίο. Ενεργοποίηση Γιαννακόπουλου ή πώληση της ΚΑΕ. Τίποτα άλλο.

Το συμβόλαιο του Βόβορα λήγει το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα τον στηρίξει ή αν θα πάει σε μια πιο έμπειρη λύση

Πάμε στο επόμενο κομμάτι. Επειδή δεν υπάρχουν λεφτά με τη… σέσουλα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει με το θέμα του προπονητή. Βάσει ανακοίνωσης, ο Γιώργος Βόβορας έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό και μόνο. Ο Ελληνας κόουτς χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης μέσα στον οργανισμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τι θα αποφασιστεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη; Θα πορευθεί με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο ο οποίος – κατά τη δική μου άποψη – έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης από την φετινή κατάσταση ή θα υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία; Αν ναι, τότε ποιος θα έρθει; Θα είναι έμπειρος κόουτς με υψηλές παραστάσεις ή η ομάδα θα πάει σε μια λογική ενός νέου και φέρελπι προπονητή που έχει την προοπτική για να κάνει κάτι καλό; Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σύντομα. Διότι είμαι βέβαιος πως πολλά πράγματα είναι προς επεξεργασία εδώ και καιρό.

Το θέμα του μπάτζετ είναι σημαντικό! Ο Παναθηναϊκός ή θα κινηθεί με μεταγραφές value for money ή θα αυξήσει το μπάτζετ αν υπάρξουν εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι

Πάμε στο επόμενο κομμάτι. Των μεταγραφών. Αυτό φυσικά θα συνδέεται με το διοικητικό κομμάτι. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο blog τα τρία συμβόλαια των Νέντοβιτς-Παπαπέτρου-Παπαγιάννη είναι «τεράστια» για αντέξουν το βάρος των 5εκ. ευρώ μπάτζετ και φυσικά οι τρεις συγκεκριμένοι παίκτες που είναι σημαντικοί για την ομάδα, έχουν και τη νέα χρονιά συμβόλαιο. Κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ή θα πρέπει να φερθεί έξυπνα με value for money κινήσεις για να διατηρήσει το ίδιο νούμερο του μπάτζετ ή θα πρέπει να βρει τρόπο να το αυξήσει. Ενδεχομένως να είναι περισσότερο διότι υπάρχει και το γηπεδικό στη μέση που θα μπορέσει να του τονώσει το νούμερο. Εκτός και αν οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι είναι ραγδαίες και «μεγαλώσουν» το νούμερο. Αυτό θα το δείξει το εγγύς μέλλον. Όπως και να έχει η ομάδα θα πρέπει να δει τι θα κάνει και με το υπάρχον υλικό. Για παράδειγμα θα θεωρήσω έκπληξη αν παραμείνει έστω ένας από τους Σίβα, Γουάιτ, Εβανς στο ρόστερ. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι τρεις θα αποχωρήσουν. Το θέμα είναι ποιοι θα έρθουν.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ οφείλει στην επόμενη μέρα του να «ψήνει» ταυτοχρόνως και τους νεότερους ηλικιακά παίκτες για να έχει μια παρακαταθήκη

Πάμε σε άλλο ένα σημαντικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει Ελληνες παίκτες με μέλλον. Αβδάλας, Μαντζούκας, Χουγκάζ ενώ υπάρχει και ο Σαμοντούροβ. Εχει έναν κορμό πιτσιρικάδων. Η επόμενη μέρα επιτάσσει στόχευση στους τίτλους. Κάτι λογικό, όταν αναφερόμαστε στην πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού μπάσκετ. Το θέμα είναι να υπάρξει ισορροπία. Τι εννοώ με αυτό. Προφανώς και οι «πράσινοι» θα στελεχώσουν το ρόστερ με έμπειρους παίκτες. Με παίκτες που θα καλύψουν επάξια τα «κενά» και θα μπορέσουν να ανεβάσουν αγωνιστικά την ομάδα, αλλά οφείλουν και για τις επόμενες μέρες τους, να ισορροπήσουν την κατάσταση και να «ψήνουν» μέσα από τα αμέτρητα παιχνίδια και τους νεότερους – ηλικιακά – παίκτες. Διότι αυτό ελάχιστα το είδαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Αν δεν έχεις ελληνικό κορμό που θα πέφτει στα… βαθιά, τότε και τον Μίτσιτς ή τον Λάρκιν να φέρεις, δεν θα μπορέσεις να κάνεις πολλά πράγματα.

Υ.Γ.: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ το έχει ζήσει ξανά αυτό το έργο. Είχε χάσει δύο σερί πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό το 2015 και το 2016 και επέστρεψε. Μπορεί να πράξει το ίδιο με σταθερά βήματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News