Εθνική μπάσκετ: Το θέαμα μπορεί να περιμένει, τώρα πρέπει να δει τις αδυναμίες της

EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Πρίντεζης καταγράφει τα χρήσιμα συμπεράσματα που άφησε στον Ιτούδη το φιλικό με την Πολωνία και εξηγεί γιατί… δεν θέλει να δει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο αποψινό παιχνίδι με τη Γεωργία.

Ήταν μια βραδιά με ομορφιές (γρήγορο τέμπο και φάσεις βγαλμένες από το πινακάκι της τακτικής του τεχνικού επιτελείου) ήταν και μια βραδιά με ανορθογραφίες (όπως το μπλακ άουτ που υπέστη η ομάδα στη δεύτερη περίοδο με την άμυνα ζώνης των Πολωνών). Όλα χρειάζονται.

Δεν υπάρχει λόγος για άγχος, για βιασύνη. Ναι ο χρόνος κυλάει απειλητικά μέχρι το Eurobasket, αλλά αυτή η ομάδα, αυτό το σύνολο ξέρει καλά πως έχει παίκτες με εμπειρία που θα είναι έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Η «επίσημη αγαπημένη» δεν νίκησε τόσο εύκολα όσο φάνηκε το τελικό +23 κόντρα στους Πολωνούς. Είχε τα θέματά της. Καλό είναι αυτό για να μπορέσει να βρει λύσεις μέσα από αυτά. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να βλέπει σόου και είναι λογικό, αλλά προτιμώ να παρουσιάζονται περισσότερες αδυναμίες στο παρκέ ούτως ώστε να καλύπτονται.

«Δεν έχουμε ατέλειωτα τάιμ άουτ, δεν μπορείς να σταματήσεις τη ροή πολλές φορές. Μας ενδιαφέρει να δούμε πράγματα και αδυναμίες» είπε ο Δημήτρης Ιτούδης και θα προσυπογράψω.

Μια δεύτερη αντίδραση χωρίς την παρουσία του Γιάννη θα ήταν χρήσιμη!

Η Εθνική έχει μπροστά της το παιχνίδι με την Γεωργία (18/8, 21.00) το οποίο έχει σαφώς πιο έμπειρα ψηλά κορμιά όπως ο Σενγκέλια.

Προσωπικά θα ήθελα να δω την ομάδα χωρίς την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Υπάρχει η σκέψη να μην αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης ώστε να πάρει ανάσες.

Μπορεί ο κόσμος να θέλει να βλέπει σόου, αλλά είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή να εμφανίζει η εθνική τις αδυναμίες της στο παρκέ για να βρει λύσεις ο Ιτούδης και να τις αντιμετωπίσει

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος, αλλά και όσοι ασχολούμαστε με την «επίσημη αγαπημένη», θα θέλουμε να δούμε ξανά τις «μαγικές» φάσεις του Γιάννη, αλλά θα ήταν εξίσου σημαντικό και χρήσιμο και ενδιαφέρον, να δούμε την Ελλάδα ξανά χωρίς τον «ηγέτη» της. Όπως συνέβη και κόντρα στην Ισπανία, στο δεύτερο φιλικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χρειάζεται «φρεσκάδα», ξεκούραση, σωστή διαχείριση για να είναι έτοιμος όταν πρέπει και να μην σπαταλάει περίσσεια ενέργεια. Όπως και να έχει θα ήθελα να δω την αντίδραση των διεθνών χωρίς τον κορυφαίο παίκτη στον πλανήτη για άλλο ένα παιχνίδι.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πρέπει να πατήσει πάνω σε αυτή την εμφάνιση

Ένα άλλο θέμα που χαροποίησε αρκετά τον Δημήτρη Ιτούδη ήταν η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο Ελληνας σέντερ ήταν αρκετά ζωηρός, πήρε πρωτοβουλίες, βγήκε μπροστά. Έκανε τα λάθη του, αλλά έκανε και τα σωστά του.

Όσο παραμένει εκτός ο Γιώργος Παπαγιάννης, τόσο η Εθνική θα χρειάζεται έναν ακόμα πιο διαβασμένο Κώστα. Ο οποίος είχε και ωραίες συνεργασίες σε μερικά σημεία με τον αδελφό του, Γιάννη κάτω από το καλάθι. Κρατάω λοιπόν την εμφάνισή του για τη συνέχεια.

Όσο για τον Κώστα Σλούκα, δεν ανησυχώ. Ξέρει πως έχει μείνει πίσω, αλλά ξέρει καλά πως να καλύψει το χαμένο έδαφος με το μυαλό και την εμπειρία του. Μην ανησυχείτε, θα είναι καλύτερος μέρα με την μέρα. Το «κλειδί» βρίσκεται στην παρακάτω πρόταση του Δημήτρη Ιτούδη.

«Όλα αυτά συντελούν στο να γίνουμε μια συμπαγής ομάδα, που θα είναι μαζί στις δύσκολες καταστάσεις, θα αλλάζει τον ρυθμό και θα έχει καλή επικοινωνία, ακόμη και με τα μάτια». Ναι, με τα μάτια.

Ούτως ώστε να μην μας κοιτούν στα… μάτια οι εκάστοτε αντίπαλοι μας (στο μέτρο του εφικτού). Εν ολίγοις, μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι (και ειδικά στα δύο επίσημα ματς με Σερβία, Βέλγιο) θα φανεί πόσο έχουν μάθει οι διεθνείς από τις φυσιολογικές ανορθογραφίες. Αρχής γενομένης από το ματς με τους Γεωργιανούς.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News