Παναθηναϊκός: Εχει «ελαφρυντικά», αλλά οφείλει να νικήσει και τον χρόνο!

EUROKINISSI

Το παρκέ είναι ο καλύτερος καθρέφτης και αυτό έδειξε πως ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα σε διαδικασία συναρμολόγησης κόντρα σε ένα σύνολο που γνωρίζεται με κλειστά μάτια. Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει από την Ρόδο πως ναι μεν υπάρχουν αστερίσκοι, αλλά οι μέρες περνούν γρήγορα.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Είτε προφορικά είτε σε κείμενα. Το μπάσκετ είναι το πιο δίκαιο άθλημα. Ο Παναθηναϊκός των 9 νέων προσώπων και της αναζήτησης ενός 10ου κατόρθωσε για ένα ημίχρονο να βγάλει στο παρκέ τα όσα ήθελε με «όπλο» την άμυνά του, αλλά απέναντι στον πιο «ψημένο» Ολυμπιακό αυτό δεν αρκεί.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μία περίοδο για να μπορέσει να «καθαρίσει» την ιστορία του τελικού και να δώσει ένα σκληρό μάθημα στον Παναθηναϊκό. Μια περίοδος όπου οι «πράσινοι» δεν πήραν ανάσα. Με το ζόρι σημείωσαν 9 πόντους και είδαν ξανά τον Φαλ να τους δημιουργεί προβλήματα.

Να πάω στους αστερίσκους; Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο βασικός οργανωτής των «πρασίνων» Νέιτ Γουόλτερς ήταν εκτός ενώ οι Μάριους Γκριγκόνις-Ματέους Πονίτκα δεν έχουν δουλέψει μαζί ούτε πέντε μέρες. Ταυτόχρονα υπάρχει η «τρύπα» στο «4» μια και μετά τον Γουίλιαμς δεν υπάρχει άλλος για να γίνει το… αντίπαλο δέος.

Ο Παναθηναϊκός έχει νέα πρόσωπα και ήταν δεδομένο πως ήταν και το αουτσάιντερ του τελικού κόντρα σε ένα σύνολο που έχει παίκτες που συνεργάζονται με κλειστά μάτια. Ωραία ως εδώ. Όμως αυτή η ήττα θα πρέπει να αποτελέσει ένα γερό μάθημα για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός έχει αστερίσκους, αλλά οφείλει τάχιστα να νικήσει και τον χρόνο!

Ναι, ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς έχει «ελαφρυντικά», αλλά δεν θα γίνουν… σημαία. Οι «πράσινοι» οφείλουν να είναι θυμωμένοι με τον εαυτό τους. Για όσα δεν έπραξαν καλά. Για το γεγονός πως άφησαν είτε τον Φαλ είτε τον Μπόλομποϊ να κινούνται ανενόχλητοι στο παρκέ και φυσικά στο «ζωγραφιστό».

Η διαφορά του ντέρμπι ήταν θέμα… ύψους. Θέμα της άμυνας κάτω από το καλάθι. Αποτέλεσμα της αμυντικής λειτουργίας. Μια αμυντική λειτουργία που λειτούργησε άψογα στο πρώτο μισό. Και όμως, ακόμα και έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι. Διότι όπως ανέφερα έχουν ποιότητα και περίσσεια εμπειρία σε όλους τους τομείς.

Λίγο «έσφιξε» την άμυνά του ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο και αμέσως οι «πράσινοι» έχασαν το… μυαλό τους. Δεν είχαν ηρεμία, δεν είχαν το σθένος για να επιστρέψουν. Κάτι φυσιολογικό, όταν πρόκειται για μία ομάδα που είναι σε διαδικασία συναρμολόγησης. Όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Εχω δύο απορίες και πραγματικά θα τις καταθέσω. Η πρώτη έχει να κάνει με την επόμενη προσθήκη. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν πάουερ φόργουορντ με μακρινό σουτ ή έναν πάουερ φόργουορντ που να μπορεί να ακουμπάει και στο «5»; Διότι βλέπω ότι ο Ολυμπιακός έχει τρομαχτική φροντ λάιν και αυτό φάνηκε.

Η επόμενη απορία που έχω είναι η εξής. Γιατί ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν στην αποστολή; Ο Ελληνας φόργουορντ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο και πραγματικά το έχω απορία. Ούτε κόντρα στον Κολοσσό προτιμήθηκε και πόσο μάλλον απέναντι στον Ολυμπιακό. Σίγουρα ο Ντέγιαν Ράντονιτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα, αλλά ήταν μια εύλογη απορία.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν πάουερ φόργουορντ με μακρινό σουτ ή έναν πάουερ φόργουορντ που να μπορεί να ακουμπάει και στο «5»;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News