Παναθηναϊκός: Το «τριπλό» στοίχημα του Ντέγιαν Ράντονιτς!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έχει στο μυαλό του την ένταξη τριών σημαντικών προσώπων ούτως ώστε ο Ντέγιαν Ράντονιτς να παρουσιάζει μια καλύτερη έκδοση. Ο Μαρίνος Πρίντεζης γράφει για τις 2+1 μεταγραφές της ομάδας.

Δύο πράγματα θα κρατήσω από το ματς με τον Ιωνικό. Πρώτον το γεγονός πως ο Πάρις Λι έμεινε εκτός ροτέισον ούτως ώστε να ξεκουραστεί διότι έχει τραβήξει αρκετό κουπί από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και δεύτερον το γεγονός πως ο Ντέρικ Γουίλιαμς έπαιξε μόλις 7 λεπτά. Δεν χρειαζόταν και περισσότερο.

Ειδικά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έπαιξε στο… φουλ στη διαβολοβδομάδα και μάλιστα με την Μονακό ήταν συγκλονιστικός παρά το γεγονός πως ήταν εκτός προπόνησης λόγω χτυπήματος στον αριστερό μηρό. Σαν να μην είχε απολύτως τίποτα. Κατά συνέπεια ήταν αναγκαία αυτή η ξεκούραση.

Πάμε στο ψητό. Ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχουν στο μυαλό τους, στο πλάνο τους στη παρούσα φάση τρία πράγματα ή μάλλον καλύτερα τρία πρόσωπα. Νέιτ Γουόλτερς, Ντουέιν Μπέικον και Λευτέρης Μαντζούκας. Εν ολίγοις 2+1 μεταγραφές μια και ο Αμερικανός γκαρντ δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Η επιστροφή Γουόλτερς που θα απελευθερώσει τον Γκριγκόνις

Ο Μαυροβούνιος κόουτς έριξε στο παρκέ τον Νέιτ Γουόλτερς ή αλλιώς τον βασικό του «εγκέφαλο» ούτως ώστε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Σε ένα πιο βατό ματς σε σχέση με τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Να του δώσει τη… μυρωδιά που λένε. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν ήταν έτοιμος, αλλά αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο διότι δεν έχει μπει στον ρυθμό των ομαδικών προπονήσεων.

Το βέβαιο είναι πως μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να πατάει καλύτερα στο παρκέ, να βοηθάει στο πέντε εναντίον πέντε και να βγάζει ηρεμία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Κάτι που έλειψε στα παιχνίδια. Αγωνίστηκε 17 λεπτά, αλλά θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο που θέλει. Μην ξεχνάμε ότι επέστρεψε μετά από ένα μήνα.

Η σταδιακά επανένταξή του μετά τα όσα πέρασε (θλάση στον λαγοψονοϊτη) θα είναι ένα από τα «κλειδιά» για τη συνέχεια. Διότι όσο καλύτερος θα είναι ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ στο παρκέ, άλλο τόσο καλύτεροι θα είναι και οι συμπαίκτες του. Ταυτόχρονα θα απελευθερώσει και μονάδες όπως ο Γκριγκονις. Ο Λιθουανός γκαρντ θέλει ένα δημιουργικό στήριγμα δίπλα του. Είναι καλύτερος χωρίς τη μπάλα και είμαι βέβαιος πως με τον Γουόλτερς θα έχει μεγαλύτερο χώρο δράσης.

Μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να πατάει καλύτερα στο παρκέ, να βοηθάει στο πέντε εναντίον πέντε και να βγάζει ηρεμία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η γρήγορη ένταξη του Μπέικον και το “δέσιμο” με παίκτες όπως ο Πονίτκα

Το επόμενο στοίχημα έχει να κάνει φυσικά με τη νέα μεταγραφή. Του Ντουέιν Μπέικον. Ο Παναθηναϊκός τον περιμένει την Τρίτη ούτως ώστε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει την ατομική δουλειά στις ΗΠΑ μετά το «κόψιμό» του από το ΝΒΑ, αλλά θα φανεί από την πρώτη προπόνηση που βρίσκεται.

Ο Αμερικανός έρχεται για να «ξεκολλήσει» επιθετικά την ομάδα και για τους λόγους που ανέλυσα αναλυτικά σε προηγούμενο κείμενο. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι συνεργάτες του έχουν έτοιμο το πρόγραμμα/πλάνο και για εκείνον. Για να μπορέσει να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πετσί του ρόλου του που θα είναι κομβικός για την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Θα έχει μεγάλο χώρο δράσης, αλλά θα πρέπει να βρει τα πατήματά του με τους νέους του συμπαίκτες και φυσικά να «κολλήσει» με μονάδες όπως ο Γκριγκόνις και ο Πονίτκα στην περιφέρεια. Θα είναι ένα ακόμα στοίχημα για τον Μαυροβούνιο κόουτς που έχει στα χέρια του μια ακόμα μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει την ατομική δουλειά στις ΗΠΑ μετά το «κόψιμό» του από το ΝΒΑ, αλλά θα φανεί από την πρώτη προπόνηση που βρίσκεται.

Η αγωνιστική άνοδος του Μαντζούκα και η επένδυση πάνω σε αυτή

Το τρίτο στοίχημα έχει να κάνει με τον Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Ελληνας φόργουορντ αρχίζει να κερδίζει περισσότερο την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου και κατά συνέπεια να ανεβάζει αυτοπεποίθηση. Φαίνεται και από τις κινήσεις του στο παρκέ. Δεν είναι διστακτικός και παίρνει και πρωτοβουλίες.

Ο Παναθηναϊκός πιστεύει – πλέον – και εμπράκτως στο πρότζεκτ Λευτέρης Μαντζούκας μια και την προηγούμενη διετία δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα. Ο Ελληνας περιφερειακός έβγαλε ενέργεια και με την Μονακό στα 18’ που έπαιξε ενώ και με τον Ιωνικό (24’) ήταν αξιόπιστος στο «4». Διότι αυτός θα είναι ο βασικός ρόλος του.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς και οι συνεργάτες του έχουν δουλέψει αρκετά μαζί του, του έχουν δώσει να καταλάβει ότι είναι σημαντικό κομμάτι στο πράσινο παζλ, αλλά και εκείνος πρέπει να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητές του. Διότι του δίνεται αυτή η μεγάλη ευκαιρία και κάθε φορά οφείλει να την αρπάζει από τα μαλλιά.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια νέα βάση με την προσθήκη του Μπέικον, την επιστροφή του Γουόλτερς, αλλά και την αγωνιστική άνοδο του Μαντζούκα. Στην παρούσα φάση έχει αυτό το «τριπλό» στοίχημα για να διαχειριστεί με στόχο να έρθουν καλύτερες και κυρίως πιο σταθερές ημέρες στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πιστεύει – πλέον – και εμπράκτως στο πρότζεκτ Λευτέρης Μαντζούκας μια και την προηγούμενη διετία δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News