Παναθηναϊκός: Το final8 έρχεται, ο Ράντονιτς θα συνεχίσει ακόμα στον πάγκο;

EUROKINISSI

Το κύπελλο κοντοζυγώνει για τον Παναθηναϊκό και ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως η άμεση αλλαγή στη τεχνική ηγεσία είναι η μόνη λύση πριν τον πρώτο στόχο της χρονιάς.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς τρόπους για να χάνει τα παιχνίδια του. Τον εξής έναν! Από την «άφαντη» άμυνά του. Είτε από τη φροντ λάιν του είτε από την περιφέρειά του είτε από την έλλειψη διάθεσης/ενέργειας/καθαρού μυαλού σε κρίσιμα σημεία είτε από το πρώτο ημίχρονο όπως έχει συνηθίσει. Το θέμα είναι ότι η ιστορία κούρασε αρκετά. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν τραβάει. Το έχω αναφέρει πολλές φορές.

Ο Μαυροβούνιος κόουτς ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να δώσει την ταυτότητα ενός συνόλου που θα έχει σκληράδα. Θα βγάζει το λάδι στον αντίπαλο. Αντ’ αυτού βγάζει το λάδι όσων παρακολουθούν την ομάδα και φυσικά των οπαδών του Παναθηναϊκού. Χωρίς αρχή, χωρίς μέση, χωρίς τέλος. Χωρίς ουσία, χωρίς πλάνο, χωρίς επίδραση μέσα από τα τάιμ άουτ του. Το απόλυτο μηδέν σε θέμα βελτίωσης.

Είναι πραγματικά κρίμα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μετά από δύο χρόνια παίκτες με περίσσεια εμπειρία και ποιότητα. Όμως ο προπονητής του είναι ο πιο… αδύναμος κρίκος και οι αδυναμίες στο παρκέ συνεχίζουν να εμφανίζονται. Η ομάδα «χτίζει», «ανεβάζει» τους παίκτες μαζί με τον προπονητή. Πώς να βοηθήσουν παίκτες όπως ο Γουόλτερς, ο Γκριγκόνις ή ο Μπέικον, αν δεν έχουν βοήθεια από τον προπονητή τους ή αν έχουν μπει σε ένα σύνολο που δεν έχει δουλευτεί; Μόνο με ατομικές προσπάθειες και αν…

Ο Μαυροβούνιος κόουτς ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να δώσει την ταυτότητα ενός συνόλου που θα έχει σκληράδα. Θα βγάζει το λάδι στον αντίπαλο. Αντ’ αυτού βγάζει το λάδι όσων παρακολουθούν την ομάδα και φυσικά των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Είναι μονόδρομος να πάει στο κύπελλο χωρίς τον Ντέγιαν Ράντονιτς…

Το ερώτημα δεν είναι το πώς έχασε από την Μπασκόνια ή γιατί γυρίζει από την Ισπανία χωρίς «διπλό». Όχι. Το ερώτημα είναι άλλο. Στις 16-19 Φλεβάρη υπάρχει ο πρώτος στόχος. Το κύπελλο Ελλάδας ή αλλιώς το final8 στο Ηράκλειο. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ακόμα αντίδραση με τις προσθήκες των Τόμας-Αγραβάνη για να μπορέσει να ενισχυθεί σε σημεία που «πονάει».

Λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Πρέπει να πάει σε αυτή τη διοργάνωση με τον Ντέγιαν Ράντονιτς επειδή ο χρόνος που μεσολαβεί είναι ελάχιστος ή να προβεί σε ένα… ηλεκτροσόκ που θα έπρεπε να είχε γίνει… προχθές; Κατά τη προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να πάει χωρίς τον Ράντονιτς. Στην τελική ας πάει με έναν υπηρεσιακό προπονητή μήπως και αυτή η αλλαγή «αφυπνίσει» τους παίκτες, δώσει άλλον αέρα στην ομάδα και το καλοκαίρι βλέπει τι θα γίνει με τη διάδοχη κατάσταση.

Η κατάσταση με τον Ράντονιτς είναι μη αναστρέψιμη. Το βλέπει και ο ίδιος και κυρίως ο Παναθηναϊκός και πρέπει άμεσα να υπάρξει απόφαση για αυτό το θέμα έστω και αν υπάρχει και το κλειστό διετές που αποτελεί ένα σημαντικό «εμπόδιο». Ο Μαυροβούνιος κόουτς στηρίχθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Από εκείνη τη συνάντηση μέχρι το σήμερα έχει μεσολαβήσει ένας μήνας. Εξέλιξη, βελτίωση… μηδέν.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια ευκαιρία και με τους νέους παίκτες, να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο Ηράκλειο μήπως και αλλάξει κάπως το σκηνικό. Η μόνη λύση είναι να το παίξει με την άμεση αλλαγή του προπονητή μήπως και βγάλει μια κάποια αντίδραση. Γιατί μέχρι τώρα ο κόουτς Ράντονιτς μόνο σε λόγια και υποσχέσεις έχει προβεί. Από πράξεις… τίποτα. Απολύτως. Δεν είναι ένας ή δύο μήνες όλη αυτή η ιστορία.

Ο Μαυροβούνιος κόουτς στηρίχθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Από εκείνη τη συνάντηση μέχρι το σήμερα έχει μεσολαβήσει ένας μήνας. Εξέλιξη, βελτίωση… μηδέν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News