Παναθηναϊκός: Οι υψωμένες γροθιές του Εργκίν Αταμάν είναι απαραίτητες στη νέα εποχή!

EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να πορευθεί με τον Εργκίν Αταμάν στην δυναμική του επανεκκίνηση και ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει γιατί ο Τούρκος πρωταθλητής Ευρώπης μοιάζει… ταμάμ για τον «Εξάστερο»!

Οι «πράσινοι» ζουν ήδη στον αστερισμό του Εργκίν Αταμάν και φυσικά μετρούν τις μέρες ούτως ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να πραγματοποιήσουν το ντιλ. Ένα ντιλ που θα είναι ό,τι πρέπει για τα όσα ζητάει η ομάδα στη νέα εποχή της. Στο πλαίσιο της δυναμικής επιστροφής της μετά την απογοητευτική τριετία. Ο Τούρκος κόουτς έχει όλα όσα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός.

 Ο Αταμάν είναι μανούλα στο rebuilding και στα άμεσα αποτελέσματα με τις μοντέρνες ιδέες του

Ανέκαθεν ο Εργκίν Αταμάν είχε σε περίοπτη θέση στην καρδιά του την Ελλάδα. Όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για να δουλέψει στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας. Η ευκαιρία του δίνεται απλόχερα και θεωρώ πως το ταξίδι του Μίσκο Ραζνάτοβιτς στην χώρα μας θα συνδυαστεί με το επικείμενο ντιλ για τα επόμενα δύο χρόνια (ίσως με οψιόν για άλλο ένα χρόνο).

Ο άκρως επιτυχημένος Τούρκος κόουτς ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Παναθηναϊκού. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά τι σημαίνει rebuilding. Το κατάφερε με τον πλέον πειστικό τρόπο στην Εφές όταν και την οδήγησε σε back2back κατακτήσεις ευρωπαϊκών (ή αν προτιμάτε σε… τρις όπως θα έλεγε και εκείνος μια και θεωρεί πως την χρονιά του κορονοϊού θα είχε κατακτήσει την πρώτη κούπα).

Ο Παναθηναϊκός τι χρειάζεται; Ένα τύπο που να φέρνει άμεσα αποτελέσματα, να παίρνει γενναίες αποφάσεις, να έχει μοντέρνες ιδέες στο στήσιμο και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας (δείτε τι κατάφερε με την Εφές βάζοντας το τρίποντο για τα καλά στα play της, από τους κοντούς μέχρι τους ψηλούς). Εναν τύπο που λατρεύει να λέει αυτό που πιστεύει χωρίς να μασάει τα λόγια του και φυσικά να μεταφέρει την θετική του ενέργεια και τον ενθουσιασμό του στην εξέδρα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πάντα σε μεγάλη εκτίμηση τον Εργκίν Αταμάν και πάντα χαιρόταν όταν συναντιόταν μαζί του. Μάλιστα τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. Προσωπικά θυμάμαι πριν το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» το 2021 όταν ήρθε και η Εφές την εγκάρδια συνομιλία των δύο πλευρών και τα χαμόγελα.

«Ο λόγος που αγαπώ αυτόν τον τύπο δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Είναι ότι… κουβαλάει “μπάλες” και μιλάει πάντα μέσα από την καρδιά του, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες» είχε γράψει ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ λίγες ώρες μετά στο Instagram και αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ο χαρακτήρας του Εργκίν Αταμάν και η εξωστρέφειά του μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες όταν αναλάβει τα… κλειδιά του Παναθηναϊκού.

«Ο λόγος που αγαπώ αυτόν τον τύπο δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Είναι ότι… κουβαλάει “μπάλες” και μιλάει πάντα μέσα από την καρδιά του, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες» είχε γράψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το 2021 στο instagram για τον Αταμάν.

Ο Αταμάν μετέτρεψε το «Σινάν Ερντέμ» σε “καυτή” έδρα, δεν θα το πράξει με το ΟΑΚΑ;

Πάμε και στο κεφάλαιο υψωμένες γροθιές μετά από κατακτήσεις τροπαίων και την σύνδεση του με τον κόσμο της Εφές. Θέλετε κάτι ακόμα πάνω σε αυτό; Η Εφές δεν είναι η αγαπημένη του Γαλατά υπό την έννοια πως δεν είχε ποδοσφαιρικό λαό και όμως με την δουλειά του κατάφερε να μετατρέψει το «Σινάν Ερντέμ» σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρωλίγκας με εκκωφαντική ατμόσφαιρα.

Το ΟΑΚΑ τι χρειάζεται; Eναν κόουτς που να το λέει η… ψυχούλα του και με την δουλειά του είτε στις προπονήσεις είτε στους αγώνες να μην είναι περαστικός, αλλά να γίνει πιο… μόνιμος από τον Πασκουάλ και φυσικά σε κάθε ματς να βάζει για τα καλά στην αγωνιστική εξίσωση τον κόσμο και να μετατρέψει το ΟΑΚΑ ξανά σε μία από τις πιο «καυτές» έδρες της Ευρώπης. Όπως στο πρόσφατο παρελθόν όταν και οι εκάστοτε αντίπαλοι έχαναν τον προσανατολισμό τους.

Ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Αταμάν ταιριάζουν σε φιλοσοφία, σε νοοτροπία και με μπόλικη δουλειά (εφόσον γίνει το ντιλ κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα) οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές έχοντας στον πάγκο τους έναν κόουτς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, έχει το his way και στο φινάλε έχει την νοοτροπία του μαχητή και του νικητή.

Ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Αταμάν ταιριάζουν σε φιλοσοφία, σε νοοτροπία και με μπόλικη δουλειά (εφόσον γίνει το ντιλ κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα) οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να ζήσουν ξανά μεγάλες στιγμές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News