Παναθηναϊκός: Η «εκτόξευση» του Χουάντσο, οι Big3 και η επόμενη κίνηση!

Η ανοδική πορεία του Ισπανού φόργουορντ θα… απογειώσει σε μεγάλο βαθμό τους «πράσινους» ενώ η παρουσία του Ναν θα δημιουργήσει μια τριάδα… φωτιά. Ο Μαρίνος Πρίντεζης γράφει για τα δύο πρόσωπα – κλειδιά, αλλά και τι γίνεται με άλλη προσθήκη.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και ο Παναθηναϊκός «έκλεψε» την παράσταση με τις υπερβάσεις του (όπως έγινε τώρα και με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν).

Μία από αυτές ήταν η σούπερ κίνηση με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό και το «όχι» στην Μπαρτσελόνα, αλλά και σε άλλες ομάδες και φυσικά οι «πράσινοι» ανέβασαν και άλλο τις προσδοκίες τους.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Χουάντσο χρειαζόταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται ακόμα δεν έχει παρουσιάσει – σε διάρκεια – όλα τα στοιχεία της αστείρευτης ποιότητας, αλλά είναι θέμα χρόνου παιχνίδι με το παιχνίδι (όπως συνέβη με τον Απόλλωνα) να τα «ξεδιπλώσει» και φυσικά υπάρχει ο Εργκίν Αταμάν που θα μπορέσει να τον «ξεκλειδώσει».

Ο Τούρκος κόουτς έχει τον τρόπο για να παίρνει αυτό που θέλει από τους παίκτες του. Για να τους εμψυχώνει με τα λόγια του και φυσικά με την δουλειά του (σκληρή, αλλά δίκαιη). Ένα από τα στοιχήματα που έχει ο Εργκίν Αταμάν είναι να μπορέσει να χρησιμοποιήσει με επιτυχία ψηλά σχήματα και για αυτό τον λόγο βάζει αρκετά τον Χουάντσο στο «3». Ναι δεν είναι η φυσική του θέση (έπαιζε συνήθως στο «4»), αλλά και σε συνδυασμό με την απουσία του Παπαπέτρου ήταν μια καλή ευκαιρία για να μπορέσει να κάνει αυτή την διαφοροποίηση έχοντας στο «4» τον Μήτογλου.

Ο έμπειρος Ισπανός ψηλός έχει φυσικά την σωματοδομή και την εξυπνάδα για να μπορέσει να μάθει καλά τα… κατατόπια αυτής της θέσης, να δώσει μέγεθος, να βοηθήσει σε μις-ματς καταστάσεις, αλλά και για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους γκαρντ και στους ψηλούς (προσοχή δεν σημαίνει ότι θα παίζει αποκλειστικά στο «3»).

Είναι θέμα χρόνου να απελευθερωθεί (κόντρα στον Απόλλωνα τα πήγε περίφημα, ασχέτως της δυναμικότητας του αντιπάλου). Η σταθερότητα του Χουάντσο και το «δέσιμο» με τον Μήτογλου, θα «εκτοξεύσει» εντυπωσιακά τους «πράσινους» και επιθετικά και αμυντικά. Η παρουσία του Ναν θα «απελευθερώσει» περισσότερο τους Σλούκα-Βιλντόσα. Από το μεσημέρι της Τρίτης (7/11), ο Παναθηναϊκός θα ζει στον ρυθμό και του Κέντρικ Ναν.

Στόχος του Εργκίν Αταμάν και των συνεργατών του είναι να προσαρμόσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τον Αμερικανό γκαρντ στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Διότι θα είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο πως μόλις ο ταχύτατος κόμπο-γκαρντ μάθει τα κατατόπια και θα ανεβάσει με το iso παιχνίδι του τον Παναθηναϊκό και θα του ανεβάσει την ταχύτητα, αλλά θα κάνει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ο Εργκίν Αταμάν θέλει να τον βάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην εξίσωση της ομάδας.

Δεν αποκλείεται να είναι και στην αποστολή με την Αλμπα ώστε να πάρει μια… γεύση από τα νέα του λημέρια (μετά το Βερολίνο, το τσάρτερ θα μεταβεί απευθείας στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Αρη). Δώσε στον Εργκίν Αταμάν μονάδες όπως ο Κέντρικ Ναν και πάρε του την… ψυχή που λένε (όπως έκανε και στην Εφές). Το βέβαιο είναι πως ο Τούρκος κόουτς έχει τον τρόπο για να μπορέσει να δημιουργήσει μια Big3 στους γκαρντ με τους Σλούκα-Βιλντόσα-Ναν με τον Αμερικανό να είναι σαφώς πιο επιθετικός.

Το «δέσιμο» αυτής της τριάδας, θα κάνει πιο γρήγορο τον Παναθηναϊκό και φυσικά θα ανεβάσει τον δείκτη της δημιουργίας έχοντας πιο απελευθερωμένους τους Σλούκα-Βιλντόσα. «Τσεκάρει» την αγορά για 3άρι, αλλά δεν θα βιαστεί Αραγε ο Παναθηναϊκός έκλεισε – με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν – τις κινήσεις του; Βάσει των όσων έχει αναφέρει ο Εργκίν Αταμάν η απάντηση είναι «όχι». Ο Τούρκος κόουτς είχε μιλήσει για 2 κινήσεις ενώ μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα είχε πει πως ίσως γίνει μια ακόμα κίνηση. Το βέβαιο είναι πως οι «πράσινοι» κοιτάζουν την αγορά.

Η αίσθηση μου είναι πως δεν θα βιαστούν. Θα κάνουν την κίνησή τους όταν βρουν τον… εκλεκτό. Όταν αναφέρω «εκλεκτός», εννοώ στην θέση «3». Διότι οι «πράσινοι» «τσεκάρουν» περιπτώσεις σμολ φόργουορντ που ίσως υπό συνθήκες να μπορούν να ανεβαίνουν και στο «4». Αν θα είναι από Αμερική ή από Ευρώπη μεριά, αν θα είναι με λίγους μήνες συμβόλαιο μια και θα επιστρέψει ο Παπαπέτρου προς τα τέλη Γενάρη, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το βέβαιο είναι πως δεν θα βιαστούν, παρά μόνο αν προκύψει κάτι σούπερ σύντομα. Προς το παρόν το στοίχημα είναι να ανεβάζουν στροφές οι παρόντες και να μπει στην εξίσωση ο Ναν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News