Παναθηναϊκός: Έφαγε πολύ… ξύλο από τον Άρη, αλλά θα του βγει σε καλό!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Από το τέλειο παιχνίδι στην επίθεση, άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες το.. τσιπάκι και έκανε το τέλειο παιχνίδι στην άμυνα. Αυτός είναι και ο δρόμος ενόψει Ζαλγκίρις-Βίρτους. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Η απόδραση από το Αλεξάνδρειο (75-65 τον Αρη) ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή νίκη. Είχε τη σημασία της. Θέλετε να το κάνω πιο λιανά; Βεβαίως! Αν και ο Παναθηναϊκός διαφέρει έτη φωτός από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις του, ας μην ξεχνάμε πως μετρούσε 0/2 σε αυτή την έδρα τις δύο τελευταίες σεζόν. Κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσει και αυτό. Το άλλο σημαντικό της ιστορίας είναι πως οι «πράσινοι» μπήκαν στο τσάρτερ το πρωί του Σαββάτου και από το Βερολίνο πήγαν αμέσως στην Θεσσαλονίκη. Με μία μόλις προπόνηση και καθόλου ξεκούραση.

Αυτό που κρατάω πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι πως υπήρξε σωστή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Δηλαδή οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι στην επίθεση κόντρα στην Αλμπα ή αλλιώς κόντρα σε ένα σύνολο που τρέχει ακατάπαυστα και λατρεύει τα παραγωγικά παιχνίδια και σε λίγες ώρες όφειλαν να αλλάξουν το… τσιπάκι. Να μπουν σε θέση μάχης κόντρα σε μια μαχητική ομάδα που παίζει άμυνα στα όρια του φάουλ. Η αντίδραση των παικτών ήταν υποδειγματική και η ποιότητά τους βγήκε σε μεγάλο βαθμό στην 3η περίοδο (με το επί μέρους 23-11). Δηλαδή μέσω της άμυνας. Κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός και κατάφερε να διαχειριστεί την κούραση και έδειξε απόλυτα διαβασμένος με καθαρό μυαλό σε ένα παιχνίδι διαφορετικών συνθηκών.

Ο Εργκίν Αταμάν είπε κάτι το αξιοσημείωτο μετά το φινάλε της μάχης. «Ηταν σημαντικό στο τέλος ότι παρότι δεν παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ, δείξαμε χαρακτήρα και παίξαμε διαφορετικά. Ημασταν πολύ καλοί στην άμυνα, κρατήσαμε τον Αρη χαμηλά στο σκορ, στους 65 πόντους». Αυτό είναι το «κλειδί». Διότι η σεζόν είναι μακρά, διότι θα υπάρχουν βραδιές που ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι «καυτός» στην επίθεση, διότι θα υπάρχουν βραδιές που θα είναι υποχρεωμένος να ματσάρει την αντίπαλη σκληράδα και να βάλει το κορμί του στη… φωτιά. Το έπραξε και κέρδισε πολλά περισσότερα από μια απλή νίκη (πέραν του βαθμολογικού 6/6).

Αυτό που κρατάω πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι πως υπήρξε σωστή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι.

 

Η ενέργεια του Μήτογλου θα χρειαστεί στα δύο ματς της Ευρωλίγκας.

 

Ο Αρης του έδειξε τον… δρόμο της διαβολοβδομάδας!

Ο αγώνας κόντρα στους «κίτρινους» ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Διότι πήραν άριστα μέσα σε διάστημα δύο ημερών και είχαν απαντήσεις με διαφορετικό σκεπτικό σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Η σκληράδα του Αρη, έδειξε τον… δρόμο στους «πράσινους» ενόψει της διαβολοβδομάδας. Γιατί; Πολύ απλά, επειδή ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει δύο σύνολα με σκληράδα, με αρχές στο αμυντικό κομμάτι και συνέπεια. Την Ζαλγκίρις την προσεχή Τετάρτη (15/11, 21.15) και την Βίρτους (17/11, 21.15).

Προφανώς και δεν γίνεται να συγκριθεί η ποιότητα των δύο ομάδων της Ευρωλίγκας με την αντίστοιχη του Αρη (με όλο τον σεβασμό στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Γιάννης Καστρίτης). Όμως το παιχνίδι που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο, ο τρόπος που έβαλε το κορμί του στη φωτιά θα τον βοηθήσει για αυτά τα δύο σκληρά παιχνίδια και με την πίεση του… πρέπει για το 2/2.

Προσοχή! Μην ξεγελιέστε πως η Ζαλγκίρις είναι εύκολος αντίπαλος επειδή είναι ντεφορμέ (μετράει 3 σερί ήττες στην διοργάνωση ενώ έχασε ακόμα και από την Γουλβς για το λιθουανικό πρωτάθλημα). Σε καμία περίπτωση. Ισα, ίσα που έχει έξτρα κίνητρο για να επιστρέψει. Επίσης, η Βίρτους έχει «αναγεννηθεί» υπό τις οδηγίες του Λούκα Μπάνκι, έχει γίνει πιο σκληρή με πολλά ψηλά κορμιά (όπως και η Ζαλγκίρις) και θα θελήσει να βάλει δύσκολα στους «πράσινους». Κατά συνέπεια τα δύο προσεχή παιχνίδια στην Ευρωλίγκα απαιτούν αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα και καθαρό μυαλό ώστε να βγει η επιθετική ποιότητα του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο, ο τρόπος που έβαλε το κορμί του στη φωτιά θα τον βοηθήσει για αυτά τα δύο σκληρά παιχνίδια και με την πίεση του… πρέπει για το 2/2.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News