Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR: Αυτή είναι η πρώτη νίκη της αρμάδας του Εργκίν Αταμάν!

EUROKINISSI

Τα «πράσινα» παλικάρια και ο καθοδηγητής τους έχουν αποκτήσει μομέντουμ και έχουν πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο που δεν μετριέται με νίκες ή με τρόπαια. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο κόσμος του. Το πιο επιτυχημένο τμήμα στην ιστορία του συλλόγου (κατά την ταπεινή μου άποψη) αν κρίνουμε και τα 6 ευρωπαϊκά αστέρια και τους αμέτρητους τίτλους λάμπει ξανά και σκορπάει ενθουσιασμό. Ανέκαθεν ο κόσμος στήριζε την ομάδα, ακόμα και την τελευταία τριετία (δηλαδή την εποχή εσόδων – εξόδων, συν την περσινή χρονιά), αλλά οι τρεις προηγούμενες σεζόν δεν συγκρίνονται με την φετινή. Καμία σχέση και σε αυτό έχει βάλει την υπογραφή του ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του με στόχο να συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο.

Η φρενίτιδα του κόσμου για ένα εισιτήριο, η ανυπομονησία ώστε να περάσουν οι μέρες και  να δει ξανά την ομάδα είτε είναι παρέα είτε είναι ζευγάρι είτε είναι οικογένεια, είναι το πιο σημαντικό από όλα. Η ατάκα «μπαμπά πότε θα πάμε ξανά στο γήπεδο για να δούμε τον Παναθηναϊκό» είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός Αktor. Οι σερί επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, η συνεχόμενη βελτίωση της εικόνας, το όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ έχουν αναγκάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού να ψάχνουν απεγνωσμένα εισιτήρια μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Ο Εργκίν Αταμάν προέτρεψε τον κόσμο – προ εβδομάδων – να κάνει sold out. Μια ημέρα πριν το ματς με την Βαλένθια, ο Τούρκος κόουτς που ήδη λατρεύεται σε κάθε του εμφάνιση είπε το εξής. «Ολοι απολαμβάνουν το ΟΑΚΑ, σαν να έχουμε έκτο παίκτη».

Η εικόνα του ΟΑΚΑ κόντρα στην Βίρτους ήταν σκέτη απόλαυση. Οι ίδιοι οι παίκτες μονολογούσαν. Διότι δεν ήταν μόνο οι 15.000, ήταν ο παλμός, η ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια (δεν βοηθούσε και η εικόνα της ομάδας) από μια έδρα που ήταν παραδοσιακά μία από τις πιο «καυτές» της Ευρώπης. Μια έδρα που ήταν… φρούριο και έδινε λύσεις ακόμα και αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε καλή βραδιά ή έδινε ώθηση ώστε να πάρει αυτό που θέλει (για παράδειγμα δείτε τι έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Βίρτους). Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε πως την παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 5η θέση (κατά μέσο όρο) με τα περισσότερα εισιτήρια (11.119). Ενα νούμερο που θα αυξάνεται συνεχώς.

Ο κόσμος νιώθει καλά στην τοποθεσία ΟΑΚΑ γιατί ξέρει πως τα υλικά είναι εκλεκτά και φυσικά έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στον κόουτς Αταμάν. Οι παίκτες νιώθουν αυτοπεποίθηση στην τοποθεσία ΟΑΚΑ. Ο έκτος παίκτης είναι ξανά εδώ και κόντρα στην Βαλένθια το γήπεδο θα ζήσει ξανά μαγικές στιγμές. Το βέβαιο είναι πως όλο αυτό δεν έχει ημερομηνία λήξης. Θα έχει διάρκεια, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα θα στραβώσουν.

Η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε πως την παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 5η θέση (κατά μέσο όρο) με τα περισσότερα εισιτήρια (11.119). Ενα νούμερο που θα αυξάνεται συνεχώς.

Η… φρενίτιδα του κόσμου δεν σταματάει μόνο στα εντός έδρας, αλλά και στα ταξίδια που διοργανώνει η ομάδα. Το πρόγραμμα «Fly with the stars» έχει 100% επιτυχία και όσα ταξίδια έχουν πραγματοποιηθεί έχει γίνει sold out και ήδη γίνεται και στα επόμενα. Υπάρχει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Η ΚΑΕ διοργανώνει δράσεις όπως το PAO experience στο οποίο ο φίλαθλος κόσμος μπορεί να ψυχαγωγηθεί στα πέριξ του κλειστού στα ημίχρονα των αγώνων και απολαμβάνει περισσότερο την παρουσία του στο γήπεδο. Επίσης, παίζει η ομάδα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα; Μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ και παρέα με κάποιον ή κάποιους παίκτες (όπως για παράδειγμα με τους Παπαπέτρου-Χουάντσο) να δει παιχνίδι με την άνεσή του. Κατά συνέπεια ομάδα και κόσμος έρχονται πιο κοντά.

Δεν γνωρίζω μέχρι που θα φτάσει φέτος ο Παναθηναϊκός. Αν θα πάει μέχρι… Βερολίνο μεριά, αλλά ένα είναι το βέβαιο. Η «φλόγα» έχει ανάψει μέσα στις καρδιές του κόσμου. Η έντονη επιθυμία για να περάσουν οι μέρες για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό το έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός με το σπαθί του. Η αρμάδα με μπροστάρη τον Εργκίν Αταμάν. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News