Παναθηναϊκός Aktor: Μπορεί η ομάδα του Αταμάν να στείλει μήνυμα τετράδας;

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση και ζουν άλλες… εποχές. Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν είναι σε mood πλέι οφ. Μπορεί να μπει γερά στο κόλπο και του αβαντάζ της έδρας; Η ευκαιρία είναι μπροστά της. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Παναθηναϊκός Aktor είχε ανάγκη από ένα «ξέσπασμα», από ένα σερί για να μπορέσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στην Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα στον εαυτό του αρχικά (έπειτα στους άλλους) πως είναι ξανά εδώ μετά από τρία χρόνια αγωνιστικής ανομβρίας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ποιο είναι το πρώτο βήμα που κατάφεραν οι «πράσινοι»; Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 80-72, έγραψαν ένα σερί 4-0. Εκαναν το 4/4 έχοντας και το… πρέπει στο μυαλό τους (με δεδομένο ότι υπήρχαν και οι δύο ήττες από Μακάμπι και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ).

Ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε κόντρα σε Αλμπα εκτός έδρας και στη συνέχεια έγινε… αφιλόξενος απέναντι σε Ζαλγκίρις, Βίρτους και Βαλένθια με πειστικές εμφανίσεις. Ειδικά η αναμέτρηση με την Βαλένθια ήταν και το καλύτερο φετινό παιχνίδι της ομάδας (όπως ανέφερε και ο Εργκίν Αταμάν). Οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη στο 6-4 της βαθμολογίας και κατά συνέπεια έχουν στρογγυλοκάτσει στην 4η θέση. Μια θέση που όχι μόνο τους έχει βάλει για τα καλά στο στόχο των πλέι οφ, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να κοιτάξουν προς το πάνω. Δηλαδή να αγωνιστούν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας (ως γνωστόν οι τέσσερις πρώτες ομάδες έχουν αυτό το προνόμιο).

Θα διανύσουμε μόλις την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και υπάρχει μια «καυτή» εξάδα αγώνων που μπορούν να καθορίσουν πολλά πάνω στο κομμάτι της τετράδας για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις Παρτιζάν (εκτός), Εφές (εκτός), Ρεάλ (εντός), Βιλερμπάν (εκτός), Μονακό (εκτός) και Αρμάνι (εκτός). Κατά συνέπεια τα 5 από τα 6 προσεχή παιχνίδια είναι μακριά από το ΟΑΚΑ ενώ το ένα και μοναδικό είναι με την πανίσχυρη Ρεάλ.

Αυτή η εξάδα είναι μια καλή ευκαιρία για να δει ο Παναθηναϊκός πως θα συμπεριφερθεί μακριά από το σπίτι του (προφανώς και θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του). Φυσικά και έχει την αστείρευτη ποιότητα και εμπειρία για να έχει ανάλογη νοοτροπία όπως και στα ματς του 4/4. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτή η εξάδα του έρχεται… κουτί. Διότι είναι φουριόζος, έχει το μομέντουμ και την ψυχολογία (οι παίκτες ξέρουν καλά τους ρόλους τους) και έχει την ευκαιρία να δείξει χαρακτήρα και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κάτι που αν το καταφέρει (και έχει πολλές πιθανότητες) και θα μπορέσει να πατήσει καλά με τα δυο του πόδια στην τετράδα ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να ρεφάρει και τις δύο εντός έδρας ήττες από Μακάμπι και Ολυμπιακό.

Αυτή η εξάδα είναι μια καλή ευκαιρία για να δει ο Παναθηναϊκός πως θα συμπεριφερθεί μακριά από το σπίτι του (προφανώς και θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου του). Φυσικά και έχει την αστείρευτη ποιότητα και εμπειρία για να έχει ανάλογη νοοτροπία όπως και στα ματς του 4/4.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News