Ολυμπιακός: Όλα στραβά και χωρίς… ουσία!

EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… υπνωτισμένοι, η Βαλένθια τους «μπλόκαρε» το μυαλό, τα τρίποντα έγιναν… εμμονή, εναλλακτικό πλάνο δεν υπήρχε και η ήττα ήρθε μοιραία. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν ο… κακός δαίμονας των Ισπανών, φέτος οι ισπανικές ομάδες είναι ο κακός… δαίμονας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει αισίως και τα 4 εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Βαλένθια, αλλά θεωρώ πως η ήττα κόντρα στην Βαλένθια «πόνεσε» περισσότερο.

Διότι πολύ απλά τίποτα δεν πήγε καλά για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι «πορτοκαλί» είχαν «κλείσει» τους διαδρόμους προς το καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με… αίτηση, τα «έσπασαν» από το τρίποντο το οποίο τους έγινε… εμμονή (με εξαίρεση τα 2 τρίποντα από Κάναν-Γουόκαπ που έδωσαν μερικές ελπίδες) και ουδέποτε κατάφεραν να «χτυπήσουν» με το κάθετο παιχνίδι τους.

Αν η αρχή (το πρώτο ημίχρονο) είναι το ήμισυ του παντός, τότε το βράδυ του Ολυμπιακού ήταν περίεργο και δύσκολο. Στο πρώτο μισό οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το χειρότερο φετινό τους ημίχρονο στο ΣΕΦ. Με 9 λάθη, 3/7 βολές και 4 χαμένα λέι απ. Βέβαια μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός γιατί η Βαλένθια ήταν μπροστά μόνο με 7 πόντους, αλλά αυτό δεν αρκούσε στη συνέχεια.

Αν η αρχή (το πρώτο ημίχρονο) είναι το ήμισυ του παντός, τότε το βράδυ του Ολυμπιακού ήταν περίεργο και δύσκολο. Στο πρώτο μισό οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν το χειρότερο φετινό τους ημίχρονο στο ΣΕΦ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κάτω του μηδενός. Ο Γκος ήταν ανέτοιμος, ο Κάναν με τον Λαρεντζάκη δεν μπόρεσαν να βάλουν την μπασκετική τους τρέλα και η απουσία του Πίτερς για ευχάριστο λόγο, μίκρυνε αρκετά το γήπεδο για τον Ολυμπιακό. Ομως αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση, δεν θα αναπολούσαν τον Πίτερς. Απλά «εγκλωβίστηκαν» και δεν βρέθηκε ποτέ ένα εναλλακτικό πλάνο για να επιστρέψουν και να μην «χτυπούν» συνεχώς από την περιφέρεια (9/31 τρίποντα) ή αν προτιμάτε 7 περισσότερα τρίποντα από ότι δίποντα.

Εν ολίγοις οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια νέα ήττα στο ΣΕΦ (η 4η φετινή) που τους αφήνει λίγο πίσω στην βαθμολογία και είναι υποχρεωμένοι στον δεύτερο γύρο να πραγματοποιήσουν μερικά «δυνατά» «διπλά» ώστε να ρεφάρουν κατά κάποιο τρόπο τέτοιες ήττες που «πληγώνουν».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News