Παναθηναϊκός Aktor: Αυτή η ομάδα είναι σαν την… Λερναία Υδρα!

EUROKINISSI

Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν έχει ένα σωρό πρωταγωνιστές, μικρούς και μεγάλους και το απέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι προσφέροντας άκρατο ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους σε ένα πάρτι του ΟΑΚΑ που τείνει να γίνει γλυκιά συνήθεια. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Θα αρχίσω από το τέλος γιατί αυτό μου έχει μείνει έντονα. Παιδάκια με τους γονείς τους να αποχωρούν με το χαμόγελο στα χείλη. Ειδικά τα παιδιά (λόγω εορτών είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και ένα βραδινό ματς επιπέδου Ευρωλίγκας) και οι ατάκες του στιλ «να έρθουμε ξανά να δούμε την ομάδα». Παρέες να χαίρονται, να τραγουδούν, να συμμετέχουν στο πάρτι, τον κόσμο να μην αποχωρεί και να αποθεώνει τους παίκτες που αποθέωσαν την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Στιγμές που είχαν λείψει την τελευταία τριετία από τον Παναθηναϊκό και πλέον θα είναι μια γλυκιά συνήθεια. Διότι αυτή η ομάδα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, έχει μάθει τα κατατόπια, εμπνέει εμπιστοσύνη και ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Αυτή η ομάδα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι ικανή να φτάσει ψηλά, είναι ικανή να κάνει πράξη τα όνειρά της.

Ο Εργκίν Αταμάν ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο είπε στο τέλος δύο σημαντικά πράγματα. «Ολοι οι παίκτες μας απολαμβάνουν να παίζουν μαζί και φαίνεται στο παρκέ. Είμαστε χαρούμενοι που πιάσαμε την 4η θέση και ελπίζω στο τέλος της σεζόν πως θα καταφέρουμε να μείνουμε εκεί». Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Είτε το ματς στραβώνει είτε ο αντίπαλος κάνει δύσκολη τη ζωή, οι παίκτες έχουν αυτή την δίψα, το κίνητρο, την χαρά να πατήσουν παρκέ και να απολαύσουν το κάθε δευτερόλεπτο φορώντας τη πράσινη φανέλα. Πρώτα για τον κόσμο, έπειτα για τον οργανισμό και τελευταία για τους εαυτούς τους. Ταυτόχρονα ο Τούρκος κόουτς έθεσε ως στόχο (ξεκάθαρα) σε μορφή ευχής, την τετράδα και καλά κάνει γιατί απλά ο Παναθηναϊκός Aktor οφείλει και πρέπει να κοιτάζει ψηλά. Να κοιτάζει ψηλότερα γιατί δεν έχει αγωνιστικό ταβάνι.

Κόντρα (και) στον Ερυθρό Αστέρα, αυτός ο Παναθηναϊκός – στα δικά μου μάτια – μοιάζει σαν μια… Λερναία Υδρα. Εχει ένα σωρό κεφάλια και δεν ξέρεις από που θα σου… έρθει. Με τίποτα. Εγραψα πρόσφατα ότι στο 3/3, αυτή η ομάδα είχε έναν κοινό παρονομαστή. Τους πολλούς πρωταγωνιστές. Το απέδειξε ξανά. Για άλλη μια φορά. Ο Καλαϊτζάκης εξαργύρωσε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα και όσο αγωνίστηκε «έσβησε» τον Τεόντοσιτς και τον Νέντοβιτς.

Ο Γκραντ έκλεινε… τρύπες και απέδειξε γιατί οι «πράσινοι» του έκαναν πρόωρη επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2026 και χαίρει της εμπιστοσύνης του Εργκίν Αταμάν. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έβαζε το κορμί του στην άμυνα και «μπλόκαρε» στην τελική ευθεία τους ψηλούς των Σέρβων. Ταυτόχρονα η επιστροφή του «φρέσκαρε» και τον Μήτογλου που παίρνει ανάσες και μπορεί να γίνει ακόμα πιο επιδραστικός. Ο Λεσόρ που δεν ήθελε με τίποτα να χάσει αυτό το παιχνίδι ακόμα και αν δεν ήταν 100% έτοιμος. Δεν φοβήθηκε και τα έβαλε με τους ψηλούς και φυσικά ο Αντετοκούνμπο. Ο Ελληνας σέντερ έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε φάουλ και έκανε άνω κάτω την φροντ λάιν του Ερυθρού Αστέρα. Όλα αυτά με τον Σλούκα να ομορφαίνει την ζωή των συμπαικτών του με τις «μαγικές» του πάσες και το άριστο διάβασμα της αντίπαλης άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός Aktor έκανε το 4/4, παραμένει στην πρώτη τετράδα με νίκες είτε με up τέμπο είτε με χαμηλό σκορ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει. Γνωρίζει καλά πώς μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του και ταυτόχρονα πως να δυσκολέψει την ζωή των αντιπάλων του. Η Ευρωλίγκα είναι ένας δύσβατος δρόμος με πολλά «εμπόδια», αλλά οι παίκτες και ο κόουτς ξέρουν το σωστό μονοπάτι.

Ο Παναθηναϊκός Aktor έκανε το 4/4, παραμένει στην πρώτη τετράδα με νίκες είτε με up τέμπο είτε με χαμηλό σκορ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει. Γνωρίζει καλά πώς μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του και ταυτόχρονα πως να δυσκολέψει την ζωή των αντιπάλων του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News