Ολυμπιακός: Περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

EUROKINISSI

Όταν η αμυντική λειτουργία μπήκε σε mood πίεσης, όλα έγιναν απλά, όμορφα και ωραία κόντρα στην Αλμπα, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν συνεργασίες και να κλείνουν θετικά το 2023 στην Ευρωλίγκα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Τι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να «καθαρίσει» το παιχνίδι κόντρα στους Γερμανούς; Το εξής ένα στοιχείο. Το στοιχείο της πίεσης, της άμυνας μέσα και έξω από το καλάθι. Για 15’ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συμμετείχαν στο showtime της Αλμπα. Χωρίς καλές επιστροφές στην άμυνα, χωρίς καλές αποστάσεις. Ηταν σαν… υπνωτισμένοι. Στην άμυνα, πάντα, διότι στην επίθεση είτε με τον έναν (Φαλ) είτε με τον άλλον τρόπο (μις-ματς) έβρισκαν τις λύσεις. Όμως δεν έκαναν εύκολη τη ζωή τους, αλλά την ζωή των γηπεδούχων που «χτυπούσαν» στα 8’’.

Το 36-25 στο 15’ και κυρίως το γεγονός πως η Αλμπα δεν είχε ούτε ένα λάθος, αλλά 11 ασίστ και 8/13 τρίποντα ήταν μια κακή παρένθεση για τους «ερυθρόλευκους». Το κοντό σχήμα με τους Γουόκαπ-Γκος αποτέλεσε το… εφαλτήριο ώστε οι παίκτες του Ολυμπιακού να βάλουν μπρος τις μηχανές τους και να αναγκάσουν την Αλμπα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Ταυτόχρονα πήρε μπρος και ο Πίτερς και ο Ολυμπιακός με εξαιρετική κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα και άκρατο πλουραλισμό υπέγραψε ένα εντυπωσιακό 42-15 και το -11 μετατράπηκε σε +16 (67-51 στο 30’).

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια… σπίθα για να επανέλθει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, το κατάφερε μέσα σε ελάχιστα λεπτά μέσω της άμυνας του και πήρε μια άνετη νίκη. Το κυριότερο ήταν ότι με εξαίρεση 2-3 λεπτά στην τελευταία περίοδο δεν χαλάρωσε και έψαξε τις συνεργασίες, τους έξτρα αυτοματισμούς. Ο Πίτερς απέδειξε εκ νέου πως φέτος είναι η χρονιά του και χρειάζεται 1-2 σουτ για να πάρει μπρος, ο Φαλ απέδειξε εκ νέου πως έχει εξελιχθεί σε έναν μοντέρνο ψηλό πλέι μέικερ που μπορεί να «γεμίσει» όλους τους τομείς της στατιστικής και φυσικά ο Γουόκαπ που όταν είναι στα καλά του, τότε το μυαλό του Ολυμπιακού λειτουργεί υποδειγματικά. Το 2023 φεύγει και το 2024 έρχεται με νέες και περισσότερες αγωνιστικές προκλήσεις για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια… σπίθα για να επανέλθει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, το κατάφερε μέσα σε ελάχιστα λεπτά μέσω της άμυνας του και πήρε μια άνετη νίκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News