Παναθηναϊκός Aktor: Εδωσε δικαιώματα και το πάθημα δεν έγινε μάθημα!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι όπως στο Βελιγράδι και στην Πόλη, αλλά οφείλουν να σηκωθούν άμεσα για να αντιδράσουν κόντρα στην Βαλένθια με ή χωρίς τον Σλούκα. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Αχ αυτή η Ισπανία. Πραγματικά είναι τρομερό. Οι «πράσινοι» ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να βάλουν… φρένο σε αυτό το αρνητικό σερί. Εφτασαν τις 18 σερί ήττες σε αυτή τη χώρα. Βέβαια αυτό το σερί – φαντάζομαι – ότι λίγο σας ενδιαφέρει. Αυτά είναι για τους λάτρεις της στατιστικής και των παραδόσεων. Πραγματικά πολύ κρίμα ότι αυτός ο Παναθηναϊκός έχασε αυτό το παιχνίδι. Ναι, η Μπασκόνια έβαλε μερικά… τρελά τρίποντα με τους Ντιέθ-Μονέκε, αλλά οι «πράσινοι» όφειλαν να μην δώσουν δικαιώματα. Επαιξαν με την… φωτιά και κάηκαν. Εχασαν ένα ματς από τον αφελή και κακό εαυτό τους στο φινάλε. Ειλικρινά στο 25’, όταν η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους και με τον τρόπο που έφτασε, θεώρησα πως έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Δεν ξέρω αν οι «πράσινοι» χαλάρωσαν (με τον κόουτς Αταμάν στον πάγκο, όχι μόνο δεν το πιστεύω, αλλά θεωρείται απαγορευτικό), αλλά οι κακές αποφάσεις στο τέλος στην επίθεση ήταν καθοριστικές.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του ματς στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, με κακή νοοτροπία στην Πόλη έχασε από την Εφές, επίσης ένα ματς μέσα από τα χέρια του, αλλά αυτή τη φορά το πάθημα δεν του έγινε… μάθημα. Ναι ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο, αλλά δεν είναι κρίμα να χάνει τέτοια ματς; Με δεδομένο (τωρινό) πως γίνεται συνωστισμός για μια θέση στην πρώτη δεκάδα ή στην πρώτη εξάδα, ενδεχομένως αυτές οι «αυτοκτονίες» να του κοστίσουν. Μπορεί και όχι, αρκεί να ρεφάρει. Χρειάζεται σωστή διαχείριση των συνθηκών. Για παράδειγμα στο αντιαθλητικό του Σλούκα ο οποίος είναι αμφίβολος για το ματς με την Βαλένθια μια και έχει υποστεί τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό, οι «πράσινοι» πήραν μόλις έναν πόντο και στα καπάκια δέχθηκαν το τρίποντο του φοβερού Μονέκε.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του ματς στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, με κακή νοοτροπία στην Πόλη έχασε από την Εφές, επίσης ένα ματς μέσα από τα χέρια του, αλλά αυτή τη φορά το πάθημα δεν του έγινε… μάθημα.

Αν θέλετε προσωπική άποψη για τις πρωτοβουλίες του Κέντρικ Ναν, θα σας πω ότι καλά έπραξε. Ισως θα χρειαζόταν να παίξει περισσότερο με τον χρόνο, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο μόνος παίκτης της ομάδας που ήταν πραγματικά «καυτός» και ορθώς πήρε τις αποφάσεις, διότι εκείνος «τράβηξε» την ομάδα μέχρι εκεί. Δυστυχώς – όμως – για να κερδίσεις αυτά τα ματς δεν αρκεί να έχεις άμυνα για σεμινάριο για 25’, αλλά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το θέμα είναι πως αυτό το ματς χάθηκε, αλλά το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα και το δύσκολο ματς με την Βαλένθια.

Όπως μετά τον θρίαμβο επί της Μονακό, η ομάδα μπήκε πνευματικά έτοιμη στο Μιλάνο, έτσι και τώρα απαιτείται το ίδιο κόντρα στους «πορτοκαλί» που διέλυσαν την Εφές και δείχνουν να έχουν πάρει τα πάνω τους. Θεωρώ πως η δουλειά στο πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όπως και η ψυχολογία. Αν ο Σλούκας δεν καταφέρει να αγωνιστεί τότε παίκτες όπως ο Βιλντόσα (ακόμα είναι ασταθής) και ο Γκραντ θα πρέπει να βγουν περισσότερο μπροστά και όλοι μαζί να συνεισφέρουν στο «κενό» που θα αφήσει ενδεχόμενη απουσία του Ελληνα γκαρντ κόντρα στην Βαλένθια. Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση, αλλά για αντίδραση.

Αν ο Σλούκας δεν καταφέρει να αγωνιστεί τότε παίκτες όπως ο Βιλντόσα (ακόμα είναι ασταθής) και ο Γκραντ θα πρέπει να βγουν περισσότερο μπροστά και όλοι μαζί να συνεισφέρουν στο «κενό» που θα αφήσει ενδεχόμενη απουσία του Ελληνα γκαρντ κόντρα στην Βαλένθια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News