Παναθηναϊκός Aktor: Καλώς ήρθατε στο «βασίλειο» του Ματίας Λεσόρ και της παρέας του!

Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν είναι ένα… ηφαίστειο που έχει «ξυπνήσει» και έκανε τρανταχτή δήλωση για το Βερολίνο. Ο Γάλλος σέντερ που έκανε το παιχνίδι της ζωής του και ο Γκραντ που πρέπει να πάρει το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της Ευρωλίγκας. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Η ιστορία γράφει πως η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν μετράει 7 νίκες σε 8 παιχνίδια και έχει μπει πλέον στον… αυτόματο. Αυτή η εικόνα έγινε μετά από καθημερινή και επίπονη δουλειά στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ΟΑΚΑ που ήταν «καυτό». Σαν… ηφαίστειο που έχει «ξυπνήσει» για τα καλά και παρασύρει τους πάντες στο διάβα του. Πραγματικά αυτή η «αιχμαλωσία» της Μονακό ήταν μια δήλωση ότι ναι, φέτος αυτή η ομάδα μπορεί να πάει στο φάιναλ φορ και θέλει να το πράξει! Διότι έχει το τσαγανό, έχει τους παίκτες με σπουδαία προσωπικότητα, έχει την νοοτροπία του νικητή και φυσικά έχει έναν προπονητή που ξέρει το πως να μετατρέψει τα παλικάρια του σε μαχητές. Όπως ήταν ο Ματίας Λεσόρ. Ναι ο «βασιλιάς» του ΟΑΚΑ.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για να μπορέσει να ντύσει στα πράσινα τον Ματίας Λεσόρ. Να τον πείσει να αφήσει την Παρτίζαν στην οποία αναγεννήθηκε μπασκετικά και να φορέσει τη φανέλα μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση έκανε εξαιρετική δουλειά και παρά το πρέσινγκ και της Παρτίζαν, ο Γάλλος σέντερ ντύθηκε στα πράσινα. Γιατί; Για να γίνει ο «βασιλιάς» της ομάδας κάτω από το καλάθι και να κυριαρχεί παντού. Ο αθλητικός σέντερ έκανε – κατά τη γνώμη μου – την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Την πιο πληθωρική. Επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του και έκανε τα πάντα.

Τι έκανε ο Ματίας Λεσόρ που ζει το κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ; Με πάσες, πάρε-βάλε από το short roll (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) άνοιξε την άμυνα της Μονακό όταν αυτή είχε επιχειρήσει να τον κλείσει (αμ δε). Κυριάρχησε στα ριμπάουντ και προστάτεψε το οχυρό του (το «ζωγραφιστό»). Είτε μέσω πικ εν ρολ είτε μέσω προσωπικών φάσεων έκανε σκόνη και θρύψαλα είτε τον Μοτιεγιούνας είτε τον Χολ, είτε τον Τζαϊτέ. «Χάλασε» το μυαλό των αντιπάλων του που τα είχαν… χαμένα και όλα αυτά σε αυτούς τους αριθμούς (23π., 9ριμπ., 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 κερδισμένα φάουλ και μόλις 2 λάθη σε 31’ και 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης).

Τι έκανε ο Ματίας Λεσόρ που ζει το κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ; Με πάσες, πάρε-βάλε από το short roll (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) άνοιξε την άμυνα της Μονακό όταν αυτή είχε επιχειρήσει να τον κλείσει (αμ δε). Κυριάρχησε στα ριμπάουντ και προστάτεψε το οχυρό του (το «ζωγραφιστό»).

Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός έχει την ευλογία να διατηρεί στο ρόστερ του (και μέχρι το καλοκαίρι του 2026) και τον απίστευτο Τζέριαν Γκραντ. Το ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο. Βάζει πλώρη για να κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της φετινής Ευρωλίγκας. Η άμυνά του μαζί με την βοήθεια των συμπαικτών του κόντρα σε δύο από τους κορυφαίους γκαρντ-σκόρερ της Ευρώπης (Λάρκιν, Τζέιμς) ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα. Κατάφερε (μαζί με ομαδική δουλειά) να τους «χαλάσει» το μυαλό. Λάρκιν και Τζέιμς ήταν άποντοι στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων Εφές και Μονακό αντίστοιχα και δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Ποτέ. Διότι είχε «χαλάσει» το μυαλό τους.

Υ.Γ.: Ο Χουάντσο ήταν ζωηρός στην επίθεση (εκτός από την άμυνα που βοήθησε κατά διαστήματα τον Λεσόρ) και στόχος της ομάδας είναι να αποτελέσει την αρχή ώστε να πάρει περισσότερο τα πάνω του γιατί η ποιότητά του θα «εκτοξεύσει» και άλλο τους «πράσινους».

Κατάφερε (μαζί με ομαδική δουλειά) να τους «χαλάσει» το μυαλό. Λάρκιν και Τζέιμς ήταν άποντοι στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων Εφές και Μονακό αντίστοιχα και δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα. Ποτέ. Διότι είχε «χαλάσει» το μυαλό τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News